Reklama

Reklama

The World of Stainboy

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

THE MELANCHOLY DEATH OF OYSTER BOY je kniha morbídnych básní režiséra Tima Burtona. Niektoré z postáv oživil aj prostredníctvom flashovej animácie, a tak vznikla séria šiestich dielov pod názvom THE WORLD OF STAINBOY. Hlavný hrdina Stainboy rieši v rodnom Burbanku rôzne detektívne prípady. Epizódy sú plné burtonovskej atmosféry, melanchólie, morbidity, ale aj láskavého humoru... (Avathar)

(více)

Recenze (43)

Ewík 

všechny recenze uživatele

1) Rozuzlení toho prvního případu byl docela drsný. Připomnělo mi to happy tree friends. 2) Vymítání stromečkem :-D ještě mohl toxic boy otočit hlavu o 360° :-D 3) Stainboy se konečně usmál. 4) Tohle bylo docela rychlé. 5) "This should teach you once and for all that you should not play with matches and that it is much safer to play with yourself instead." 6) Hm, zajímavé. // Nvíc tam je vidět Burtonovsky klasická satira na americký ale i obecně lidský pohled na svět (postava vojáka s jeho vystupováním a kecama, snaha přelstít asociály asociálama - něco jako bojem pro trvalý mír). ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příliš ukecané a flashová animace taky není zrovna zázrak, ale zajímavý pohled na to, jak vypadá okleštěná tvorba Tima Burtona. Naštěstí je to dostatečně krátké, aby to nezačalo nudit. Pěkné postavičky to drží nad vodou. *** Ve zkratce: O chlapečkovi co zachraňuje svět, ale kdo ví jak to všecko bylo. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jak přelstít divoženku se zatvrzelým pohledem? Co provést s toxicmanem, který se živí všemi možnými žíravinami a čistícími prostředky aje vším tím svinstvem totálně prolezlý? Co spřerostloulevitující kuželkovou koulí a bandou rozjuchaných kuželek? Potřebujete se zbavit vysavače, který se přeměnil v krvelačného robota? Stainboy vám ukáže, víceméně vtipně, jak na to. Tim Burton se nezapře, pár ulítlých sci-fíček ve flashové animaci spolu s profesionální režií i hudbou vytvářejí zase jednou pěkně originální podívanou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Šest dílů, šest nepřátel, se kterými si černobílá, nevýrazná postavička Stainboy musí poradit je vcelku zajímavou hříčkou načrtnutou samotný mágem Timem Burtonem. Škoda jen, že animace je na papíře roztodivně jednoduchá a celkově je to všechno takové naprosto jiné, než byste od mistra vůbec čekali. Z šesti dílů ale jednoznačně vítězí kapitola číslo dvě s toxik-manem. --- 65 % --- ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak všeobecně se mi líbil jednoduchý styl kresby a příběhy Stainboye, ale je pravda, že to není až tak úchvatné, jako jiné filmy (kraťasy ještě nemůžu posoudit, tohle byl první, co jsem od Burtona viděla, ale chystám se na další). Možné SPOILERY. První episoda (The girl who stares) mě vcelku nudila a nechápala jsem, o co jde a docela se mi to i nelíbila. Šla jsem si teda přečíst kdo je Stainboy, abych byla uvedena do kontextu. Druhá episoda (The toxic boy) už mě pobavila aneb jak porazit toxic boye? Vypálit mu cejch osvěžovače ve tvaru stromku na čelo. Třetí episoda (The bowling ball) byla do té doby nejvtipnější a nejzajímavější. Hlavně se mi líbily ty detaily, jako když Stainboy vítězoslavně vstanul na kouli a uklouzla mu noha. Čtvrtá episoda (The robot boy) byla taky dobrá. Pidi část s myší, jestli si ji někdo vůbec všiml, byla kouzelná. Aneb jak porazit Robotboye? Vypojením ze zásuvky. Vážně?:D V tomto dílu byl k vidění komisař bez trička aneb jeho spolek Cops without tops. Pátá episoda (The match girl) byl v závěru nejlepší díl ze všech. That should teach you once and for all that you shouldn't play with matches and it's much safer to play with yourself instead. Šestý poslední díl (Stainboys day off neboli The origin of stainboy) byl trochu divný a moc se mi nelíbil. Takže shrnutí nejslabší díly 1. a 6., nejlepší díly 5. a 3. Celkově hodnotím tak 3,5* ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama