Reklama

Reklama

Plácek

Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Jsme na počátku šedesátých let a páťák Scotty Smalls (Tom Guiry) se právě přestěhoval se svými rodiči (Karen Allen a Denis Leary) do města. Děti se mu posmívají – neumí totiž ani hodit baseballovým míčkem. To se však mění, když ho vezme do týmu vůdce místního gangu, aby hrál na nedalekém provizorním hřišti. A tak začíná kouzelné léto baseballu, divokých dobrodružství, prvních polibků a hrůzostrašných střetnutí s děsivým zvířetem a s jeho pánem (James Earl Jones), který bydlí za plotem na levé straně pole. Brzy se v této rozpustilé a srdečné komedii stane devět chlapců nejlepšími přáteli, Scotty členem týmu a jejich vůdce místní legendou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (25)

cab 

všechny recenze uživatele

Stehovani je americkym obycejem, ktery prinasi pro deti rodicu nemale trable. Nejhorsi to maji stydlivi, tissi a tezce se prosazujici jedinacci. Jednim podobnym klukem je Scotty. Zahy by si milerad zahral s partou kluku hrajicich baseball a i presto, ze jeho nevlastni otec byval dobrym hracem, neni cesta na placek jednoducha. Nostalgicky sportovni film uchazejicich kvalit, ktery vice nadchne mladsi generaci. 50% ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Prilis neholdujem tomuto zanru (amici, hamburgery, stastne nablbo sa usmievajuce rodinky, baseball..), no ale totok je miluo :-)! Parta tak-asi siedmakov, okolo sportu, kamaratstva, zacinajuceho pokukovania po babach, prusery, trapasy.. - par scenok fakt nemalo chybu a schuti som sa narehlil :-D. Velmi autenticky uprimne spracovane, bez kdejakych umelovin a nasilneho humoru - v pohode zhliadnutelne s deckami, takze v pohode 4*! ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jako je Sandlot existuje spousta, ale jen pár z nich má to, aby se svou atmosférou a příběhem vryly do paměti. A právě tenhle to rozhodně má. Typicky barvité postavy, které se sice nedokáží projevit všechny, ale hezky dotvářejí partu kamarádů, kteří se jedno léto dostanou do pořádné bryndy. A jestli si právě takovéhle filmy, které nás se svými malými příběhy vrátí do dětství nezaslouží 5*, tak nevím co. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SÚ HRDINOVIA A SÚ LEGENDY. NA HRDINOV SA SPOMÍNA, NO LEGENDY NEUMIERAJÚ." __ Mám rád tieto nostalgicko-retro filmy zo 60. rokov a Ihrisko je práve jedným s takýchto filmov. Film jednak o hraní baseballu sa v druhej polovici mení za zábavnešiu časť o znovuzískaví vzácnej loptičky z ,,pod láb" obrovského psa Herkulesa. Tento film som videl niekoľko krát keď som bol menším, no keď som si ho chcel po niekoľkých rokoch znova pripomenúť už ma nejak nechytil. Príjemným hereckým sprestrením je postava Jamesa Earla Jonesa. ()

Ailly 

všechny recenze uživatele

Pozrime sa čo sa pred dvadsiatimi rokmi točilo - filmy pre deti bez trikov, kúzelníkov, drakov, výbuchov, lietajúcich objektov, megamiliónových rozpočtov či honorárov a hľa čo predsa vzniklo - nesmierne príjemný film pre celú rodinu, o obyčajných huncústvach zopár obyčajných chlapcov, na obyčajnom ihrisku. Scéna so psom požieračom detí nemá chybu.. Kiež by takého filmového dedičstva pre naše deti bolo viac. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Rasa psa Hercula je anglický mastif. (slatkac)

Reklama

Reklama