V dobré společnosti

V dobrej spoločnosti

Komedie / Drama / Romantický

USA, 2004, 106 min

Paul Weitz

Na americké pomery neobvykle civilná, kultivovaná a vkusná "komédia zo života" so super hercami a jednou krásnou milostnou scénou.(18.7.2005)

• Houdini

Zlatý Medvěd - výběr(14.2.2006)

Braťja Weitzovy, zoufalé Prcičky definitivně odpuštěny :o) Vlastně to už byly po jejich předchozím počinu Jak na věc a nyní opět dokázali, že snad mají patent na inteligentní, vtipnou zábavu, která tak přijde vhod v dnešní komediální záplavě fekálních a teen stupidit. Se skvělým Jak na věc má tenhle film mnoho společného. Inteligentní scenář, ve kterém absentuje jakkékoliv klišé, příjemný decentní soundtrack a skvělé herecké výkony všech zúčastněných (málo známý Topher Grace příjemně překvapil). A navrch na hollwoodské poměry nezvyklý závěr. Velmi příjemná zábava.(29.10.2005)

Jsem na tom podobně, jako Lima, jen s tím rozdílem, že mě to totálně převálcovalo. Dospělé, citlivé, životné, neamerické (včetně konce)!!! No jo, bratři Weitzové se museli Prcičkama v Hollywoodu asi "uvést..." :o)(21.1.2008)

Nenáročná komedie pro náročné, zní to trochu divně, ale je to nejjednodušší definice filmu, který pohodově dokáže uspokojit náročné choutky zarytých cyniků, kteří se rádi navážejí do komedií těžících z ústředního tématu, kterým je ostrá konfrontace dvou generací. Paul Weitz natočil na americké poměry velmi uměřené dílo oplývající chytře napsaným scénářem, jehož základní linka sice připomene cokoliv jiného z už vzpomínaného žánru, ale duchaplné dialogy, režisérsky velmi inteligentně vystavěná zápletka a hlavně špičkové herecké výkony, staví tento film nad ty „jiné“. Střetnutí Dennis Quaid – Topher Grace a vzájemná chemie Topher Grace – Scarlett Johansonn, vytvářejí jedinečný herecký koncert, na který je radost pohledět. Při pátrání v paměti po podobném filmu, u kterého jsem se tak dobře pobavil, by mi možná nestačil ani dalekohled, jak je to dávno. A o to víc si pak budu pamatovat tento(5.8.2005)

Chováním postav (občas) „realistická“ komedie o stárnutí, dospívání a první lásce. 80% Zajímavé komentáře: tron, choze. Fr(10.7.2006)

Firma změní majitele a do všeobecné paniky „Dostaneme padáka? Vyhodí nás?„ vstupuje na pozici šéfa dychtivé, natěšené a ambiciózní mládí. A deklasované stáří najednou stojí zmateně ve „své“ kanceláři a snaží se vzpamatovat. Nevím, jestli to je komedie, ale ať je to žánr jaký chce. Je to inteligentní a vtipné zamyšlení nad hodnotami v životě. Co to vlastně znamená být úspěšný? Pro někoho je úspěch, jen to co je vidět, co lze předvést, třeba nové Porche. A lze vůbec úspěch zevšeobecnit? Vždyť, všichni jsme v životě v něčem selhali a v něčem uspěli. Optimisticky laděný film, nejenom pro ty, kterým je .... no řekněme víc než 26 let.(30.9.2005)

Aby film, který se celý odehrává někde v kanceláři nebyl nudný potřebuje chytlavý scénář, ale hlavně výtečné obsazení, což se mu zde dostalo. Příběh je takový sympatický a žánr filmu bych označil za jakousi "melancholickou komedii." Jak jsem říkal herci jsou výteční a ústřední trio opravdu výborně funguje. Logicky mě nejvíc překvapil Topher Grace, protože Quaid hraje už pěkných pár let a Scarlett dnes přetřásají každé druhé noviny, kdyžto Tophera Grace jsem viděl jen v malé roličce v Soderbergově "Traffic." "V dobré společnosti" je dobrý na nic si nehrající film.(7.2.2006)

Rozpočet $26miliónovTržby USA $45,806,659Tržby Celosvetovo $61,315,215║ Príjemná pohodová komédia. /85%/(25.3.2007)

rozpočet : ? tržby celosvetovo : $61,315,215(7.4.2006)

Tradiční firemní mravoučná " teach to learn" pohádka se sociálním motivem, generačními výměnami nejen na basketbalovém hřišti a civilní milostnou linkou....Tenhle snímek pro mě objevil, že a) Topher Grace už konečně umí hrát, že b) Dennis Quaid ještě umí hrát a že c) Scarlet umí hrát všechno (mj. tenis, ping-pong, na schovávanou)..... Předvídatelná, humorná a neurážející komedie o stárnutí a dospívání, ale po výborném minulém počinu bratří Weitzových About a Boy jsem čekala něco víc. 7/10(6.5.2007)

„Ja som rovnako naštvaný, ako ty.“ – „Tak prečo sa usmievaš?“ – „Neusmievam.“ – „Ale hej, usmievaš. Kútiky úst máš dohora.“ – „To mám vždy.“ Rúca sa vám život priamo pred očami? Pre firmu, pre ktorú ste pracovali niekoľko rokov, ste zrazu zbytočný? Zostali by ste v nej aj keby vám pridelili horšiu pozíciu a nahradili vás mladším človekom, ktorý by vám bol zároveň nadriadeným? Je rozumné obetovať sa pre firmu, v konečnom efekte aj tak sa riadiacou prioritne vlastnými pravidlami (v ktorých bežne figuruje ukončenie pracovného pomeru)? Občas sa každý z nás stáva už nepotrebným, lebo každý je nahraditeľný. Takže prcinátorovi Paulovi Weitzovi sa po AKO NA VEC podaril aj ďalší „seriózny“ film. Bonus - malé pivo Scarlett Johanssonová.(8.12.2005)

Tak trochu šablonovité, ale fajn. Zakladní myšlenka snímku je, že nebýt svině se vyplací nejenej ve vysokém bussinese, ale i v normálním životě. Tady je to hezky podstrčeno a zalito Hollywoodskou omáčkou. Mě se to líbilo, navíc moc dobře vybraní herci do každé role. 70%(25.6.2008)

Trailerem slibované špičkování mladého bosse se starším zkušeným matadorem propletené o mlaďasovy pletky se staroušovou dcerou nakonec dopadlo trochu jinak. Love story působí velmi sterilně, nedotaženě a kvůli Scarlettině zbytečné a nepochopitelné neúčasti v první polovině také scénáristicky nezvládnutě. Špičkování se chvílemi mění na moralizování, ale k Weitzovu štěstí je Topher Grace parádní sympaťák a Quaid chytil druhou mízu. Ale i přes tuhle správnou dvojku film zmizí z paměti už při titulcích.(21.9.2005)

Citlivě natočená komedie zcela přirozeně přechází v drama a zpátky, zaujme svou inteligencí a výtečnými hereckými výkony všech zúčastněných. Výtku bych měl snad jedině k poněkud idealistickému závěru, ale co už. Tohle je opravdu lék na špatnou náladu, když se nechcete nechat opíjet nerealistickými limonádami made in Hollywood.(4.9.2005)

Originální, pohodové a inteligentní drama s vynikajícími herci. Nemám co bych víc dodal.(29.8.2007)

Civilní, vkusné, jen jsem tomu rozvržení sociálních rolí moc nevěřil. Každopádně Topher Grace bude ve trojce Spidermana skvělý, někdy se mu dost nepříjemně zablýská v očích. Bohužel, V dobré společnosti to působí trochu jako pěst na oko, kdy je v jedné chvíli skoro démon a jindy je zmatenej jak školáček. No, nevím.(1.10.2006)

Od Prciček je tohle skutečně výborný posun kupředu. "V dobré společnosti" je chytrá, vtipná, milá a zábavná tragikomedie. Příjemné herecké výkony Dennise Quaida a Tophera Grace jsou navíc doplněny okouzlující Scarlett Johansson. A neměla bych zapomenout na skvělou hudbu a scénář. Jednoduše jsem z kina odcházela s velmi příjemným pocitem, že těch 99 Kč stálo za to.(7.5.2005)

Příjemná decentní melancholická komedie (nebo úsměvné drama?) z chladného světa vybuzených marketingových yuppies s výborným obsazením, ze kterého ční zejména nový objev Topher Grace. Ten mi zpočátku připadal dost nevýrazný a trochu nadbytečný (kolik Tobey Maguirů ještě potřebujeme?), ale snadno mě přesvědčil svým excelentním výkonem. Stejně snadno jako si moje sympatie urval životem těžce zkoušený, ale stále vzpřímený a upřímný šéf oddělení reklamy a otec zoufale rychle odrůstající a osamostatňující se dcery Dennis Quaid se svým širokým úsměvem či zvláštně krásná Scarlett Johanson jako zmíněná dcera. Pohodový snímek, který vás pobaví o to víc, o kolik méně přímočaře se o to snaží.(1.6.2006)

Opäť jeden z filmov, od ktorého čakáte minimum a dočkáte sa milého prekvapenia s pocitom dobre využitého času. Príjemný, inteligentný humor, kvalitný scenár, dobré nápady a skvelo som sa pobavil. Dobré je aj vsadenie dramatickej línie. 80%.(31.3.2006)

<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10