Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý a hodně zajímavý film, obzvláště pro věřící lidi, neboť jsou tady zmíněny některé problémy katolické církve (otázka uznání či neuznání listiny, která by měnila pohled na církev). Vatikán zde vystupuje jako symbol zla, což ale nelze přijmout. Gabriel Byrne zahrál výborně svého citově rozpolceného kněze. Jen je s podivem, že ve stejném roce hraje v jednom filmu kněze a v jiném (Arnoldově notně nepovedeném Konci světa) dokázal s plnou parádou zahrát satana. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi pouze atmosféra 90. let. Jinak mi film přišel bezvýrazný, neoriginální a ničím dalším mě nezaujal. Musím se přiznat, že jsem se nedívala ani zvlášť pozorně, bylo to plné klišé, tak proč vlastně? Ostatně satanismus, vymítání, apod. nejsou témata, které bych měla v oblibě. Mám raději některé horory odehrávající se například v sanatoriích, s větším důrazem na psychologii postav a na tajuplnou atmosféru. Rozhodně raději než krváky, kde se z mého pohledu nic interesantního neděje. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný snímek na zajímavé a snad i mírně kontroverzní téma je docela koukatelný díky obsazení hlavní rolí - Gabriel Byrne i Patricica Arquette se v nich vyjímají velice dobře. Jinak zaujme především soundtrack a pár hororových scének, při nichž se ovšem budou lekat jen ti nejméně otrlí z nás. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé, myslím, že na tento film lze pohlížet dvěma způsoby. Můžete to brát,jen jako běžný horůrek...Nebo... S kamarádem jsme přišli na zajímavou teorii. Kdo se alespoň trochu zajímá o náboženskou tematiku, jistě mu neušlo, že evangelií je ve skutečnosti poněkud více, než 4, které vybrala církev do Nového zákona...Ty ostatní leží uzamčené někde v trezorech Vatikánu v přísném utajení. Pokud vezmeme v úvahu skutečou existenci Ježíšova "ztraceného evangelia" a představíme si,že se k těmto tajným písmům dostal někdo nepovolaný...Nebyl by zajímavý způsob, jak o tom dát vědět veřejnosti, natočit o tom film ? Se zakódovaným zkrytým poselstvím ? Kdo četl Bibli, nechť se zamyslí nad verši..."Království boží je v tobě a všude kolem tebe, nikoliv v budovách ze dřeva a kamene. Rozetni kus dřeva a já tam budu. Nadzvedni kámen a nalezneš mě." Nepřipomíná vám to něco ?Jestli tohle vymyslel scénarista, tak to je teda klobouk dolů... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásná ukázka toho, jak člověk postupem let mění názor na cokoliv, co viděl v dětství. Se "Stigmaty" jsem měla léta spojenou scénu z metra a růženec na hlavě Arquette. Teď na to pohlížím ale zcela jinak. Vidím tam mnoho nesrovnalostí a hlavně obdivuji herecký výkon Byrne a Arquette. Je to dobré téma, skvělá pochmurná atmosféra, pár děsivých záběrů a hlavně tajemství, které církev nechce vyslat na povrch. Co si ale budu od teď pamatovat z filmu nejvíce: "Ta věc mě zabíjí?" NE, ZABÍJÍ TĚ TEN PUCH V BYTU, JAK HO MÁŠ ZATUCHLÝ Z TOHO, JAK TI TAM VĚČNĚ TEČE Z DEŠTĚ A TO I DO POSTELE A TY TO ŘEŠÍM ZAPÁLENÍM MILIARDY SVÍČEK A HRNKY NA VODU...To je tak stupidní. Jinak samo o sobě je to dobré téma a perfektně zasazené do prostředí, do kterého se to dostalo zcela omylem :) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Když Frankie diskutuje s knězem o pátém stigmatu, říká, že oštěp v Ježíšově boku je to, co jej zabilo. Ve skutečnosti byl oštěp pravděpodobně použit k tomu, aby se ověřilo, že je Ježíš mrtev. (HappySmile)
  • Uvažovalo se o názvu St. Frances of Pittsburgh (Svatá Františka z Pittsburghu). (HappySmile)
  • Během závěrečné scény v zahradě můžeme vidět v pozadí sochu svatého Františka z Assisi, prvního člověka se stigmaty. (HappySmile)

Reklama

Reklama