Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

Chicharron 

všechny recenze uživatele

"Klasický devadesátkový thriller" to je, výborný však nikoli. Paradoxně nejlepší výkon psychopatické hysterky předvede Kim Basinger, ostatní jsou jak gumoví panáci, především Richard Gere s tím jeho protáhlým koňským xichtem je naprosto otřesný. To už i Eric Roberts odehrál svůj part s větším zápalem. Keith David se zase tváří jakoby nepochopil, že nehraje v komedii, ale v "thrilleru", a Uma Thurman je po většinu filmu jak leklá ryba. Nepřesvědčivé výkony spolu s překombinovanou zápletkou dávají dohromady nudu v 4/5 stopáže a film má jakž takž šťávu až ke konci, ale to je bohužel zoufale málo... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nebýt opravdu příšerného dabingu, který mě deptal od začátku až dokonce, tak by to byla poměrně slušná zábava. Originální příběh, napínavý děj a dobré herecké obsazení. Richard Gere a Kim Basinger se k sobě perfektně hodili a nebudeme zastírat, že se k sobě měli i po natáčení... A Uma Thurman snímku dodává takovou tajemnou atmosféru, stejně jako lehce perverzní Eric Roberts. Co víc si může divák thrilleru přát? Já v tomto případě asi trochu víc energie a nápadu. Bylo to takové studené. Ale pro diváka jedinečná možnost vidět Kim v roli záporačky. ()

Reklama

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Thriller starej dobrej školy prelomu 80. a 90. rokov, ktorý držia najmä herci vo vedľajších úlohách, obzvlášť Eric Roberts je dráždivo slizký. Skvelá kamera a maják v hlavnej roli zatienia aj niektoré scenáristické "nedostatky" vrátane prehnaného záveru. Dej spočiatku odsípa až klubovo pokojným tempom, filmu sa našťastie darí vyvolávať v divákovi vnútorný nepokoj a očakávanie čohosi zlého, ktoré je nakoniec možno viac smiešne ako temné.....no sranda film! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Úspěšný psychiatr. Kolik je ve filmech těch neúspěšných? No dobře, zde je tedy úspěšný a nemá nic lepšího na práci, než se zamilovat do pacientky, jejíž vzhled ho vábí, schopnost podat zprávu o svém osudu dojímá. Ale jak dlouho? každý si může vzít do ruku stopky a měřit mu jeho čas, dokdy to vydrží a sledovat za jakých ústupků a zapisovat si je...***Jimmy není žádný násilník, ale běžný chlap.***(8.10.2010) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a San Franciscu. Obdobie natáčania trvalo od 23. apríla do 17. júla 1991. (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol zasadený do New Yorku, ale bol zmenený kvôli prebiehajúcemu štrajku odborov. San Francisco bolo vybrané kvôli jeho „charakteru“ a ikonickým lokalitám. (Arsenal83)

Reklama

Reklama