Reklama

Reklama

Anna Kareninová

  • Sovětský svaz Anna Karenina (více)

Obsahy(1)

Filmová adaptace baletu Rodiona Ščedrina inspirovaného románem Lva Nikolajeviče Tolstého. Ve filmu hrají umělci Velkého divadla. 
Milostný trojúhelník, jehož vrcholy tvoří krásná Anna, její manžel Alexej Karenin a důstojník Alexej Vronskij. Nespoutaná vášeň a okovy dobové morálky vedou až k tragickému konci. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Anna Karenina s Keirou v divadle nebyla poprvé, tady je divadelní rámec dán tím, že je to balet, průstřihů do reality je tam jen pár a co se mě týká, ani ty by nebyly třeba. Koně i vlak dokonale vytvoří hudba a pohled na březový hájek byl zbytečný jak deštník na dně Mariánského příkopu. Ač zcela pochopitelně nemohlo být detailně sděleno vše, emoce - vášeň mezi Annou a Vronským, žárlivost a zklamání Kitty, chladná zdrženlivost Alexeje Karenina, Annino zoufalství, smutek malého Serjoži - z toho crčely mocným proudem. Nemůžu si sice odpustit zmínku o tom, že Serjoža byla moc hezká holčička, ale když ono to dítě skutečně brečelo, oko divákovo suché zůstat nemohlo. Scéna Anny v divadle a pohrdání společnosti byla dokonalá. K vyjádření někdy není třeba třepit si hubu až do umoření herce i diváka, někdy stačí jedno gesto. U samotného závěru člověk trne, Anna - její představy, Anna - zběsilý proud myšlenek, Anna - vlak, Anna - ........... a nic. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje hlavní roli Anny Maja Pliseckaja, která ve starší filmové verzi z roku 1967 hraje roli kněžny Betsy, sestřenice Vronského (Vasilij Lanovoj). (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama