Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskově vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Film jako takový je normálně klasická totální kravina: s jedním zlým a moc záporným lampasákem, dále s jedním rozumným a potom také letkou hodně nadšených uvědomělých poručíků, kde samozřejmě nechybí jeden černoch, jedna opravdu moc hezká kočka a také jedna umělá vojenská inteligence, která všechny trošku pozlobí .. Au, au, au .. ale abych jen nehaněl, jedna postava zaslouží můj obdiv: Lt. Kara Wade / Jessica Biel - Americké ozbrojené síly mají evidentně velmi dobrý vkus, když ji tak často nechávají oblékat svou uniformu. Ve vojenské letecké kombinéze, v uniformě, nebo jen tak v plavkách, vždy ji to opravdu moc sluší .. Tomu já říkám samička - pardon, omlouvám se - chci říci samozřejmě herečka … wow !!! … I Love You, Jessica Biel … ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Vobec sa necudujem ze film dopadol v trzbach tak ako dopadol a este aj to je prilis dobry vysledok. Neuveritelne, na ake kraviny je mozne vysolit financie, ktore by v niektorych krajinach tretieho sveta tvorili vacsiu cast celorocneho rozpoctu. Digitalne nechutna kravina s absolutne stupidnym dejom ktora je uplne mimo realitu s hroznymi hereckymi vykonmi. Co sakra robi Oscarovy a rozhodne o niekolko levelov kvalitnejsi herec ako Foxx v takomto paskvile ? To ho tak zle platili ? Nuda, nuda, nuda. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Rob Cohen je nadšenec, ktorý má rád, keď všetko vybuchuje. Ak dostane zopár dolárov, dokáže (sa) slušne baviť. Preto aj z béčkovývh motívov dokázal spraviť hity RÝCHLO A ZBESILO a XXX. Stealth ide vo vychodených šlapajách, akurát námet je tenoraz ešte viac deväťdesiatkový (však koho dnes ešte zaujímajú stíhačky, ktoré nevidí žiadny radar na svete, len ten česko-slovenský? :-)). Film však odsýpa a herci sú prekvapivo solídni. Hudba ako vystrihnutá z čias keď leteli zimmerovky v šýle OPERÁCIA ZLOMENÝ ŠÍP. Rovnako ako Cohen prekonal predošlými filmami pôvodné béčka, ktoré mu boli vzorom, aj jeho Stealth je asi najlepší letecký film, ktorý som videl od TOP GUNU... Akurát, že letecké filmy fakt nikoho nezaujímajú. (No schválne, kto si ešte pamätá na NEVIDITEĽNÉHO ÚTOČNÍKA?) Ale nemôžem povedať, že som sa nudil... ()

Hal_Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Tak filmový rok 2007 pro mě nezačal úplně nejlépe a vděčím tomu kabelové televizi HBO se svým Novoročním překvapením. Až na Ostrov stál Novoroční program na houby. Rob Cohen měl zůstat u Dieselovek. Stealth je jeho nejhorším filmem, a vůbec, Stealth je absolutně nejhorším filmem roku 2005. Jediné, na co se dalo koukat byla Jessica Biel (které to moc slušelo) a Joe Morton, který alespoň něco zahrál. Děs a bída, film, kterému finanční propadák více než přeji. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Rob Cohen je zamrzly v klisovitem americkem patosu z devadesatych let. Vsechny jeho dila jsou znama tim, ze jsou naprosto zbavena fantazie a originality a jenom se veze na zabehle a dnes uz zaprasene vlne naivnich scenek z devadesatych let. Vcelku svizna podivana s chvilema peknou akci, je opravdu brzdena detinskou predstavou maleho kluka predstavujiciho si opravdove americke hrdiny. Pochopitelne podporenou jeste naivnejsim scenarem, ktery budi dojem, ze staci byt TEN SPRAVNAK a vsechno to pujde. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Tento snímek byl pořízen s podporou amerického námořnictva, a byl to první film s fiktivními bojovými letadly na skutečné letadlové lodi. (ČSFD)
  • O napsání písní k filmu byla požádána rocková kapela Incubus. (ČSFD)
  • Samopal, který Lt. Kara Wade (Jessica Biel) používá po přistání v Severní Koreji, je Heckler & Koch MP7. (ČSFD)

Související novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama