Reklama

Reklama

Devdas

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Již popáté zfilmovaná sága o muži jménem Devdas (Shah Rukh Khan), který miloval svou dětskou lásku, Paro (Aishwarya Rai), nemohl si ji však vzít kvůli odporu své rodiny, jemuž se slabošsky nedokázal vzepřít. Poté, co je Paro provdána za jiného, nachází útěchu v alkoholu a náručí kurtizány Chandramukhi (Madhuri Dixit). Snímek je výjimečný zejména po vizuální stránce a detailně propracovanou choreografií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Tak tohle celkem propadák. Já normálně vůbec nemám problém s indickými filmy. Celkem jsem si zvykla na jejich typický herecký projev a v některých filmech si jejich filmové písně užívám. Ale tohle bylo hrozný. V podstatě tam zpívali o každé hovadině. Děj natahovaný neskutečným způsobem. Pro mě to mohlo skončit zhruba v půlce. Konec pro mě znamenal akorát úlevu, namísto slz dojetí. Khana jako herce zbožňuju, ale tady mě jeho herecký výkon moc neuchvátil. Ikdyž asi on byl jediný, na co se v tomhle filmu dalo dívat. Jednoduše tříhodinové utrpení a totální nepochopení tak vysokého hodnocení. Samozřejmě kvůli jedné černé ovci na indické filmy s Khanem nezanevřu a budu doufat, že příště to dopadne líp. Každopádně si už ale dám pozor na stopáž. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takhle vypadá prvotřídní bollywoodský film! A já myslela, že je točí akční braky se svalnatým hrdinou a cheesy písničkami. Tohle bylo opravdu úžasné melodrama a ty tři hodiny utečou jako voda. Dlouho jsem neviděla podobně krásnou atmosféru, kameru a hru se záběry. Ty nádherné barvy na vás úplně dýchají orientem. Všeho je tam moc a ve velkých dávkách a přitom si nikdy neřeknete, že už to překročilo míru únosnosti. Označení "nejlepší bollywoodský film" rozhodně chápu. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Indické baroko. Bollywood v celé své kráse, lesku a velkoleposti. Smyslný a smyslový jak jen umí být, na velkém plátně z toho musí přecházet zrak. Ani to však nedokáže zakrýt ne úplně přesvědčivě propracovanou a soudržnou dramatickou linku. Sama lyrika 3 hodiny neutáhne a film se ve své bohatosti trochu topí. A tu hudební citaci z "Bio Ráj" si vážně mohli odpustit. Na druhou stranu, píseň s lampou patří k nejkrásnějším hudebně tanečním číslům, která jsem v indických filmech zatím viděl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejskvostnější orgie všech smyslů, to je Devdas. V pestré kolekci teplých barev vyprávěný klasický milostný příběh dosahující po paty mého nedotknutelného božstva, de Laclosova Valmonta. Díky vynikající rozmáchlé výpravě, dech beroucím jízdám kamery a skutečné vášni, jsem přijala Silsila yeh chaahat ka na maine bujhne diya jako svou nejmilejší mantru. S radostí a otevřenou náručí se kochám nad tehdy ještě rozvíjejícím se talentem Aishwaryi Rai, pro niž se Devdas stal skutečně zlomovým filmem. Díky projekci na plátně se zamilovávám i do Madhuri Dixit, kterou jsem si dlouho odpírala, a trpím společně se SRK. Pro absolutní zážitek z dokonalosti Dola Re Dola se vyplatí prožít všechny ty ostatní verze z minulosti i přítomnosti, protože teprve po souznění s lunou lze najít pravý smysl. #festivalbollywoodskehofilmu ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Devdas je veľmi ospevovaný film, nie neprávom, kĺbi v sebe mnohé klasické prvky, trochu mi pripomína diela anglických klasikov. Je nádherný, teatrálny, veľkolepo natočený, úžasne obsadený, oplakala som ho, ale v princípe postavu Devdasa neznášam, pretože je to strašný slaboch a to je jedna z mála vecí, ktoré ťažko odpúšťam a predýchavam ako v živote tak vo filme.Síce je na tom jeho slabošstve postavený celý príbeh a bez neho by nebol, ale... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (20)

  • Během natáčení tance "Dola re Dola", Aishwarye Rai začalo krvácet ucho, protože měla příliš těžkou náušnici, ale nikomu nic neřekla, dokud nebylo vše hotové. (NinadeL)
  • Nejváženější mistr tance Kathak vytvořil choreografii pro píseň „Kahe Chhed Mohe“ speciálně pro Madhuri Dixit. (Gaja Gamini)

Reklama

Reklama