Reklama

Reklama

Kovbojové a andělé

  • Česko Střelci a neviňátka (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Shane Butler je pohledný dvacetiletý mladík, který by chtěl studovat na umělecké škole a místo toho marní čas na civilní službě. Když se přestěhuje do Limericku, získá podnájem spolu s Vincentem Cusackem, jenž tu studuje módní návrhářství. Navzdory počáteční nedůveře se z nich stanou nerozluční přátelé. Shane se zamiluje do Vincentovy nejlepší kamarádky Gemmy, která také studovala na umělecké škole, ale teď prodává ve fast foodu. Tvoří spolu dost zvláštní trojúhelník - na Shanea má silný vliv Vincentův umělecký talent a jeho touha něco dokázat, ale zároveň chce sám imponovat dívce. A protože si myslí, že bez peněz to nejde, zaplete se do pochybných kšeftů a vystaví sebe i Vincenta vážnému nebezpečí. Vydrží jejich přátelství tuhle mladickou nerozvážnost? A co se stane s láskou, která vlastně ještě ani nezačala?Shanea Butlera ztělesnil Michael Legge, jehož jsme mohli vidět jako Frankieho McCourta v Parkerově filmu Andělin popel. Amy Shieldsová (Gemmy) debutovala ve filmu Veronica Guerin a Allen Leech (Vincent) je považován za jednoho z nejtalentovanějších herců irské kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Drom 

všechny recenze uživatele

V téhle realitě je každej chlap napůl maloměšťácká buzna. Maminčin mazánek se v cizím městě seznamuje přes spolubydlícího šampóna/švadlenku s nejedním místním homosexuálem a tak se dostane až k drogám. Nějaký ty vztahečky a rozhodování, co kam a jestli strčit, kupa rozhovorů, poučení a konec. Před léty mi to přišlo příliš slabý a divil jsem se, proč to dávají ve filmovém klubu, ale není to tak špatné a vzhledem k dnešnímu trendu filmů to asi ani jinam nepatří. Kvalitní buzny ovšem hledejte jinde. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinům to zde docela sekne. To je pravda. No ale to je pro skoro celý film asi tak všechno. Jasně. Příběhová linie se mi nezdá úplně od věci, snaží se něco říci. Bohužel ale způsob natáčení a podle mého až "nevyhranost" čiší z některých scén na tolik, že mi přišly spíše komické..a to se nemělo stát. Hned mě to odvrátilo od děje. Za tohle jednoznačně palec dolů. Z mého pohledu je strašně velká škoda, že takto jakštakš nadějný scénář byl zazděn všemi okolo. A už jenom poznámka na konec - na film se dívejte jedině v originále; český dabing všemu ještě nasazuje šílenou korunu:-( ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele

V první polovině byl film mimořádně antiseptický, bez špetky citu, neřkuli vášně - scény na sebe byly mechanicky lepeny jedna na druhou. Téměř už to vypadalo, že film snad nebude mít hlavního hrdinu, ale pouze více či méně ulítlé postavičky. Tento dojem se v druhé části o trochu zlepšil, nicméně nikterak závratně. Dialogy mezi postavami byly občas silně klišovité, skutečné emoce se pro jistotu nevyskytovaly vůbec a uvěřit hercům jakýkoliv umělecký projev bylo velmi nesnadné. Jako vítězku ceny o nejdebilnější postavu jednoznačně vyhrává ona dívka Gemma, která u McDonalda nabízí "tenké a křehké" hranolky. Ta dívka byla naprosto mimo, scénárista její roli snad ani více zmrzačit nemohl. Jejím jediným údělem bylo povalovat se s kamarádem gayem v posteli, počkat si na módní přehlídku, na které si uvědomí, že vlastně hrozně moc miluje někoho jiného a s ním pak také skončit (nejen) v posteli. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to film v moderním stylu, je líbivý, snaživý, svižný a má vtíravé výchovné ambice. Ale kdo stojí o to všechno moralizování a poučování?! Navíc problémy se neřeší, prostě přijdou a zase také odejdou. Ke všeobecné spokojenosti a další přijaté poučce k šťastnému životu. A tak se rozvíjí příběh dvou mladíků. Jeden má jasnou vizi o své budoucnosti, druhý tápe a přežívá v zaběhnutých kolejích bez trochy vůle ke změně. Jeden studuje, ten druhý pracuje jako úředník. Jeden je barevný, druhý je šedá myška. Jeden je extrovert, druhý introvert. Samozřejmě musí na sebe narazit dva zcela odlišní jedinci se zcela odlišným pohledem na svět i s jejich přístupem k němu. Obchod s narkotiky je předem odsouzen k nezdaru, pokud na jeho počátku trůní dva nesvéprávní diletanti. Hlavní postavou je Shane Butler (Michael Legge), který chce roztáhnout křídla, ale především poznává sám sebe. Toho doplňuje šťastný Vincent Cusack (Allen Leech), který touží po úspěchu své vyvolené vize. Snad jedinou sympatickou postavou je Keith (David Murray), který má jasný plán, ale jeho cesta obsahuje mnoho neznámých a proměnných. Z dalších rolí: Vincentova kamarádka, zamilovaná do nepravého, Gemma (Amy Shiels), Shaneův kolega z práce, bez radosti ze života, Jerry (Frank Kelly), Keithův parťák Budgie (Colm Coogan), a dvojice diletantů z Dublinu Frankie (Sean Power) a Bunny (Alvaro Lucchesi). Příběh má slibné momenty, ale jako celek je to plytké a ploché. A tak zůstává ta sladká pachuť cukrkandlu a pocit dodávání zdání odvahy mladistvému publiku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový a příjemný snímek, ve kterém se nepatrně mísí prvky komedie a dramatu, přičemž to ve výsledku zahřeje u srdce. Zaujal mě zejména Allen Leech v roli Vincenta, kterého znám hlavně z Downton Abbey. Nejlepší scéna bylo setkání pašeráků v autě. Zkrátka pěkná oddychovka, u které se nemusí ani tolik přemýšlet, avšak rozhodně nejde o nějakou další tuctovku. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v irském městě Limerick. (GASTON73)

Reklama

Reklama