Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snímek doufající v sílu klipových obrazů, efektně navozujících chybějící hororovou atmosféru - pro mě však zůstává dalším z řady příběhů těžících z obecné neznalosti dané "problematiky". Spíš než hororem bych ho nazvala proticírkevní agitkou a nad přirovnáním k Exorcistovi by kroutila hlavou dokola i malá Regan. Arquetteové jsem nevěřila rádoby cool život před stigmaty, natož po nich - potažmo při nich, Byrneova snaha vyšla naprázdno a oproti šedé nudě během filmu mě pobavil pouze závěrečný dovětek, až dojímavý snahou o autentično. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky slušně povedené dílko, s prvky umučení krista, hodně krve, a hlavně dobře obsazené hlavní role. Film by se dal zkrátit, neboť občasně děj stál na místě a nechtěl se hýbat. Ale nakonec po konci filmu jsem uznal kvalitu filmu, i přes nudné pasáže, ale když jsem se vžil do děje tak 75 % je na místě. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý a hodně zajímavý film, obzvláště pro věřící lidi, neboť jsou tady zmíněny některé problémy katolické církve (otázka uznání či neuznání listiny, která by měnila pohled na církev). Vatikán zde vystupuje jako symbol zla, což ale nelze přijmout. Gabriel Byrne zahrál výborně svého citově rozpolceného kněze. Jen je s podivem, že ve stejném roce hraje v jednom filmu kněze a v jiném (Arnoldově notně nepovedeném Konci světa) dokázal s plnou parádou zahrát satana. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nabušená a řemeslně poměrně dobře zvládnutá filmařina, opírající se mimo démonického vizuálu především o zajímavý námět a solidní herecký výkon Patricie Arquette. Jakožto čistému ateistovi a neznalci "biblické mytologie" mi snímek nijak kontroverzní či šokující nepřijde, ovšem o temnou atmosféru a strhující scény stigmatických ran, potažmo vymítání, zde nouze skutečně není a jsou natočeny vskutku působivě s potřebnou dynamikou a důrazem. Soundtrack je překvapivě poměrně působivý a bát se minimálně jednou za celý film určitě budete. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkal : to za bude další duchovní pí....na, ale musím uznat, že mě tenhle film docela zaujal. Především pak i díky solidním efektům a scénám při nichž Patricia Arquette dostává boží rány. Dokonce mě potešil i fakt, že Gabriel Byrne dokáže hrát i kladné postavy a jde mu to rozhodně dobře. Škoda jen toho dodrbaného a profláknutého konce, který mi přišel více než trapný. Film rychle kvapil kupředu a já se kupodivu skoro vůbec nenudil. Škoda jen těch několika zbytečných natahování a zbytečných keců o.... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Během závěrečné scény v zahradě můžeme vidět v pozadí sochu svatého Františka z Assisi, prvního člověka se stigmaty. (HappySmile)
  • Verš "Rozštípni dřevo a já tam budu, nadzvedni kámen a nalezneš mě" pochází z Tomášova evangelia (verš 77). (HappySmile)

Reklama

Reklama