Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Ram (Shahrukh Khan) zabrání v přímém TV přenosu atentátu na indického generála. Během akce však přijde o svého otce, jehož je nemanželským synem. Ten mu však stačí sdělit, že má ještě bratra a přeje si, aby usmířil celou rodinu. Bratr studuje na stejné škole jako generálova dcera, kterou má nyní Ram za úkol chránit a z majora se tak inkognito stává poněkud přestárlý student. Podaří se mu zhatit další plány teroristy Raghavana? Najde vztah ke svému bratrovi a nevlastní rodině? A co nová učitelka chemie, do které se zamiluje? (berg.12)

(více)

Recenze (30)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bollywood definitivně potřebuje lepší dramaturgy a někoho, kdo tamní režiséry konečně naučí rytmizovat akční scény (které svým kompletně zpomaleným a co možná nejvíc přehledným podáním stojí v naprostém protipólu dnešního hollywoodskému standartu). Zbylé trademarky indické mainstreamové kinematografie už příjmám jako klady a dovedu se u těch šílených žánrových směsek skvěle bavit. Jo, byl to nářez. A ty titulky!___P.S: Přímé citace a odkazy na hollywoodské (Rambo, Matrix, Terminátor) i bollywoodské (Sholay) trháky jsou roztomilé a vtipné; je vidět, že Indové film vážně milují__P.P.S: Přestrojení záporáci infiltrující mezi řady kladných hrdinů vážně sux, to už by těm klukům indickým taky někdo mohl říct. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na to, aké obrovské ódy na tento film všade kolujú, som dosť prekvapený jeho kvalitou. Podstata príbehu je dobrá, scenár síce trochu (asi viac ako len trochu) pritiahnutý za vlasy, ale aj to by sa ešte dalo prekusnúť, keby to bolo zaobalené aspoň do lepšieho formátu. Kiežby to bolo viac poňaté ako dráma, mohol sa aj môj celkový dojem pohybovať asi v iných sférach. Ale tie teatrálne vsuvky, afektované postavy a akčné výpady - to veru nie je fakt moja šálka masala čaju. Možno trochu menej tlačiť na pílu, a o kus viac sa zamerať na dramatický rozmer filmu, a mohlo to byť o triedu lepšie. Nuž, aspoň že pri Om Shanti Om to Farah dala na výbornú! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina, která baví zejména idiotským a amatérsky přitroublým pochlebování poetice soft erotických klipů silikonových umělkyň z MTV. Akční scény jsou brilantní, zdá se, že veškeré chybějící vedení využili tvůrci k zadrátování herců. Nejsem nijak zběhlý v bollywoodském zvěřinci, každopádně Main Hoon Na je svým způsobem zábavný (překotnost, křeč), svým způsobem rozčilující (amerikanizace řeči i obrazu). ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Pravé bollywoodské blbnutí. Tříhodinová akční bžunda se nezastaví před ničím. Pro nezkušeného diváka dávka vpravdě smrtící. O zábavu ochuzeni nebudete ani jednu minutku. Buď budete svědky do nevýdané stylizace upravených akčních záběrů, nebo odskočíte do k neuvěření neúnavných hudebních rytmů. Skládání pateticky naparáděné akce vedle infantilní komiky jest pro neznalého Evropana věc nevýdaná. Odpustky za přehrávání i nejzapadlejší postavy rádi vypíšete, s akceptováním tradičně muzikálové formy to bude složitější. Bez nekonečně dlouhých tanečků by film neměl ani dvě hodiny a je skutečně na subjektivním prožitku každého, do jaké míry si melodí právě s podobnou muzikou. Tahle cesta stárnoucího důstojníka do školních lavic zkrátka zůstává příliš u vlastních hranic a těžko je překročí. Pár fandů bude slintat, ostatní nevěřícně žasnout. Jedno je jisté - Indové se nemají za co stydět. Každého nenadchnou, ale formálně jsou zdatní a obsahově zcela vlastní. To jim vlastně můžeme závidět... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-do pohodečky.... Je to taková pozitivní jednohubka pro lidi s nadhledem.. Na mě tam bylo chvilkama možná trošku moc sladkobolných pindů o armádě, ale není to žádná hrůza... V té klasicky dlouhé minutáži to nekonečné omílání některých hudebních motivů působilo trochu monotoně, ale to je nejspíše zase otázka vkusu a aktuálního naladění... Vlastně žádnou vážnější výtku nemám-jen je to prostě o level níž než Om Shanti Om. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka Farah Khan se díky tomuto filmu stala první ženou, která byla nominována na prestižní indickou cenu Filmfare Award za režii. (Niktorius)
  • V napínavé scéně v cca 52. minutě visí Laxman Sharma (Zayed Khan) ze střechy a přidržuje se jen okraje okapu. Na pomoc mu přispěchá major Ram Sharma (Shah Rukh Khan). Následují rychlé střihy – záběry snímané z několika kamer – na každém tom záběru má ale okap úplně jiný tvar. Je silně zdeformovaný, poté ohnutý a natržený, jen lehce poškozený, opět hodně poškozený, ale jinak, než na předešlém záběru. Na konci je při celkovém pohledu, a poté i z pohledu zdola, v pořádku. (lioncel)
  • Původní název filmu měl být „The Outsider“. (ČSFD)

Reklama

Reklama