Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nejen v Americe jsou vánoční svátky hlavně komerční záležitostí, kdy vítr v peněžence je mnohdy až neskutečný. Co se ale jednou na to vykašlat a za ušetřené peníze jet na dovolenou? Což o to, marné by to nebylo, kdyby však člověk nebydlel ve čtvrti bydlících lidí až fanaticky beroucí vánoce setsakrametsky vážně. A tak nastává čas nejrůznějších bláznivin, které kupodivu ukončí až člověk velice blízký. Rodinná komedie ukazující sice americký styl svátku, ale co na tom, když to pobaví. Tim Allen je vedle Chevy Chase (Vánoční prázdniny) další komik zaručující rodinnou zábavu. Snímek dokonce na samém konci osvětluje samou podstatu vánoc a to je asi to nejdůležitější, co by takové svátky měli přinést. Snímek tedy pobaví a ve finále přinese i něco k zamyšlení. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

No jelikož je to podle knižní předlohy, tak musim srovnávat. Myslela jsem, že film bude zábavnější, když kniha je tak skvěle napsaná, ale mohlo to být líp natočené. Každopádně jako příběh je velmi nápaditý. Některé okamžiky byly vtipné, ale jako celek je to průměrná komedie. Naopak mi konec přišel opravdu dojemný. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smutný důkaz toho, že knižní bestseller od !!!Johna Grishama!!! může taky skončit jako jeden z těch filmů, který ne snad že by byl o ničem, kdyby se v něm ani ne snad VŠICHNI POŘÁD nechovali jako idioti, ale který by nebylo možné natočit, kdyby se v něm jednou jedinkrát někdo nezachoval jako idiot. Předlohu jsem nečetl, takže je klidně možné, že to tak Grisham prostě z čiré předvánoční srandy napsal, aby měl nějaké ty prémie na dárky, a že výsledek nemá na svědomí scénárista Chris Columbus ani režisér podivuhodně nevýrazných America's Sweethearts Joe Roth, ale taky tomu věříte tak jako já, že?:) Nemůžu pominout ani fakt, že je to celé z jednoho konce děsně crazy (a že se tam děsně srandovně padá, a že jsou tam srandovní postavičky jako policajt Cheech Marin), aby se to na druhém konci zvrhlo v totální sentimentální "jsme komunita a uděláme tomu všichni společně happy end" kýč , takže z toho všeho zbylo jen něco, co je k povzdechnutí nad komediálním umem Tima Allena a Jamie Lee Curtis, protože ten výsledek jich skutečně není hoden (a ano, mají na tom svůj díl viny, tak jako třeba i vedlejšák Dana Aykroyda). Prostě další zbytečná vánoční komedie, kterým se obvykle dává prostor o prázdninových dopolednách. A opravdu mě to ani trošičku neláká k přečtení předlohy, protože nevěřím, že by byla natolik míň odpudivá než tohle předměstské dobrodružství času vánočního s poučením, abych to nemusel vyhodnotit jako ztracený čas. 40% ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie o stupidní komunitě ( skoro až sektářské ) ve které když se odlišujete od ostatních a nebo chcete něco udělat jinak, musí nutně dojít na to, že Vás přivedou ( sektářsky ) na správnou cestu. Nechtěl bych být součástí takové společnosti. Američani jsou opravdu dementi. Nevtipná komedie z dobrými herci. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vcelku věrně drží příjemné knižní předlohy Johna Grishama, ale z pro mě nepochopitelných důvodů do filmu vkládají přehnaně bláznivé gagy, které sem příliš nepasují. Slušně navozenou atmosféru tím v průběhu filmu několikrát úplně nabourají. Jak už to tak bývá, kniha měla mnohem větší kouzlo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama