Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Leslie Nielsen hral už v mnohých lepších filmoch, ale nieje to až tak zlé v tomto prípade. Je to samozrejme ďalšia paródia ale tentokrát dosť odlišná a to sa mi na tom páči. Je "strašidelná" respektíve z takého prostredia. Jedná sa o oddychový film a tak je treba ho aj brať. V niektorých chvíľach mám pocit že snáď aj uráža hereckú komiku hlavného protagonistu ale inak sa jedná skutočne len o striktne oddychovú záležitosť. Kto navyše nevidel film ktorý je parodovaný (Dracula z roku 1992) bude sa baviť ešte viac. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hummie Mann: 1. Main Title ,2. Faster Horses ,3. Too Dark/Limping Shadows/The Web/Hypnotizing Reinfield ,4. Vampires?/Gypsy Woman/Dracula's Castle ,5. Reinfield Bleeds/Dracula's Women ,6. Striptease/Bat Flies to Window/Dracula Bites Lucy ,7. Lucy in Bed/Bite Marks?/Three Tiny Puncture Marks/I Remember Nothing/Emergency ,8. Dracula in the Garden/Dracula Files, Reinfield Doesn't! ,9. Dracula Attacks Lucy/Funeral/Never Give Up/To the Crypt/Lucy Bites Sikes/Concern/Jonathan to the Crypt ,10. Lucy Reacts to the Cross/Dracula Hypnotizes Mina and Essie ,11. To Carafax Abbey/El Choclo ,12. Van Helsing Sees the Mina's Bite ,13. The Kaminsky Two-Step ,14. Hungarian Rhapsody #5 ,15. Escape/In Pursuit of Reinfield/Fight!/Jonathan on the Floor/Attempted Escape ,16. Ucipital Mapillary/Romantic Moment/Finale , ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)

Reklama

Reklama