Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů vrcholí a vládnout podsvětí může jen jeden. Jak došlo k nejkrvavějšímu zúčtování v dějinách mafie? ... Chicago 1929. Vrcholí otevřená válka gangů mezi Alem Caponem (J. Robards) a Georgem Clarencem „Bugsem“ Moranem (R. Meeker) nad kontrolou zisků z hazardu a nelegálního trhu s alkoholem. Capone je po zavraždění svého blízkého přítele rukama Moranovy bandy rozhodnut konečně zúčtovat se svým úhlavním protivníkem dříve, než přijde na řadu on sám. Tímto úkolem pověří Jacka McGurna (C. Ritchie), který přijde s rafinovanou pastí, do níž chce nic netušícího Morana vlákat. Moran však mezitím vede vlastní operaci, odstranit loutkového šéfa mafie Patsyho Lolorda (M. Guarini) poplatného Caponovi. K tomu chce využít svého zabijáka Petera Gusenberga (G. Segal) a Lolordova přítele Joea Aiella (A. D’Arcy), který by jej měl v čele mafie nahradit a připravit Capona o ochranu. Oběma šéfům gangů jde o čas a každá promarněná příležitost může být osudná… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně stojí za vidění, to bezesporu. Především proto, že svým specifickým způsobem doplňuje všechny ty legendární a profláknutější gangsterky Scorseseho, Copoly nebo Leoneho. Jedná se o jakousi časovou rekonstrukci všeho, co vedlo k dočasnému přerušení mafiánských bojů. Je ale na posouzení každého z vás, jestli je množství věcných informací snesitelný pro běžný lidský harddisk a jestli je závěrečné vyústění skutečně tak velkým masakrem, jak název a samotný průběh děje napovídají. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Film detailně mapuje události a osobnosti, které měli se 14. únorem 1929 co dočinění. Bohužel u osobností to je paradoxně na škodu, protože v záplavě všech těch mafiánských jmen jsem se začal zanedlouho topit. A casting se dle mého názoru moc nepovedl. Jason Robards se pro roli Capona vyloženě nehodil - není mu ani vzdáleně podobný a i jeho vystupování mi nevonělo. Průměr. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Později sice vznikla řádka lepších a oceňovanějších gangsterek, ale někdo jim tu cestičku vyšlapat musel. Roger Corman se vydal cestou hrané rekonstrukce skutečné události se spoustou postav a informací. Emočně je to sice odtažitější metoda, ale natočeno je to výborně (hlavně skvělá práce s kamerou). Obsazení vévodí Jason Robards, ale je tu i spousta dalších výborných herců. Roger Corman sice má po právu pověst béčkaře, ale zrovna tenhle film tomu po produkční stránce neodpovídá, takže je dobře vidět, co dokázal s lepším rozpočtem. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Název filmu a pověst režiséra vytváří očekávání druhořadé akce pro drive-in kina, ve skutečnosti je Masakr na svatého Valentýna zřejmě nejambicióznějším projektem Rogera Cormana. Natočený pro velké studio, se známými herci a, soudě z bohatosti výpravy, také se slušným rozpočtem (který ale Corman, uvyklý guerillovějším podmínkám natáčení, nevyčerpal). Atraktivní komponenty Masakru nezačínají produkčními hodnotami a nekončí otevřenějším zobrazením násilí, které dnes oslní málokoho. Nádherně přímočará, na průběh více než na výsledek soustředěná gangsterka vyniká „živějším“ zapojením kamery, důrazem na faktografickou přesnost a sebeuvědomělýmm vyprávění. Tvorbu Cormanova žáka Martina Scorseseho tak film předjímá jak po stránce obsahové, tak formální. 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najradsej mam Cormanove filmy zo 60. rokov /Maska rude smrti, Pit and the Pendulum/, a kupodivu,natocil aj gangsterku. Odohrava sa to cele v 20. rokoch minuleho storoacia, proti sebe stoja ozbrojene gangy Al Kaponeho a a Bugse morana. Skoda tej dejovej linie, bola hodne zamotana a ked som si odskocil na hajzl, uz som mal problem sa spat uchytit. Mam uz napozerane Gangsterky od Leoneho, Coppolu a Scorseseho, amusim uznat, ze tato starinka je mimoriadne kvalitna. Dialogy - tak perfektne rozhovory som uz dlho nepocul, ani minuta nudy, tempo bolo masakrozne dobre. K tomu este par drsnych brutalnych prestreliek, perfektne kulisy a na dalsi namakany film hned vydalo : 77 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se ve studiích 20th Century Fox v Kalifornii. (Terva)
  • Ve scéně, kdy bratři Gusenbergové (George Segal a David Canary) vyzvedávají Aiella (Alexander D´Arcy), je v okně vozu vidět osvětlovač i s celým vybavením. (Terva)
  • Na začátku filmu jsou slyšet těsně za sebou tři výstřely z brokovnice. Brokovnice má však dvě komory. Na konci filmu je už slyšet jeden výstřel, pak delší pauza a pak teprve další dva výstřely. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama