Městečko hrůzy

Thriller

USA, 1989, 86 min

Meiert Avis

• Gimli

Dokonale neoriginální thriller amerického pouštního typu. Dojde benzín a otec s dcerou jsou nuceni zůstat v karavanovém městečku někde hluboko v nevadské poušti. Problém je, že Městečko hrůzy nemá v podstatě žádnou smysluplnou zápletku, téměř úplně chybí atmosféra a vraha odhalíte ještě dřív, než zemře první oběť. Než tohle, zkuste raději Hory mají oči. PS: Chtěl jsem přidat jednu hvězdičku za Drew Barrymore, ale fakt nestojí zato se na Městečko hrůzy dívat ani kvůli ní.(15.1.2011)

• mil@n.fanatik

Nuda, otrava, slabota. Slabé 2 hvězdy....(15.1.2011)

Dopadlo to z pohledu mého očekávání stoprocentně, očekával jsem nudnou a bezdějovou slátaninu, místo toho jsem se však dočkal docela zábavné a ačkoliv předvídatelné, tak i trochu napínavé hororové romantiky téměř bez žádných triků a efektů, za to ale vynikajících hereckých výkonů a sympatických postav - a to platí také o nejmenovaném vrahovi. Ono vlastně není až tak těžké si v tomto filmu zahrát, protože je to čirý logický a pravděpodobný film, ve kterém vystupují samé "normální" postavy - jako je například prodavačka, která nenávidí svůj život a všechno kolem něj nebo hloupá a naivní puberťačka, která vidí pouze krásu a nic jiného... Při sledování Městečka hrůzy jsem měl pocit Déjà vu, možná že jsem ho již někdy v minulosti viděl, o té doby se mi ovšem docela znechutila Drew Barrymore - nejsem však žádný posedlý fanoušek, který hodnotí film podle herců, takže když jsem tento fakt zcela vypustil z hlavy, dočkal jsem se skvělé podívané. Hodně se mi líbila scéna, kdy šerif najde prodavače s mozkem vystřeleným všude po zemi a na to konstatuje: "Někdo mu vystřelil mozek z hlavy - to se stalo... Kam běžíte? To se občas stává!" Prostě typický americký film osmdesátých let... Pro shrnutí - pokud chcete zažít film odehrávající se ve městě plném úchylů, ale také dobrých lidí, několika vražd při kterých divákovi naskakuje husí kůže či lehkého a nenáročného děje, tak doporučuji se zárukou vlastní pravačky! Uděluji čtyři hvězdičky, které v číselné ose znamenají tak 75%.(23.1.2011)

• Pavlík

16. 01. 2011 (29.); už ve 14. letech Drew vypadá velmi obstojně, vyšinutým byl ten, který je od počátku nejméně podezřelý, jako obvykle(17.1.2011)

• zbysik

Solidní píííčovina, ale jestli patříte mezi nezanedbatelné procento úchyláků, kterým se líbí velmi mladý holky, tak si tady své najdete a navíc vás právě v tomto případě omluví skutečnost, že Drew zde vypadá starší než na čtrnáct :) . K dalším devízám tohoto "počinu" bezesporu patří vtipné obsazení záporáků, kteří spíše připomínají dva teploušky v pokročilém stádiu vztahu.(24.1.2011)

• sona123

To nebylo ani tak městečko hrůzy, jak film hrůzy. Je to blbé, nechutné, s otřesnými hereckými výkony, hvězdu za lolitku Barrymore, na kterou stojí za to se z nostalgie tak na 5 sekund podívat - a pak rychle vypnout a zapomenout. Ještě bych pochopila, kdyby to byla parodie, ale to bohužel není.(26.8.2011)

• bobin

Jednoduchý thrillerek pro jednoduchého diváka . Prostá zápletka s pár mrtvolami a s předvídatelným pachatelem - to vše na úrovni IQ 60 .(15.1.2011)

• dogma97

Drew je v pořádku (páni, fakt jí bylo v době natáčení 14, a už taková kočka), ale jinak je to celé hrozně směšné - jak vršení mrtvol bez budování atmosféry, tak všechny ty lekačky a nakukování kamery zpoza rohů. Směšné, ale bohužel ne zábavné...(15.1.2011)

Přerod z dětské hvězdy na lolitu béček se Drew po fyzické stránce poved na jedničku.(27.1.2011)