Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete-li poznat jednu rozmazlenou princeznu, jste tu dobře. Princezna Kamila v této pohádce urazí svého nápadníka a brzy pozná, jak velkou chybu udělala. Za trest musí po boku chudého a přísného muže pobývat v prosté chalupě a pracovat. Jak se ale ukáže, bylo jí to ku prospěchu. V hlavních rolích pohádky uvidíte V. Křížovou (princezna Kamila), P. Šimáka (princ), T. Töpfera (král) a J. Kepku (komoří). (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak z princezny udělat tvrdou prací správnou ženu... inspirace u jiných pohádek je zřejmá, ale nějak mi přišlo, že scénář je napsaný v padesátých letech, viz. hláška: " Když nic neprodáš, nedostaneš večer najíst " Tomu říkám předmanželský přístup! Dvě hvězdy dávám jen za šmrncovní hlavní představitelku Vendulku Křížovou, u které je škoda, že nedostala větší příležitosti u filmu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pan Hubert je asi nejlepší herec z této velmi slabé pohádky a to je ještě ke všemu pes. Zbytek to nemá šanci utáhnout a nejhorší je Pavel Šimák, který hraje prince Bezvousáka, kominíka, hrnčíře a vojenského důstojníka. Tragédie ho sledovat. Vendula Křížová v roli princezny přehrává a tváří se jak kurva. Král Tomáš Topfer se zase pitvoří v každém záběru. Psímu herci se mohou jakž takž vyrovnat jen Jaroslav Kepka jako rádce a kuchařka Štěpánka Haničincová. I pohádka by měla mít nějakou přijatelnou logiku, tady se jí však nedočkáme. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Naštěstí je to krátké. Na stejné téma vzniklo několik TV pohádek, třeba Princezna za dukát. Vendulka tady přehrává, co to jde, a princ s předkusem má sice moc hezké převleky, ale stejně mi to přijde poněkud nekonzistentně a zmateně podané - třeba scéna s rozbíjením hrnců nějakým jako kapitánem mi nedává doteď smysl. A ve chvíli prozrazení být princeznou, majznu nejdřív princovi něco na hlavu, a ne s k němu hned lísá. Hovory Haničincové s čoklem mi rovněž přišly zbytečně dlouhé a mimo téma. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pokus o napravení královské dcerušky..Známé to téma tak osvědčené především v pohádkách..Jak to dopadne? Sami uvidíte. Jen ten začátek se povedl, tak pět minut vůbec netušíte s kým si tam tak mile ta Štěpánka povídá:-) Slušná, příjemná ale i vtipná (především král Töpfer a rádce Kepka) televizní pohádka se sympatickým miloučkým výkonem v hlavní roli. Kepka k nepoznání namaskovaný nebyl rovněž špatný, chvílemi jsem si myslel že jde snad o Františka Filipovského. Ta podoba, ale když jsem se podíval na rok výroby tak jsem zjistil že byl bohužel už rok po smrti:-( ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z Krasomily je Kamila, z krále Miroslava princ Kristián a celé to, bez čertíka Bertíka, uvádí Štěpánka Haničincová. Jako u krále Drozdí brady se pozastavuju jen nad tím, kde se princ naučil takové věci jako točit na hrnčířském kruhu a péct koláče, a že mohl vypadnout od svých povinností na tak dlouho do chalupy za humny cizího paláce, aby tam napravoval svou příští královnu. Na to, že to je půlhodinová kulisovka je to skvost a to neříkám proto, že mám tyhle kulisové záležitosti ráda. Proti té německé, mnohem výpravnější a košatější splácanině na stejné téma, je tohle skutečný filmařský mastrštyk. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama