Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskově vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne... (TV Nova)

(více)

Diskuze

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

pôvodne som na tomto filme nevidel nič pozitívneho,ale trochu svoj názor korigujem. Niečo tam predsa je....dizajn Eddieho....stíhač zo zápornou šípovitosťou krídel a prednými krídelkami pre vysokú manévrovateľnosť ako napr. SU 34 avšak po zasunutí krídel sa krídla samotné  spoja v jednotný celok a vznikne aerodynamický úžasne krásne éro,čo lieta Mach 5....hehe....no a pulzne-detonačné motory...kvantový počítač ako mozog... no nezbožnuj takého čmeliaka :D

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Kete

Přesně tak to vidím i já. :)

I kdyby to bylo o čemkoliv, tak pokud je tam mluvící letadlo, kouknu na to. :)

Dneska jsem to po letech viděl potřetí a stále se mi to líbí.

Sice jsou tam stovky nelogičností a hlavně fyzikální kraviny, které nesnáším, jako popírání gravitace, změny zrychlení co by roztrhaly na kusy ne jen člověka, nebo létání ve stíhačce jak si ho představuje pětileté dítě. Ale i tak je to super film, protože to letadlo mluví. :) Obyčejných bojových filmů jsou tucty...

Kete

Kete (hodnocení, recenze)

Mě se náhodou ten film moc líbil a to nejsem moc na bojové filmy.

asi to bude tím že v jakémkoliv filmu je mluvící stroj, nebo robot, vždycky mu podlehnu :D

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Oneill85: Hmm...Žeby za superčisté vysielačky bez šumu, ešte aj so super halovým efektom, hovoriace baby zabudované v lietadlách, otočky o 180° a 360° na menej, než 10m pri >1000km/h každých pár minút bez akejkoľvek odozvy, ale stratenie vedomia pri "obyčajnom" pritiahnutí kniplu v rýchlosti nad 3,7 mach, absolútna strata dejovosti v druhej časti filmu a podobné veci... To je na dobrý sci-fi akčný film trošku pritiahnuté za vlasy...

DArtanan

DArtanan (hodnocení, recenze)

Pěkné efekty, létající inteligentní bezpilotní letoun (pilotem je AI). Nejpěknější na celém filmu byla létající cisterna - škoda že jí nebylo věnováno více prostoru. Hláška: Veliteství hlásí letounu: "Souřadnice na přistáni posíláme zabezpečeným kanálem Alfa". Pilot pak opakuje: "Aha, tak to je asi někde na Aljašce". Velitelství upřesňuje: "Ano, je to TAM a TAM". A divák se diví: Proč teda ty souřadnice posílali zabezpečeným kanálem ??? :-D

McClane

McClane (hodnocení, recenze)

tak jestli tam bude Jessica Biel v plavkách, tak to to dokoukám, jinak je to fakt špatný...

Oneill85

Oneill85 (hodnocení, recenze)

Tenhle film je velice povedenej nechápu hodnocení některých pomatených mozků. Co se vám na tom nelíbí??????? Pokud se vám nelíbí popkornové filmy tak je laskavě nehodnoťte. Já osobně tomuto filmu dávám 8 z 10.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

mandes: tak v tom případě ano. Na mě to ale už od začátku jako béčko působilo, takže jsem to tak i bral.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

MartinezZ : uvedom sa , toto sa na béčko nehrá, toto sa hrá na vážne akčné sci-fi a po tejto stránke to zlyháva na plné gule.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Netuším proč to má zas až tak nízké hodnocení... Ti dotyční, co na to plyvou, vy jste snad od akčního snímku s letadly a názvem Stealth: Přísně tajné čekali něco jako Black Hawk Down? Smozřejmě je to čistokrevné béčko a jako takové se musí brát. Filmový průmysl je hlavně zábavní průmysl, na dokumenty o letectví, fyzice apod. si nalaďte ČT2, Discovery...

Chupacabre

Chupacabre (hodnocení, recenze)

Tento film je SUPROVÝ a hudba ještě SUPROVĚJŠÍ ... nevím proč ho vůbec stahovali z Kin.

PEPR

PEPR (hodnocení, recenze)

Už v prvních minutách je vidět, že se jedná o film USA. Američtí piloti létající a bombardující cíle po celém světě, přičemž se považují za superelitu. Takže prvotní dojem nic, moc... Co se děje týká, tak se jedná spíše o klasický scénář. Umělá inteligence, která se vymkne kontrole a začne si dělat co chce... Jen je pro změnu z oblasti leteckých sil a ne jak je obvyklé z generálního štábu armády.

choze

choze (hodnocení, recenze)

Problémem STEALTHU není ani tak nerealističnost, ale celková nevýraznost, špatně napsané, respektive nenapsané postavy a žádné tempo nebo dynamika. Námět je dobrý, obzvláš se mi líbilo, že skutečným padouchem není vzbouřená A.I., ale člověk, ale film je hrozně zabitý. A přitom to mohla být pekelná jízda.

 (hodnocení, recenze)

Tak som si to konečne pozrel ale nechápem tie reakcie všetci tu nadávate že je to totálny blud, žiadna realita, že neexistuje žiadny reálny svet len vzdušne a pozemné ciele. Ale ja si myslím, že je to vynikajúci film keď som to začal pozera nemohol som sa od obrazovky pohnú proste som to chcel vidie až do úplného konca a nič nevynecha proste sa dá poveda , že ma to totálne chytilo a k tej realite keď že je to SCI-FI tak sa nedá čaka žiadna realita a to aj čakám od SCI-FI a keď že je to film o stíhačke tak je jasne že tam chcem ma len a len vzdušné súboje a tie pozemné ciele k udne si mohol odpusti tu ich dovolenku ta tam bola zbytočná. Keby som chcel realitu tak si pozriem ne jaký film pod a skutočnej udalostí tam je reality dos ale od filmu sa to očakáva nedá hlavne u SCI-FI.

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

opravdu děsnej film ... režiser asi ocekaval ze když nasadí Jamie foxxe tak to bude trhak jenomze ani to mu nepomohlo a doslova se to dostalo do řad B filmů ...

choze

choze (hodnocení, recenze)

Rob Cohen je sráč a všechny jeho filmy stojí za hovno - ano nebo ne? (já říkám ANO) Nejlepší film o stíhačkách? (já říkám ELEZNÝ OREL)

Související novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama