Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno to začalo malou, nenápadnou lží. Ta ale rozpoutala proces, během něhož se ukázalo, že Emilio, úspěšný obchodník a milující manžel a otec, lhal mnohem častěji. Svým způsobem si vymyslel téměř vše, co o něm lidé vědí. Dostal se totiž do fáze, v níž už se pravda a nepravda nerozlišují. Pro rodinu je toto procitnutí šok. Člověk, jemuž věřili, je celých dvacet let každodenně oblehával. Není kam jít a není kam se schovat před pravdou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který z hlavního hrdiny dělá spíše antihrdinu, který všem jen lže a zneužívá jejich důvěry a to i své rodině, rodičům a přátelům. Film je jinak celkem obyčejný, ale nad hladinou průměru ho drží právě námět a to napětí, jak to nakonec všechno dopadne, protože tady se dá konec dopředu jen těžko předpokládat. ()

Reklama

Jaromír 

všechny recenze uživatele

O životě člověka lháře. Co mě fascinuje je, jak mnoho lidí je schopno lhát kvůli zaměstnání atd. vidí to asi jako životní prohru. "Hrdina" tohoto filmu je ale opravdu profesionál, ten lže pořád a všude :). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem se nudil a nechápal, oč tam jde. Nechápal jsem, proč hlavní hrdina tak usilovně a místy i docela okatě lže, proč si za celou tu dobu nenašel práci, proč přestírá vzorného pracovníka, a těch proč bylo ještě mnohem více. Je to film, který pro mne ve třech čtvrtinách děje nedával logiku a jehož zachránil až celkem napínavý konec. Ptáte se, proč jsem nepřepnul už na začátku filmu? Dobrá otázka. Jednoduše jsem byl zvědav, co se z příběhu vyvine a jak to celé dopadne. Má zvědavost mi prostě nedovolila odejít. A udělal jsem dobře, protože poslední čtvrtina filmu měla přesně ten náboj, jaký v předchozích minutách snímek postrádal. Díky zajímavému konci vyskočilo mé hodnocení alespoň na dvě hvězdičky, což je maximum, kterým jsem ochoten tento film ohodnotit. Očekávání jsem měl obrovská a výsledkem bylo zklamání. Bylo by však zajímavé vidět snímek ještě jednou, když už vím, o co na začátku šlo. Třeba bych změnil názor, ale takto to nechám tak, jak to je... ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, příšerné zpracování. Dabing ani "herecké" výkony mě nezaujaly skoro vůbec. Od začátku nuda k uzoufání, ale konec film vyzvihl ze dna do lepšího průměru. Ale to neznamená, že by mě příběh nějak emocionálně zasáhl. Na to byl příliš plochý. Osobně mi film zkrátka nesedl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Za ztvárnění Rosany byla Marta Etura nominována na cenu Goya a dokonce vyhrála Student Jury Award v kategorii nejlepší nová herečka. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama