Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

ripo 

všechny recenze uživatele

Vidieť horror v kulisách občianskej vojny, to sa len tak ľahko nevidí .... Atmosféra bola hustá od samého začiatku. Dala sa krájať nožom ... Pekne .... pomaličky .... pomaly .... Tak ako takmer celý dej filmu. Ľakačky boli vo filme dovedené do dokonalosti. Veľký diel na pozitívnom vyznení tajomna a strachu mala i hudba. Výčitky padajú na stranu strihu, ktorý hlavne v začiatku bol na niektorých miestach chaotický a nedotiahnutý. Neznáme herecké tváre takisto podali strop svojich možností a tak sa tento film môže s kľudným svedomím rátať k tým vydareným. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem se neubránil pocitu, že z tohohle by mohl být poměrně dobrý duchařský film o domu ve kterém straší. Několikrát na mě vykouklo něco jako budování dobré atmosféry (sice až nechutně pomalé budování, ale taky to mělo něco do sebe), které však po chvíli utnula nějaká kravina. Chvíli dobrému úseku ve scénáři podkopává nohy režisér, jindy zase dobrým režisérským postupům podkopává nohy scénář. A i některé herecké výkony a postavy mě mile překvapily (černoch a ta ženská). Jenže ten film skoro nic nechtěl ukázat, všechno se děje tak nějak mimo záběr kamery a nebo zrovna v místech kde kamera už dávno není. Těch pár lepších scén (dvě? tři? jsou v celkovém dojmu z filmu žalostně málo). Odhalující flashback byl parádní. Krvavý přepad banky taky ušel. Jak rád bych tomu filmu dal 3 hvězdičky, ale prostě nemůžu. Asi si budu muset počkat na remake :-). ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Takzvané „lakačky“ nie sú v tomto filme ani náhodou originálne (že by zámerné vykrádanie ázijských „duchárskych hororov“?) a nie sú ani neočakávané, i keď sa ich človek nakoniec predsa len zľakne (teda, zľakne sa hlavne zvuku, nie obrazu). Na jednej strane je vidieť snaha režiséra o vytvorenie celkovej mrazivej atmosféry (čo sa mu aj z časti podarilo), no každý horor nového tisícročia, ktorý je založený hlavne na spomínaných „lakačkách“ mi príde tak trochu zbytočný. Hlavnou devízou filmu tak ostáva zasadenie príbehu do 19 storočia a následné prepojenie dvoch žánrov (horor – western). ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Dead birds nie je najlepší horor, aký som videl. Ani nie je nejak inovatívne natočený. Skôr by som povedal, že je to v podstate klasická schéma - starý dom uprostred ničoho s desivým tajomstvom, parta ludí, ktorí nemajú inú možnosť len sa schovať... ale z tejto obohranej schemy sa režisérovi podarilo vyťažiť maximum (v rámci rozpočtu, ktorý určite nebol veľký a s, pre mňa poväčšinou, neznámymi hercami), až som sa pristihol pri tom ako zatínam päste:) Oceňujem niektoré fakt desivé scény a nápady..napr. detský smiech zpod postele, hlas zo studne..a tie deťúrence boli fakt "roztomilé".Také zaslúžene tri*... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Spojení hororu a westernu není moc obvyklé, a ni se to moc dohromady nehodí. Skupina zlodějů jede s lupem na opuštěnou farmu, ale před ní na ně vyskočí z kukuřice jakási zrůda tu zastřelí. Jenže v noci se začnou dít v domě divné věci a něco je pronásleduje. Celé je to docela děsivé a ještě do toho venku zuří bouře. Postupně jeden po druhém mizí. Film má slušnou atmosféru i nápad, konec je rovněž celkem povedený. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)
  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama