Čtyři odstíny hnědé (festivalový název)

• Švédsko

Fyra nyanser av brunt

Four Shades of Brown

Komedie / Drama

Švédsko, 2004, 192 min

Tomas Alfredson

Být to na díly, byl bych hodnější. Takhle je to trápení neviňátek. Škoda, přeškoda.(6.7.2006)

Zbožňuji tuto řeč, miluji takováto témata, obdivuji tyto filmy... - 90%(16.4.2012)

Hnědá - barva periferie svačinek - a v ní se pohybují i lidé prožívající čtyři různé příběhy. Někdo je na tom trošku líp, jiný je ve větších sra*kách..ale pro nikoho to nevypadá růžově!(24.3.2011)

Čtyři oddělené příběhy, které se nikdy nestřetnou, zkoumajicí otcovskou lásku (či nelásku). Nudná středostavovská rodina až do okamžiku, kdy otec utrpí těžkou popáleninu obličeje. Na pohřeb známeho žokeje se sjíždí jeho 3 synové. Starší manželský pár, který vystupuje jako kouzelnické duo, přijíždí do hotelu svého syna. Na skupinové terapii se scházejí podivné existence.(14.6.2005)

Čekal jsem nějaké společné zakončení. Scénář - Tomas Alfredson, Robert Gustafsson, Jonas Inde, Andres Lokko, Martin Luuk, Johan Rheborg a Henrik Schyffert(9.7.2011)

• gootchy

Přestávám sledovat ty 3 hodinový filmy.(24.2.2012)

Čtyři povídky, každá z naprosto jiné oblasti, přesto mají společnou typicky skandinávskou "odidealizovanost".(30.1.2008)

• easaque

viděl jsem pouze první a poslední část. Po první mne to tolik nezaujalo a aspon vim jak to skoncilo ;-). Docela zdlouhavé a chvilkami dost utahané. Není to však úplně špatné, ale na víc než 50% to nemá - teda u mne.(21.9.2011)