Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Možná byla blbost na to koukat teď, s odstupem šestnácti let, ale i tak, vezmu-li v potaz, že u jiných filmů zub času takříkajíc neřeším, to bylo nepoživatelné. Naprosto mimo mé chápání. Mimo chápání reality i virtuality. Škoda, čekal jsem třebas nějakou připomínku či záchvěv starých času, ale nic, ba ani mladičká Angleina Jolie se mnou neotřásla. Ale dost řečí, bylo už hůř. Dvě hvězdy za věčně sympatického Johnyho Lee Millera a možnost vidět Angelinu, kdy ji to ještě tolik nešlo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krapet banální snímek, který svým námětem mohl mít nějaký ten potenciál. Celkový pohled na mladé znalce světa počítačů a jejich činy zde vyobrazené prostě zavání až s přílišným fantazírováním. Atmosféra celého dění se tak stává téměř ponurou fantazijní sci-fi kde je vše možné a to i bez patřičného akcentu. Děj je nezajímavý a bez nápadů. Kyberpunkový soundtrack však stojí za pozornost a je trefný. Snímek vypadá, jako by byl natočen v polovině 80.let a ne v polovině 90.let. Kde se stala chyba? Myšlenka tedy byla dobrá, ale bohužel podivně vyobrazená. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Koukat na tenhle film v roce 2014 pro mě bylo docela náročný :D :D Chápu, že to byl hodně veliký extrém - ať už se to týká oblékání a celkově navození atmosféry skvělých a nejlepších hackerů na světě, ale bylo to strašný :D :D Sexuálně nabitá Jolie, která tam sváděla svého "manžela" a všechny ty nové technické vymoženosti a příšerné oděvní kreace :D Nejlepší pro mě byl Matthew Lillard, který pro mě "vyčníval" nade všechny :) Ale je to fakt hrůza :) Nikdy více, i když vidět to o 10let dříve,tak by to v pubertě jistě byla jiná podívaná. ()

Scorn_ 

všechny recenze uživatele

Naproste blaboly o tom, co je to vlastne hackerstvi pobavily. Kdyz se internet a data prezentuje jako 3D ala Matrix svitici panely...ne proste, to jsou devadesatky. Dokoukat se dalo, i kdyz ke konci uz jen tak letmo. Cist si do toho obrazkovou knihu se doporucuje. Nebo lakovat si nehty. Nebo pospavat. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit jen na základě vizuálu a příběhu, nejspíš by dostal tak maximálně dvě hvězdičky.. Zobrazení hackerů je zde opravdu úsměvné, avšak s ohledem na dobu, kdy snímek vznikal, musí brát běžný smrtelník toto s patřičným nadhledem.. Hvězdičku navíc však dávám za moji oblíbenou Angelinu Jolie a čtvrtou za naprosto výborný výběr hudby.. Prodigy, Stereo MCs, Alanis Morissette.. Prostě pohodička :)) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • V rámci propagace filmu byly založeny reklamní a zábavné internetové stránky z názvem "Internet Liberation Front". (Terva)
  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)
  • Fráze "Ze všech věcí, které jsem ztratil, mi nejvíce schází vlastní duch" je citátem Ozzyho Osbourna. (Terva)

Reklama

Reklama