Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (279)

kinej 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu převládá stejný nešvar, jako u zbytku trilogie. Tím nedostatkem je podprůměrné herectví. Ony ani ty ostatní složky nejsou zrovna nadrpůměrné, ale herecká impotence je zde nepřehlédnutelná, zejména kdyř přijde na scénu ten typ s oční protézou. Lépe by zahrál i lecjaký dobrovolnický herec z nějakého křupanského divadla. Po tom co jsem znudeně shlédl celou trilogii, musím jako klad vyzdvihnout, že si všechny tři díly drží zhruba stejnou úroveň oscilující mezi průměrem a podprůměrem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie na to ide trochu inak. Okrem ďalších chudákov v kocke sledujeme aj dvoch pozorovateľov, ktorý na nich dozerajú. Bohužiaľ to rúca predstavy o hi-tech zariadení špičkovo vybavenej armády alebo nejakej výskumnej organizácie. Ukazuje sa, že to je banda šupákov. Aspoň, že je tá dvojica pozorovateľov celkom sympatická a vtipná. Zato banda v kocke je úplne vygumovaná. To nie je nadávka, ale vymazali im pamäť, čo ničí možnosť nejakého hlbšieho budovania charakterov na čom by sa dala vystavať poriadna ponorka medi postavami ako v jednotke. Ale aspoň nie sú neznesiteľné ako v dvojke, kde ich mal divák chuť všetkých zabiť. Vizuálne kocka znova pôsobí temne a atmosféricky ako v jednotke, ale nie je tak skvele prepracovaná. Pasce tiež nie sú nejak extra výnimočné, ale aspoň sa držia pri zemi a nie je to také sci-fi ako v dvojke. Zato gore tromfne v hnusnosti aj jednotku a jednu scénu som už nevydržal a radšej trochu preskočil. Už na takéto scény nemám žalúdok. Dejové napojenie na prvý diel je zaujímavé. Celkovo to je priemer, ktorý sám o sebe neohromí, ale ak máte chuť sa dozvedieť niečo o zákulisí kocky, tak tento diel poskytne nejaké odpovede. Či budú uspokojivejšie ako vaša predstavivosť je otázne. Ale na Barbarashove pomery to je jeden z jeho lepších filmov. 5/10. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako film sám o sebe je tu dosť veci, ktoré nie sú podarené, no rozhodne je to lepšie ako bolo Hypercube. Myslím, že dve hviezdy sú akurát. Je to temnejšie, odhaľuje to veci mimo kocku (aj keď to podľa mňa mohlo byť lepšie), ale je to zbytočný film. Ak chcete vedieť čo bolo pred prvým dielom, môžete sa na to pozrieť. Vysvetlenie východov je fajn, záver je dobrý. A to je asi aj všetko. Ak však máte pocit, že jednotka bola dostačujúca, možno bude lepšie tento film preskočiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Je to voda!" Ne, nebyla to voda. Báječné entrée s postupným rozkladem bez využití počítačů - prostě krvavý rozpad na cucky. Nic si nepamatující oběti se znovu ocitají v důmyslném vězení, z něhož sice cesta vede, ale skrze rozličné pasti není vůbec jednoduchá. Kostka 0 částečně vysvětluje to, co bylo v prvním filmu tajemstvím, ale vůbec to nevadí, jelikož příběh je dostatečně napínavý. Nechybí samozřejmě neúspěšné pokusy projít překážkou, kdy v jedné cele čeká masožravý virus (Cabin Fever 2002) a v jiné vás to roztrhá na kusy. Eric Wynn, jeden z pracovníků kontrolního centra, je nebezpečně zvědavý, za což je třeba nést následky. Po letech jsem opět spokojen a hodnocení ponechávám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kostka 0“ není nijak skvělým filmem ve srovnání s prvním dílem. Jenže když ji srovnáte s „Hyperkostkou“, uvědomíte si, že je to zase alespoň částečný posun nahoru. Alespoň trochu. Pozitivní je, že se konečně dovídáme něco nového, co je zajímavé a co by klidně stálo za to, aby bylo rozvinuto v dalším filmem, což bylo i v roce 2011 oznámeno, ale zatím k realizaci nedošlo. Osobně by mě ale celkem pokračování zajímalo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)

Reklama

Reklama