Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Foreman je už dvacet let marketingovým ředitelem časopisu Sports America a má hlavu plnou starostí. V kuchyni našel krabičku od těhotenského testu, dlouholetý klient Eugen Kalb mu oznámil, že už nebude v časopise inzerovat, a vydavatelství, pro které pracuje, koupil nový majitel. Strach, že je jeho dcera Alex těhotná, se sice nepotvrdí, ale šok ho přece jen nemine. Nejprve mu manželka oznámí, že čeká dítě, a pak mu šéf řekne, že nové vedení na jeho místo dosadilo někoho jiného. Šokovaný Dan zjistí, že jeho novým nadřízeným je teprve šestadvacetiletý Carter Duryea, který nemá s reklamou žádné zkušenosti. A to ještě netuší, že se mladík, kterého právě opustila manželka, ve výtahu seznámil s Alex. Zmatený Carter není schopen předložit oddělení obchodní strategii, a tak jen uhýbá pomocí naučených frází. Jediné, na co se zmůže, jsou výpovědi. Navíc se vnutí k Danovi na nedělní oběd, kde se opět setká s Alex... (TV Nova)

(více)

Recenze (253)

POMO 

všechny recenze uživatele

Civilná, kultivovaná a vkusná "komédia zo života" so super hercami a jednou krásnou milostnou scénou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Braťja Weitzovy, zoufalé Prcičky definitivně odpuštěny :o) Vlastně to už byly po jejich předchozím počinu Jak na věc a nyní opět dokázali, že snad mají patent na inteligentní, vtipnou zábavu, která tak přijde vhod v dnešní komediální záplavě fekálních a teen stupidit. Se skvělým Jak na věc má tenhle film mnoho společného. Inteligentní scenář, ve kterém absentuje jakkékoliv klišé, příjemný decentní soundtrack a skvělé herecké výkony všech zúčastněných (málo známý Topher Grace příjemně překvapil). A navrch na hollwoodské poměry nezvyklý závěr. Velmi příjemná zábava. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Chováním postav (občas) „realistická“ komedie o stárnutí, dospívání a první lásce. 80% Zajímavé komentáře: tron, choze. Fr ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jsem na tom podobně, jako Lima, jen s tím rozdílem, že mě to totálně převálcovalo. Dospělé, citlivé, životné, neamerické (včetně konce)!!! No jo, bratři Weitzové se museli Prcičkama v Hollywoodu asi "uvést..." :o) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie pro náročné, zní to trochu divně, ale je to nejjednodušší definice filmu, který pohodově dokáže uspokojit náročné choutky zarytých cyniků, kteří se rádi navážejí do komedií těžících z ústředního tématu, kterým je ostrá konfrontace dvou generací. Paul Weitz natočil na americké poměry velmi uměřené dílo oplývající chytře napsaným scénářem, jehož základní linka sice připomene cokoliv jiného z už vzpomínaného žánru, ale duchaplné dialogy, režisérsky velmi inteligentně vystavěná zápletka a hlavně špičkové herecké výkony, staví tento film nad ty „jiné“. Střetnutí Dennis Quaid – Topher Grace a vzájemná chemie Topher Grace – Scarlett Johansonn, vytvářejí jedinečný herecký koncert, na který je radost pohledět. Při pátrání v paměti po podobném filmu, u kterého jsem se tak dobře pobavil, by mi možná nestačil ani dalekohled, jak je to dávno. A o to víc si pak budu pamatovat tento ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $45,806,659Tržby Celosvetovo $61,315,215║ Príjemná pohodová komédia. /85%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Firma změní majitele a do všeobecné paniky „Dostaneme padáka? Vyhodí nás?„ vstupuje na pozici šéfa dychtivé, natěšené a ambiciózní mládí. A deklasované stáří najednou stojí zmateně ve „své“ kanceláři a snaží se vzpamatovat. Nevím, jestli to je komedie, ale ať je to žánr jaký chce. Je to inteligentní a vtipné zamyšlení nad hodnotami v životě. Co to vlastně znamená být úspěšný? Pro někoho je úspěch, jen to co je vidět, co lze předvést, třeba nové Porche. A lze vůbec úspěch zevšeobecnit? Vždyť, všichni jsme v životě v něčem selhali a v něčem uspěli. Optimisticky laděný film, nejenom pro ty, kterým je .... no řekněme víc než 26 let. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Aby film, který se celý odehrává někde v kanceláři nebyl nudný potřebuje chytlavý scénář, ale hlavně výtečné obsazení, což se mu zde dostalo. Příběh je takový sympatický a žánr filmu bych označil za jakousi "melancholickou komedii." Jak jsem říkal herci jsou výteční a ústřední trio opravdu výborně funguje. Logicky mě nejvíc překvapil Topher Grace, protože Quaid hraje už pěkných pár let a Scarlett dnes přetřásají každé druhé noviny, kdyžto Tophera Grace jsem viděl jen v malé roličce v Soderbergově "Traffic." "V dobré společnosti" je dobrý na nic si nehrající film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jsem velice překvapen. nevím, jestli jsem pouze zvolil vhodný ,,timeing", nebo se v komediálním žánru začíná něco dít. i když se film dotýká neveselých věcí, dokáže zaujmout obyčejnými starostmi a radostmi, které se můžou přihodit i vám. a minout by vás nemuseli ani některé myšlenky. bohužel se zde nachází takové malé hluché místečko. ale když mě začal snímek trochu (opakuji: trochu) nudit, přišlo finále, které opět hladilo duši mou (nejen filmovou). zajímalo by mě, zda se po zhlédnutí zamyslíte, jestli děláte to v co věříte. já někdy nevím. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tradiční firemní mravoučná " teach to learn" pohádka se sociálním motivem, generačními výměnami nejen na basketbalovém hřišti a civilní milostnou linkou....Tenhle snímek pro mě objevil, že a) Topher Grace už konečně umí hrát, že b) Dennis Quaid ještě umí hrát a že c) Scarlet umí hrát všechno (mj. tenis, ping-pong, na schovávanou)..... Předvídatelná, humorná a neurážející komedie o stárnutí a dospívání, ale po výborném minulém počinu bratří Weitzových About a Boy jsem čekala něco víc. 7/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Něco úplně jiného, než co sliboval trailer a bohužel i překvapivě zapomenutelná podívaná. Špičkování mladého bosse se zkušeným matadorem občas upadá ke zbytečnému moralizování a Scarlett přichází na scénu zbytečně pozdě, takže love story nemá šanci získat výraznější hloubku. Ona velesympatická herecká trojka se pak snaží skoro naprázdno. Tuším, o čem chtěl Paul Weitz vyprávět, ale přijde mi, že snad ani nevěděl, jak svůj příběh dopovědět. A je to škoda, protože příjemná, klimbavá nálada tam chvílemi je. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja som rovnako naštvaný, ako ty.“ – „Tak prečo sa usmievaš?“ – „Neusmievam.“ – „Ale hej, usmievaš. Kútiky úst máš dohora.“ – „To mám vždy.“ Rúca sa vám život priamo pred očami? Pre firmu, pre ktorú ste pracovali niekoľko rokov, ste zrazu zbytočný? Zostali by ste v nej aj keby vám pridelili horšiu pozíciu a nahradili vás mladším človekom, ktorý by vám bol zároveň nadriadeným? Je rozumné obetovať sa pre firmu, v konečnom efekte aj tak sa riadiacou prioritne vlastnými pravidlami (v ktorých bežne figuruje ukončenie pracovného pomeru)? Občas sa každý z nás stáva už nepotrebným, lebo každý je nahraditeľný. Takže prcinátorovi Paulovi Weitzovi sa po AKO NA VEC podaril aj ďalší „seriózny“ film. Bonus - malé pivo Scarlett Johansson. Nie je to nejaká extrémne pecka alebo srdcovka, ale scenár je kvalitný a zaoberá sa zaujímavými témami, preto volím jemne nadštandardné hodnotenie 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak trochu šablonovité, ale fajn. Zakladní myšlenka snímku je, že nebýt svině se vyplací nejenej ve vysokém bussinese, ale i v normálním životě. Tady je to hezky podstrčeno a zalito Hollywoodskou omáčkou. Mě se to líbilo, navíc moc dobře vybraní herci do každé role. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když vidím kráčet nějakého megaúspěšného člena kindermanagementu vyžívajícího se ve vyhazování lidí z práce, tak mám velkou chuť rozšlapat mu všechny jeho mobily, zaparkovat jeho Porsche na dno jezera a nakonec mu přátelsky šlápnout do úsměvu. Carter Duryea má však u mne jedno malé nevýznamné plus za to, že si ještě není jistý tím, zda ho ničení lidských životů skutečně uspokojuje a patrně proto není jeho spojení s rodinou podřízeného ve výsledku vůbec špatné. Přesto mám takový pocit, že pokud si v zemi nekonečných možností musí marketingový ředitel úspěšné firmy brát druhou hypotéku na vysokoškolské vzdělání své dcery, tak s tím kapitalismem asi nebude něco v pořádku. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočená komedie zcela přirozeně přechází v drama a zpátky, zaujme svou inteligencí a výtečnými hereckými výkony všech zúčastněných. Výtku bych měl snad jedině k poněkud idealistickému závěru, ale co už. Tohle je opravdu lék na špatnou náladu, když se nechcete nechat opíjet nerealistickými limonádami made in Hollywood. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mám podobné filmy docela rád, ale nemůžu si pomoct, něco mi tu chybělo. Herci dobří, scénář docela dobře popisuje pracovní prostředí (post)moderních velkých korporací (a infiltraci firmy externími "zmrdy":)), ale celé je to tak nějak suché, dialogům chybí větší údernost a vypointovanost a jasnější postoj tvůrců, chvíli si chtějí ze synergie utahovat, chvíli je to zas skvělá věc, zkrátka přešlapování na místě, co tím chci vlastně říct. Co se však povedlo, je závěr. Ve chvíli kdy už jsem myslel, že vím, jak to všechno dopadne přijde docela nečekaný vztahový kotrmelec, který film povznáší tam, kde měl šanci být celou dobu. Škoda, moc nechybělo a mohl to být další zajímavý film na téma vystřízlivění z amerického snu. Moc škoda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V dobré společnosti překvapí především tím, že je v rozporu s většinou současné americké komediální produkce tak nějak uměřený a kultivovaný. Neobjevuje se tam zkrátka takový ten typicky pubertální nebo buranský humor a celý snímek jako by chtěl oslovit spíš dospělé publikum, které jinak dává přednost televizní obrazovce. Není to film špičkový, protože humor v něm obsažený není tak vypointovaný, ale celé je to slušně napsané, obsazené i zahrané. Snímek zůstává na půdě produkce amerických majors, tzn. žádné velké experimenty a provokace, jen lehká společenská kritika, která ani zdaleka nedosahuje údernosti např. Lítám v tom. Má ale překvapivý konec, který se vymyká tradiční šabloně romantických happyendů. Ona ta romantická linka především díky přítomnosti Scarlett Johansson, která je pro tenhle druh žánrových snímků jako stvořená, poněkud přebíjí tu komediální. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

Reklama