Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josie Gellerová pracuje jako začínající redaktorka v Chicago Sun-Times. Jelikož vypadá daleko mladší než na svých pětadvacet, je vyslána na střední školu, aby získala materiál pro článek o životě současných teenagerů. A tak se Josie začne vydávat za osmnáctiletou studentku. Jenže na střední škole nebyla zrovna šťastná – nebyla moc oblíbená, chyběli jí přátelé a provázela ji smůla. Vrátí se jí všechny ošklivé vzpomínky na střední, ale rozhodne se překročit svůj vlastní stín. Od svého bratra Roberta si vypůjčí auto odpovídající studentce střední školy a své konzervativní oblečení vymění za výstřednější, které ovšem neodpovídá současnému trendu mladých lidí, což zjistí hned první den. Josie se snaží zapadnout mezi ostatní spolužáky, ale stává se terčem vtipů a zase je ve skupině šprtů. Josiein šéf August jí ukáže článek o střední škole, který byl vydán konkurenčními novinami, a dá Josie za úkol spřátelit se s těmi oblíbenými. Na pomoc jí pošle kolegu, který tráví čas v přenosovém voze a dá Josie minikameru v podobě šperku. Všichni v redakci se na přenos dívají jako na román, protože mezi Josie a učitelem angličtiny Samem vzniká milostný cit... Josie chce svůj pobyt na střední ukončit, ale její bratr Robert ji podpoří a nakonec se i na stejnou střední zapíše. Robert se hned dostane mezi školní elitu a začne vyprávět o Josie příběhy, které ji mezi oblíbence dostanou. Josie nabízí Augustovi několik témat na článek, ale jemu se žádné nelíbí. Nkaonec jí řekne, aby napsala skandální článek o svém vztahu s učitelem Samem. Josie nechce, ale když to nenapíše ona, napíše to někdo jiný z nahraných záznamů. Blíží se promenáda, která se koná každý rok na počest maturantů a volí se na ni král a královna ročníku. Josie pozve nejoblíbenější kluk Guy a jí se tak splnil její sen ze střední. Tenkrát ji také pozval nejoblíbenější kluk, ale pak kolem jejího domu jen projel a házel na ni vajíčka... (TV Prima)

(více)

Recenze (169)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Drew Barrymore už dlouhodobě rád, ale tady v tomhle filmu se chovala fakt jak ta kráva nevymáchaná. Těžký si takovej film oblíbit. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Hovadina. Tohle se může líbit snad jedině holkám okolo 12 let a ani David Arquitte to svejma fórama nezachrání. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby to líbání bylo na mě Drew Barrymore zůstane nepolíbená. Teda určitě dokud by se nevrátil její věrný přítel ET, aby ji odvezl na rodnou planetku. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak ono to skoro vypadá jako hodně nepodařený remake kultovního Šteindlerova Vrať se do hrobu. :-) Jenomže Raja Gosnell i Drew Barrymore na to šli tak nějak úplně z druhé strany než Milan, že... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%... Gertie zapomíná na mimozemšťana v objetí aliasového sympaťáka Vartana a kolem se míhá Johanka z Arku, Spidermanův kamarád i plastiková Neviditelná žena. Místo žabáka zabírá pětadvacetiletá žába, místo prince učitel literatury, místo polibku...neprozradím. :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Never You Mind - Semisonic ,2. Standing By - Willis ,3. Lucky Denver Mint - Jimmy Eat World ,4. Problem - Remy Zero ,5. Erase & Rewind - Cardigans ,6. Closer To Myself - Kendall Payne ,7. At My Most Beautiful - R.E.M. ,8. Catch A Falling Star - Block ,9. Candy In The Sun - Swirl 360 ,10. Until You Loved Me - The Moffatts ,11. Cumbia De Los Muertos - Ozomatti ,12. Watching The Wheels - John Lennon/Yoko Ono ,13. Please, Please, Please, Let Me Get What I Want - The Smiths ,14. Innocent Journey - Sonichrome ,15. Don't Worry Baby - The Beach Boys ,16. A Girl Named Happiness (Never Been Kissed) - Jeremy Jordan , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nenakrúcajte komédie o šikane, nie je to vtipné! Dávno mi z nejakého hereckého výkonu nebolo tak smutno, ako z toho, ktorý trápne predvádza Drew Barrymore. A to ju mám relatívne rád. O čosi lepšie sú na tom podporné postavičky (brat David Arquette, šéf John C. Reilly), ale to je asi tak všetko. Tento film sa proste nevydaril. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore je tlustá, ošklivá...a na konci je z ní krásná "princezna".Jenže taková měla být po celý film, protože se na to (kromě konce) nedá skoro koukat...Eště že tam hraje David Arquette, který to místy trošku prvlnil! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po popelkovském VĚČNÉM PŘÍBĚHU a vydařené sondě do let osmdesátých PÍSEŇ PRO NEVĚSTU se Drew Barrymore zalíbilo v romantické poloze a vyprodukovala tuhle průměrnou romantickou komedii pro mládež, jejíž hlavní devízou je, že až nepříjemně věrně evokuje peklo zvané střední škola. Obzvlášť první polovina filmu silně odpuzuje přesně vykreslenou ošklivostí a trapnou nemotorností středoškolského života těch, kteří nemají všechno "na háku", outsiderů zosobněných realisticky krajně nesympatickou ústřední hrdinkou. V druhé polovině se pak jak hollywoodská směrnice káže naplní naivní sny o přijetí do kolektivu a nalezení lásky, ve kterých střední školu introvertní člověk obvykle prožije, aby se nezbláznil. Cílová skupina, na kterou se film, obrací je sice velká, jenže kdo z nás, střední školou na duši znásilněných ale fyzicky nepolíbených, by si chtěl svá stará traumata připomínat? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelný příběh (ošklivá dívka, vracející se zpět na střední školu o několik let později, potkává se se studenty, kteří se jí nejdříve budou posmívat a nakonec se s ní budou všichni kamarádit...) je zde velmi pěkně zpracován. Nekvíce zde září asi David Arquette, který si svou roli náramně užívá. Film se vám bude líbit o to víc, jste-li fanoušci Drew Barrymoreové (nutno podotknout, že já jím nejsem, ale ve filmu mi nevadí). Zde předvádí snad svůj nejlepší dosavadní "herecký" výkon. Velmi mě zklamal konec, mohl být udělán o dost lépe. I přesto se mi film líbil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně sympatická americká romantická komedie, která sice možná není úplně dokonalá, ale je vtipná, je pohodová, a je tak trochu šílená, ale o to více zajímavá. Jedná se zde o jednoduchý nápad, který už předvedl Milan Šteindler ve známém českém filmu "Vrať se do hrobu". Ano, hlavní hrdinka, ač už má své zaměstnání, se vrací do školních lavic, konkrétně do maturitního ročníku, aby jako reportérka zjistila, co rádi mladí lidé dělají a jak se baví, prostě má napsat reportáž ze střední školy. A to se jí hodí, protože když chodila na střední školu, tak to nebylo zrovna růžové a byla velice neoblíbená. Nyní se může pokusit stát se oblíbenou v kolektivu a zapomenout tak na svá nepovedená středoškolská léta. V hlavní roli je zde k vidění Drew Barrymore, jejíž filmy jdou většinou tak nějak mimo mě a pamatuji si ji jen z filmu Music and Lyrics. Ale tady byla docela příjemná a sympatická. A jak říkám, film jako celek je docela vtipný, např. scéna kdy celá redakce sleduje počínání hlavní hrdinky, je k pokukání. Ano, někteří diváci možná řeknou, že ten nápad, na kterém je film založen, je sám o sobě nereálný, je trapný, film je plný klišé, prostě typická romantická blbost. Ale pokud je romantická komedie jedním z vašich nejoblíbenějších filmových žánrů, tak každou zajímavou romantickou komedii, která vás nenudí a naopak dokáže zaujmout, jistě přivítáte. A z tohoto důvodu volím jako vhodnou variantu hodnocení čtyři hvězdičky. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Typická americká romantická komedie ze středoškolského prostředí, kdy se z outsidera stane královna atd. Hlavní hrdinka vydávající se za mladší studentku mi trochu připomněla český film Vrať se do hrobu, ale tam je tohle téma mnohem lépe a vtipněji využité. Celkově tedy průměrný film, na který se kouknete jednou, když zrovna není co dělat a další den už si na něj ani nevzpomenete. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole... Vydržím hodně, ale fakt mě nebaví, když si kdejakej Gosnell myslí, že jsem kýbl, do kterýho se může bezostyšně vyzvracet a já že v tom humusu pak budu něco hledat. Ani náhodou, kamaráde. Sbal si vercajk i s Drew Barrymore, jejíž výkon vyhlašuju úletem roku, a běžte mi oba z očí. Jakoby nestačilo, že už se zase stmívá ve čtyři odpoledne... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Otravná klišé tínedžerská komédia, ktorá sa zviezla na vtedy kulminujúcej popularita žánru a nebyť Drew Barrymore, dnes by si na ňu nikto nespomenul. ()

Související novinky

Amy Schumer se bude cítit krásně

Amy Schumer se bude cítit krásně

04.06.2017

Americká komička Amy Schumer se úspěšně přesunula k filmu ve Vykolejené, s letošní Dámskou jízdou už ale tolik nezabodovala. Co chystá dál? Dlouho to vypadalo, že bude podrývat stereotypy v… (více)

Reklama

Reklama