Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

Pokud to mam brat s nadsazkou-je to blbost. Pokud to mam brat realne, je to totalni blbost. Vse co se ve filmu ukazuje jako hack je nesmirne smesny. !Ti co nevideli, nectete dal! To co me dokazalo opravdu rozesmat je jen to, jak pikolik prinesl panu senatorovi kreditku{zlatou American Express] a v klidu mu ji rozstrihl. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Solidne zachyceny pribeh mladych hackeru, kteri jsou nuceni celit nepravdivym obvinenim, jez na ne byli zamerne hozeny. Atmosfera skoly a nelehkeho dospivani generace konce minuleho stoleti je podana zajimave a rozhodne si nemyslim, ze nudne. Problem, jak pro koho, se jevi v prazvlastni vizualni strance, coz je IMHO skoda, a velmi prumernych hercich mimo (Angelia Jolie), ale pod 55% bych nesel. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack, ten je na tom všem nejlepší. Ovšem samotný film mi taky nevadil, sám nemohu posoudit jak se chovají hackeři ve skutečnosti, takže nebudu říkat, že tam byly nesmysly. A vzhledem k tomu, že dneska jsou počítače a vše kolem ncih, úplně o něčem jiném, bylo by to i nefér. Beru to spíš jako film o mladých lidech, kteří se, zajímavým a adrenalinovým způsobem, snaží zahnat nudu. Matthew Lilliard je správnej pošuk, to se musí nechat. Jinak co se tyká Angie, tak jí slušejí víc dlouhé vlasy, než tyhle divně krátce střižené. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Kate Libby: - " 'Bůh dal chlapům větší mozek než psům, aby neolizovali ženskejm nohy při zahradní slavnosti.' - Ruth Libby." učitel: - "Nevím, jestli je tvá matka významný autor 20. století." Kate Libby: - "Prodalo se 2 miliony výtisků její poslední knihy." & Kate Libby: - "Doufám, že nehackuješ tak, jako píšeš." & Kate Libby: - "Nikdy neposílej ženskou udělat chlapskou práci." ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Koukat na tenhle film v roce 2014 pro mě bylo docela náročný :D :D Chápu, že to byl hodně veliký extrém - ať už se to týká oblékání a celkově navození atmosféry skvělých a nejlepších hackerů na světě, ale bylo to strašný :D :D Sexuálně nabitá Jolie, která tam sváděla svého "manžela" a všechny ty nové technické vymoženosti a příšerné oděvní kreace :D Nejlepší pro mě byl Matthew Lillard, který pro mě "vyčníval" nade všechny :) Ale je to fakt hrůza :) Nikdy více, i když vidět to o 10let dříve,tak by to v pubertě jistě byla jiná podívaná. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Jméno postavy Emmanuel Goldstein je reálná přezdívka redaktora a spoluzakladatele hackerského časopisu "2600: The Hacker Quarterly" (reálné jméno Eric Corley), který byl konzultantem filmu. Přezdívka je převzata z antiutopického románu George Orwella "1984", kde Goldstein, bývalý vůdce revoluce, vytvořil tajné bratrství pro boj s mocnou stranou, jejímž členem původně byl. Předobrazem Goldsteina byl Lev Trockij, konkurent Stalina. (Aelita)
  • Scenárista filmu, režisér a někteří herci navštívili setkání The New York City 2600 Meeting new-yorkské společnosti hackerů, kde pozorovali reálné hackery a mluvili s nimi. (Aelita)
  • Fráze "Ze všech věcí, které jsem ztratil, mi nejvíce schází vlastní duch" je citátem Ozzyho Osbourna. (Terva)

Reklama

Reklama