Pomsta bude sladká!
Revengers' Comedies, The
Komedie
Velká Británie / Francie, 1998, 86 min
Malcolm MowbrayPlakáty
Karen Knightlyová je mladá, půvabná a bohatá žena, kterou na londýnský Tower Bridge přivedlo milostné zklamání. Henry Bell je ušlápnutý úředníček středního věku, jemuž osud uštědřil poslední ránu v podobě vyhazovu z práce. Důvody mají různé, cíl týž: skoncovat s tím vším trápením jednou provždy. Pokud však kandidát sebevraždy takříkajíc "prošvihne" tu pravou, vypjatou chvíli, zhusta se stává, že je pak vlastně rád. Něco podobného potkalo i Henryho s Karen. Ovšem ti dva si nejenom navzájem zachránili život. Vzájemně sdělená bolest dala vzniknout i úžasnému, ve své jednoduchosti přímo geniálnímu plánu, pro který bude stát za to žít dál... (oficiální text distributora)
Pohrobek
Kutlivovaná černá komedie specializující se na rozvracení rodinných hodnot. Neillův výkon je výborný, ale přesto mám velké výhrady k typizaci hlavní postavy. K Neillovi se hodí snad všechny role, jen ne typy ušlápnutých účetních. A v příběhu samotném tato postava působí také úplně jinak. Scény rozvratu Bruceovy rodiny, jeho smrti a pak i podivný vesnický souboj jsou jednoduše dokonalé. Samotný konec hlavní kladně-záporné postavy je ale úplně nehodnověrný a do samotného příběhu mi nezapadá.(1.10.2004)
Gimp
Pro mě taková slabší obdoba Smrt jí sluší.. Některé fóry jsou slušné, většina jich nestojí za moc..(6.3.2006)
Terva
Scénář : Malcolm Mowbray. Kamera : Romain Winding. Hudba : Alexandre Desplat.(19.5.2011)
BajuBaju
Celkem dobrá, lehce nadprůměrná černá komedie s výborným obsazením (H.B. Carter, Sam Neil, K.S.Thomas,..) a dobrými výkony. Hlavní námět - POMSTA a ta musí být sladká! Sice bych ji asi normálně ocenila na 2*, ale herci v čele s Helenkou to zvyšují na 3*! ;) ***Super konec!***(22.3.2010)
Dreadlord
Mam rad Sama Neilla a v teto komedii sem si ho oblibil jeste vic, protoze je proste genialni a s Helenou Bonham Carter se skvele doplnili.Urcite si tato celkem neznama komedie zaslouzi daleko vetsi uspech.(13.9.2003)
veverysiak
Jedna z mojich obľúbených komédií, čierny humor, anglický vidiek, vyhranené typy, kamenné tváre, šialené akcie, nenapodobiteľné služobníctvo, perfektné skĺbenie príbehu s dedinskou faunou, k tomu úžasní Sam a Helena, jednoducho sviatočná chuťovka, takže 90%.(8.6.2010)
| Na levném DVD od: | 17.02.2010 North video |
|---|---|