Falešná stopa

Krimi / Thriller / Drama

Austrálie, 1999, 95 min

Iren Koster

• Faye

Spisovatel, jehož nejčastější věta je „Bolí mě hlava“, jeho přítelkyně, která nechce skončit s chlapem „jako byl můj otec, jako ta svině fotr!“, sériový vrah, který kopíruje 10 let staré vraždy a rána osudu „když člověk zjistí, že není ten, za koho se má“. Hodně průměrná a ke konci překombinovaná detektivka.(19.8.2005)

Slušná starší kriminálka, která sice nepřináší mnoho nového, ale zápletka je dobrá, výkony herců taktéž, takže na jedno shlédnutí se dá doporučit.(2.8.2009)

• LiVentura

Trochu přehnané béčko..!(25.1.2010)

Poměrně dobrý krimi thriller, taková australská "napodobenina" krimi formátu o sériovém vrahovi, který se mstí, respektive závidí své "hlavní oběti". [6/1O] (Dead End, AUS, krimi thriller)(22.9.2007)

• rawboy

Kdo je onen tajemný vrah jsem věděl při jeho prvním pobytu před kamerou. To není pro pana režiséra nejlepší vizitka. Nepatřím k divákům, kteří hned poznají pachatele a pak si vychutnávají jak hlavní hrdina rozmotává zapeklité klubko indicií a vyřeší zdánlivé neřešitelné, takže jsem vydržel silou vůle až do konce a čekal alespoň na nějakou smysluplnou pointu - marně!(10.4.2010)

• SakyLand

Celkem zklamání. Děj je táhlý a vysvobozením byly až závěrečné titulky. Nudná kriminálka a na téma sériových vrahů najdete mnohem lépe zpracované příběhy.(3.7.2009)