Agentura Puzzle: Strach (TV film)
Krimi
Česko, 2004, 80 min
Doktor Wynnyczuk, na Petrovo přání, vyřeší tajemství Hagenovy štoly, ale sám v ní umírá. Vyjde najevo, že Sandra Fikarová odešla z domova dobrovolně, protože pracuje pro kriminalistu Felixe jako tajný agent nasazený na případ pašeráků starožitností. Hlavou celého podniku je Kozelka, Petrův bývalý soupeř v hledání pokladů. Kozelka nemohl zapomenout Petrovi vítězství, které považoval za podraz z jeho strany, a chtěl se mu pomstít jako Sorrow. Do chvíle pomsty se skrýval na zámku Kunberk, kde shromažďoval starožitnosti z loupeží, aby je dopravil za hranice. Cennosti byly vyváženy mikrobusem, kterým penzion Olga vozil své seniory na zájezdy. Tom, dlouholetý přítel Petrovy matky, byl v celém podniku namočený. Lampera, který tipoval a kradl starožitnosti, odstranil sám Kozelka a mrtvého nechal shořet v autě místo sebe. Ve finálním střetu s Kozelkou Petr zvítězí. Poklad Němky Huttnerové, který našel sám Kozelka za falešným oknem, je zachráněn spolu s celým nákladem starožitností. Petr se díky Wynnyczukově oběti smíří se svým svědomím ohledně smrti Jany.
Třídílný seriál Agentura Puzzle je vyroben a vysílán ve formátu Dolby Surround. Zážitek z prostorového zvuku si mohou vychutnat majitelé domácích kin, kteří přijímají signál ze stereofonního vysílače a použijí dekodér ProLogic. (oficiální text distributora)
stration
Já musím dát za ****. Tajemné seriály mám rád a tady se to IMHO docela povedlo. Výborný je Robert Jašków.(1.12.2008)
fantoci
Zajímavé a napínavé, i když děj občas trochu zkolabuje. Rozuzlení mě poněkud zklamalo. Znovukoukatelnost nízká.(12.3.2005)
L_O_U_S
Příjemný detektivně-duchařský příběh. Při vyprávění o Hagenově štole mě docela mrazilo. (82.)(5.11.2006)
willis
Herecké výkony se mi zdály jakési nevyrovnané. Snad jen ten stařík byl s tím svým snem docela záhadný, ale to bylo až v posledním díle. Jinak jsem se už modlil aby byl konec. Nic převratného, spousta děr a rádoby tajemství a televizní produkce je na tom hodně vidět.(29.7.2004)
seba
Na české podmínky - slušné. Celkem neokoukaní herci zachraňují co se dá. Trošku jsem se obáva lukončení a sloučení všech slušně rozehraných motivů, ale dalo se to.(30.7.2004)
insurgentes
Mám jedinou výtku, a to, že postavu ve snu profesora Wynnyczuka si autor nakonec vypůjčil z oblasti prachsprosté materialistické psychologie. U tak duchařského hrdiny, jemuž se kyvadlo samo posouvá k okraji stolu, jsem čekal něco hlubšího.(24.12.2010)