Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trestná lavice v hlavní roli s Adamem Sandlerem je komedií, u které jsem se rozhodně pobavil, ale jako jiných jeho filmů víckrát by mě to asi už nelákalo. Ono nejde zase tolik o vztahy jako spíš o sport, ze kterého si určitě jde udělat dost dobrou legraci. Ještě k tomu s takovou řádkou hereckých ikon, které se zde objeví. Většinou přátelé, kamarádi a prostě ti, kteří se dokázali dohodnout a dokáže je to bavit. Trestná lavice se i tak povedla. Příjemná, chvílemi nadprůměrná komedie z prostředí, který je už dost filmově okoukaný, ale občas nějaké novoty s radostí vytrouší. Krom toho dokázali autoři vytvořit občas opravdu zajímavé postavy a do nich dostat opravdu zajímavý herecký arzenál. --- Tak ty si myslíš, že si tady můžeš dělat, co chceš? Nijak se nelišíš od těchhle hajzlů, co tady s tebou bydlej. - Vážně? Taky si myslej, že jste pitomej vidlák? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kedysi mi to prišlo ako top komédia, dnes stále veľmi dobré, hoci nie dokonalé. Uvedomil som si, že sa tu nachádzajú aj tie typické trápne vtipy, ktoré som predtým nevnímal. Z dnešného pohľadu ale Sandler predčil dobu a dnes by jeho film mali vysielať povinne v školách na hodinách o systémovom rasizme. Geniálne poukázal na to, ako je vo väzniciach väčšina černochov, ale aj na to, že sú to všetko dobráci od kosti a tí bieli bachari ich tam len nespravodlivo ponižujú. A to už v roku 2005. Liberálom sa určite vtisli slzičky do očí. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po zdařilém pohodovém vstupu do vozidla a následné policejní honičce se hlavní hrdina dostává do basy, kde končí smích a začíná vězeňská pohodička. Pak už si jenom parta vesměs čokoládových sympaťáků zahraje trochu fotbálku (toho s tou šišatou merunou) s partičkou kamarádů různých hodností za férového dohledu taťky ředitele. Čest sportu! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nenáročná sportovní komedie z vězeňského prostředí, která si neklade vyšší cíle, než pobavit diváka osvědčenými metodami. A docela se jí to daří, přestože nejsem příznivkyně ani jediného z vystupujících herců. Jen tak mezi námi, americký fotbal je zábavný akorát ve filmech - vůbec nechápu, proč má tahle nudná, chaotická, rozkouskovaná hra takový úspěch. Zlaté ragby! 65% EDIT: Opakované shlédnutí po letech mě nedonutilo ubrat hvězdičku, ale percentuální hodnocení musím snížit: spousta klišé, patetické žvásty, často laciný humor a k tomu již zmíněné nesympatické postavy... držela jsem palce bachařům a ze závěrečného charakterového twistu Williama Fichtnera se mi chtělo ublinknout. 51% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Teddy Castellucci: 1. Errtime - Nelly ,2. Shorty Bounce - Lil Wayne ,3. Bounce Like This - T.I. ,4. Let 'Em Fight - Ali/Gipp ,5. Stomp - Murphy Lee/King Jacob ,6. So Fly - Akon ,7. U Should Know - 21G ,8. Whip Yo Ass - W.C./Nelly ,9. Talkin' That Talk - Chamillionaire/David Banner ,10. Datz on My Mama - Taylor Made/Nelly ,11. Infultrate - Trillville ,12. My Ballz - D12/Eminem ,13. Fly Away - Nelly , ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy starosta (Chris Rock) představuje Crewovi (Adam Sandler) "dívky", je možné v pozadí spatřit skutečné dívky, přestože se nachází ve vězení jen pro muže. (KucC)
  • Ve filmu měl původně hrát Snoop Dogg, ale ze spolupráce nakonec sešlo. (ČSFD)
  • Crewe (Adam Sandler) v jedné fotbalové scéně řekne: "Z čeho se radujete?! Je to 14:0," avšak na světelné tabuli je skóre 13:0. (G3niu5)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama