Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka podle H. Ch. Andersena "Pasáček vepřů" vypráví o namyšlené princezně (H. Maciuchová), která si neviděla ani na špičku nosu… Pravá růže jí byla příliš obyčejná, nad opravdovým slavíkem ohrnovala nos, a tak pohrdla i zásnubními dary prince Kristiána (P. Trávníček), jenž se zamiloval do jejího obrazu. Ne nadarmo mu jeho přítel tvrdil, že krása není všechno. Prince odmítne, protože má ráda brokátové růže a perleťové slavíky. Ten se ale rozhodne, že ji políbí za každou cenu! A tak se na zámek vrátí převlečený za pasáčka vepřů… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

dogrose 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mám nejradši pohádky, kde se na konci on a ona vezmou, když před tím zachraňoval on ji, případně ona jeho. Ale na tuhle pohádku koukám především kvůli Haně Maciuchové a jejímu babinci. Ona má tak skvělý mimický rejstřík, že je to vyloženě pošušňáníčko uvařit si kafe a na chvíli vytuhnout pohledem na její umění. Dvorní dámy skvěle vyvažují děj svými skopičárnami, jinak by se divák nudil, protože, co si budeme povídat, zápletka nic moc a navíc chorobně známá. Obsazení je vůbec fajnové, jako první se na obrazovce objeví Haničinec a to jen vzdychám, jaká je škoda, že tahle herecká garda už mezi námi není a co všechno uměla. A pozor - Pavel Trávníček tu ještě celkem nepřehrává a drží se statečně! Myslím, že scénáristce Heleně Sýkorové se povedl pěkný, živý kousek pod skvělým vedením paní Koutné, takže, nemůžete-li své dítko donutit ke čtení Andersena, posaďte je k této pohádce. Někomu se zalíbí vepříci, jinému pusinkování, dalšímu zas kouzelná konvička... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Televizní studiová pohádka dokazující, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Ve známém příběhu o potrestané pýše se tu sešlo pár známých hereckých osobností - jak v hlavních, tak i v epizodních rolích. I když to s princeznou tentokrát nedopadlo dobře, tak vnučce, se kterou jsem se na pohádku dívala se to líbilo a to je co říct, protože mezi její favority patří momentálně Minimojové. ()

Reklama

yarca 

všechny recenze uživatele

"Mezi povinnosti císařské dcery patří podporovat umění. Tatíček mi to vždycky vštěpoval. Jdu tedy podporovat umění!", pravila Hana Maciuchová a šla se hubičkovat s pasáčkem vepřů aneb Pavlem Trávníčkem... Moc fajn pohádka. 😊 Jsem ráda, že nikoho nenapadlo předělávat původní poměrně nepohádkový Andersenův konec a nepřilepil tam jakýsi hepík... ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

To je učiněná katastrofa pro mocné císařství, když se ztratí brýle, protože z celé říše je gramotný zřejmě jen císař a nikdo ze sloužících mu ten tajný stostránkový list nemůže přečíst. Perličkou všeho je přerostlé dítě, dcera, která už má roky na vdávání, vesele odpálkovává jednoho prince za druhým a pak je schopná se prodat tomu nejposlednějšímu žebrákovi za hračku z pouti. To by to Pavlík Trávníček teda vyfásl. Lov bude pro něj jistě lepší krácení času, než se najde ta pravá. :-) ()

helianto 

všechny recenze uživatele

„Měsíc … Vykouzlil mi z pokoje zahradu. A ona je vílou té zahrady … Zářivá hvězda na obloze a já nemám křídla, abych k ní doletěl …“ Krásně zamilovaný princ, krásně hloupá princezna. Krásný důkaz toho, že se dá napsat dobrá inscenace na motivy jedné jediné pohádky. Však jejich autoři je uměli dobře vymyslet, tak proč do sebe kombinovat hromady pohádkových motivů? Pohádka z doby, kdy princové v televizních inscenacích ještě vypadali jako princové a princezny byly opravdu krásné. Co mělo být vtipné, to pobavilo. A navíc, tahle pohádka, ta dopadla tak krásně nepohádkově … „Už se o Tebe ucházet nechci… Nechci… Jsi krásná, ale jako panenka na hraní. A já nemám čas si pořád jenom hrát. Mám rád svět, kde políbení nejsou na prodej. Kde kytky voní. Kde ptáci zpívají. A Ty máš ráda brokátové růže a slavíky z perleti… Trochu je mi smutno z té směšné a nevydařené lásky. Myslím, že se mi vlastně jen zdála …“ ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Kostky, se kterými si princezna (Hana Maciuchová) hraje se svými dvorními dámami, mají šestky ze všech stran. (Nick321)

Reklama

Reklama