Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Recenze (209)

POMO 

všechny recenze uživatele

Efektný videoklip so satanskou tematikou a rytmickým soundtrackom. Ale nadšenie z obrazu a zvuku opadá v momente rozsvietena v kino sále. A potenciál oslovenia diváka čímkoľvek iným, filmovým, zostáva na bode mrazu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku se potvrdilo to, co jsem si myslel - Stigmata mají pro horor dosti nevděčný námět. Holce se objevují krvavé Kristovy rány ... a co jako, divákovi to může být úplně jedno, strach to v něm určitě nevyvolá. Proto film v druhé polovině použije i nějaké vymítačské a konspirační prvky, což jsem s vděkem kvitoval. Nic extra, ale neurazí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný snímek na zajímavé a snad i mírně kontroverzní téma je docela koukatelný díky obsazení hlavní rolí - Gabriel Byrne i Patricica Arquette se v nich vyjímají velice dobře. Jinak zaujme především soundtrack a pár hororových scének, při nichž se ovšem budou lekat jen ti nejméně otrlí z nás. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $50,046,268Tržby Celosvetovo $89,446,268║ Neskutočné sklamanie, príbeh tak prázdny ako sa len dá, chýba tomu dokonca aj napätie, príslušná temnota, je to fakt až amatérsky odbité na režisérskom poste, tých pár vizuálne podmanivých scén to nezachráni, omnoho pôsobivejší je akčný Koniec dní kde je opäť zúčastnení Gabriel Byrne ale na opačnej strane barikád a v omnoho lepšom podaní. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně zajímavý film o ďáblových zraněních. Dost atmosférické scény a jeden z lepších hororů. Gabriel Byrne se do takovýhle snímku dokonale hodí a i Patricia Arquette sem dobře zapadne. Její vzezření i svým způsobem trochu varuje v kom se může objevit stigmata. Velmi dobře odvedená práce i režiséra, který z dosáhl výborné atmosféry. Rozhodně stojí za podívání a pro mě osobně zajímavější a lepší než (nudný) vymítač ďábla. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film samotny nabira tempo jen velmi pozvolna, ale ve druhe polovine se rozjede v remeslne nadstandardne natoceny mysteriozni thriller ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V USA dokonce kontroverzní, v naší ateistické společnosti tahle stránka zůstane nevyužita; popravdě řečeno: je více než směšná, plytká a ubohá. Vizuálně zajímavé, avšak nikterak přínosné ani originální. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Království Boží je v Tobě a všude kolem Tebe. Nikoliv v budovách ze dřeva a kamene. Rozštípni kus dřeva, já tam budu. Nadzvedni kámen.… PŘÍBĚH:***když dostane Frankie růženec z Belo Quinta, začnou se dít věci. Je to vlažné, sice ne nudné, ale žádné závratné tempo. Biblický horor, církev tají známá fakta – keci, keci, keci./ NAPĚTÍ:**výskyt stigmat, záhadná zjevení, církevní symboly – to má být hlavním tahákem příběhu. A když P.Arquette začne mluvit jako Ježíš, je to sice zajímavé, ale mráz po zádech neběhá. Něco se děje jen když se objevují ,,rány“. Trvá to však chvíli a není to nic objevného, šokujícího ani strašidelného. Nic, co by jsme si měli pamatovat celý život. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Mary Mary (Stigmatic Mix) - Chumbawamba ,2. Gramarye - Remy Zero ,3. All Is Full Of Love - Bjork ,4. The Pretty Things Are Going To Hell - David Bowie ,5. Release (Edit) - Afro Celt Sound System ,6. Inertia Creeps - Massive Attack ,7. Identify - Natalie Imbruglia ,8. Identify (Dust)/1,000,000 Voices ,9. Pop Pop/Await/Reflect (Pretty) ,10. Reflect (Clouds)/Truth ,11. Of Square Waves/Random Thought ,12. Reflection/Possession ,13. Reflect (Gray)/Of Sine Waves ,14. Distrbnce (After Sckhausen)/Reflect (Pause)/Orah ,15. Sustain/Identify (Affectation) ,16. All Answers Revealed/Reflect (Devotion) ,17. Purge/10,000,000 Voices/Reflect (Purity)/Identify (Peace) ,18. Reflect (Time)/Tree Whispers , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stigmata je vcelku kvalitní Hororové Drámo s neotřepaným hororovým námětem. Nenudil jsem se,avšak mi film nenabídl nic, co by mě donutilo zvýšit mé hodnocení . 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najmenší problém tohto filmu je v tom, že výraz „stigmata“ v spisovnom slovenskom jazyku nenájdete ("správne" Stigmy zrejme nášmu zlatému slovenskému distributórovi pripadali hlúpe a tak ich proste nepoužil, amatér). Dosť však bolo kvákania o detailoch. Sústreďme sa radšej na mdlé herecké výkony (len Gabriel Byrne stíha udržiavať divákov záujem... trocha), prekvapivo nudný scenár (ZASA náboženské sprisahania na najvyšších miestach???) a tak nám zostane len striedavo pôsobivá/rušivá "výrazná" audiovizuálna stránka (režisér je bývalý klipár). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No film ma dobrej namet, sice uz sem v par hororech stigmata videl, ale tady se jim venuje celej film a kdyz se do toho zamicha nabozenstvi, ruzny tajny napisy a podobne, tak to dava celkove peknou a napinavou atmosferu. Navic Arquette je tu fakt fajn a Byrne se na roli kneze dokonale hodi. Jinak horor tu obstarava v podstate jen postupny objevovani stigmat, ktery je natoceny diky flashbackum fakt atmosfericky a zaverecna ohniva scena je dost cool. Nevim moc kam film zaradit, ciste horor to urcite neni, ale kdyz budu film brat jako zastupce tohohle zanru, tak mi vyjde jen lepsi prumer. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tu je problém nízkeho hodnotenia veľmi zaujímavý. Ide o to, že film má zaujímavý, netradičný nápad, zkrížený s viacerými žánrami a je aj celkom kvalitne a divoko spracovaný, mňa si až tak nezískal. A to mám rád aj horrory, aj netradičné námety a znesiem aj viac nechutností. Je to zaujímavý experiment, dráždiaci viaceré skupiny obyvateľstva a ja som takýmto otvorený. Tak stále nechápem v čom je problém. Aj Byrne bol diabolský. 65%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Posedlost démonem je něco jako make up. Když to dobře zmáknete, vzhledově vám to přidá, ale když ne, s takovým ksichtíkem pak neradno vycházet na ulici. A Stigmata jsou tak někde mezi. Snaží se po celou dobu filmu tvářit misteriózně, snaží se diváka držet v neustálém napětí. Ovšem bohužel snaha je jedna věc a výsledek druhá. Film stojí i padá spolu s Patricií Arquette, na jejíž opravdovosti roste i kvalita scén. Gabriel Byrne v roli fáterníka už není tak temný a chladný jako v nepříliš dotaženém Konci světa a možná se trocha marně a zbytečně snaží konkurovat slavnějším velebníkům v čele s otcem Karasem z Exorcisty. Trocha přebiblizovaný a přemýtizovaný scénář, stejně jako přečesnekovaná topinka leckdy docela protáhne mimické svalstvo, avšak dost scén se až velmi povedlo. Vyjma hořícího pokoje, jenž působí asi stejně opravdově jako jeptiška s čírem na punkovém koncertu. Zkrátka je to mystický thriller s prvky hororu, kterými se ovšem v poměru s ideologií náboženství a víry dost šetří. Stačilo si trocha více vyhrát s poměrem námět x scénář a bylo by to na více než 3*....... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bohužel, ta klipařina způsobuje to, že se v ní celkem zajímavé téma docela topí. Někdo by to bez toho možná nedokoukal, ale já jen lituju, že místo zamyšlení nad něčím, co sice není nové, ale možná ne úplně známé, film skončil jako tak trochu neurotický církevní psycho thriller. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nabušená a řemeslně poměrně dobře zvládnutá filmařina, opírající se mimo démonického vizuálu především o zajímavý námět a solidní herecký výkon Patricie Arquette. Jakožto čistému ateistovi a neznalci "biblické mytologie" mi snímek nijak kontroverzní či šokující nepřijde, ovšem o temnou atmosféru a strhující scény stigmatických ran, potažmo vymítání, zde nouze skutečně není a jsou natočeny vskutku působivě s potřebnou dynamikou a důrazem. Soundtrack je překvapivě poměrně působivý a bát se minimálně jednou za celý film určitě budete. ()

Reklama

Reklama