Reklama

Reklama

Histoires extraordinaires à faire peur ou à faire rire...

  • USA Unusual Tales
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři neobvyklé a temné příběhy o vraždách a děsivých událostech v antologii připomínající povídky Edgara Allana Poea. (Netflix)

Recenze (4)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se na policejní stanici kde jsou odvyprávěny čtyři příběhy. Hned ten první je od Thomase de Quinceyho. Zbylé příběhy už jsou inspirovány povídkami mistra E. A. POEa. Jsou to povídky Zrádné srdce, Sud Amontillada a poslední povídkou je Vrah jsi ty! Podívat se na to samozřejmě dá ale už jsem viděl lepší(a líp) zfilmované povídky E. A. POEa. 3hvězdy ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Takoví „hříšní lidé města pařížského“, dle samotného literárního klasika Edgara Allana Poea... Úpřimně: pointy prvních dvou příběhů nepatřily k těm, které by mě uzemnily s pocitem ohromení, třetí povídka s cirkusákem mě zase mimo svou atmosféru výrazněji upoutala až vyústěním (což jsou důvody, proč nejsem z této antologie úplně nadšen) a čtvrtou povídku se snad nejnapínavějším mysteriózním dějem a nejlepším vyústěním zakončuje pro změnu rozsáhlé polopatistické vysvětlování celé záhady, asi jako v závěru Hitchcockova Psycha (ač tohle zde dokážu brát, neboť k stylu žánrovému filmu z takto staré éry a ještě starší doby zasazení to plně sedí a v rámci svého stylu má jisté kouzlo)... nicméně klasicky temná atmosféra v retro provedení, napětí jednotlivých příběhů, sympaticky rozehrané průpovídky mezi jednotlivými příběhy v podání skvělé čtyřky komisařů (z nichž se někteří objevují i v povídkách s případy, které zažili) ve vyšetřovací místnosti i s novým elévem mordparty či rámcové epické zpívání o zločincích, policajtech a mordech ze strany pouličního barda s flašinetem i samotných komisařů(!) přidávajících se do zpěvu... toť zlomek hlavních důvodů, proč jsem si většinou tyto „podivuhodné historky“ s převažně mně neznámými herci hodně užil... a možná na chvilku dorazí i mladý Jacques Dufilho (který si vystřihl větší epizodku zatčeného výtečníka, již zde se svou typicky svéráznou komikou). [80%] ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný povídkový film na motivy nejen E. A. Poea, ale i Thomase de Quinceyho. Součástí jsou čtyři příběhy vyprávěné na policejní stanici. První příběh o sériovém vrahovi na dívčí koleji je koukatelný a nenudí, ale ani nic moc extra nenabízí (***). To druhý příběh o "bušícím srdci" je ještě slabší, patrně nejslabší ze všech povídek (**). Třetí pomstychtivý příběh však opět nabírá na kvalitě, extra bych vyzdvihl skvělou scénu, kdy je šašek zazdíván zaživa, ta neměla chybičku (***), i když ho čtvrtý příběh o mrtvole v bedně na víno (ano, Vrah jsi ty, i když tedy s pozměněným dějem) ještě o kousek převyšuje, a to i krásnou maskou rozkládající se mrtvoly (****). Jednoduchou aritmetikou tři hvězdy, sluší se ale dodat, že velmi silné. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Rámcový děj, kdy si policisté vypráví o případech není zlý (a na konci z něho něco i vyplyne). Co se týče samotných povídek, tak ta první (kterou napsal Thomas de Quincey) má kvalitního vraha, ale podkopává ji nohy mizerná herečka v hlavní roli. Druhý příběh Zrádné srdce je klasika, kterou snad ani nejde zmrvit. Následující Sud vína amontilladského patří mezi to slabší, co Poe napsal, takže nelze od adaptace čekat zázraky. A taky nepřišly. Avšak na závěr přijde to nejlepší a to Vrah jsi ty!. Věřím, že v době, kdy ji Poe ve svém alkoholem nasáklém mozku vymyslel, musela svou pointou šokovat. Tvůrci ji natočili velmi slušně a samotná maska je na rok vzniku vskutku impresivní.  Takže celkově solidní počin, jen by mě zajímalo, zda to, že film vypadá jako filmy, které podle Poea natočil Universal na začátku let třicátých, je záměr či nedostatek financí. Jo a ty oficiální titulky na Netfluxu, zcela evidentně přeložené Google překladačem, jsou na vhodné tak na vytření řiti. 60% ()

Reklama

Reklama