Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, každý, i Angelina Jolie, nějak začínala:) A Iain Softley taky:) Tohle je naprosto neslané, nemastné béčko, které by bylo nudné a zdlouhavé, i kdyby trvalo o půl hodiny míň. Po dlouhé době jsem sledováním filmu zabil čas... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existujou horší věci než smrt. Můžu je zařídit." To bývaly časy, kdy si hackeři vystačili s magneťákem a disketou 3.5" s neuvěřitelnou kapacitou 1.44 MB. Ty doby si dobře pamatuju, takže nebudu k tomuto snímku zdaleka tak kritický, jako současní hackeři. Mě totiž celkem bavilo, že se tady nenápadně šťouchlo do Velkého bratra, támhle zase do korporací, přimíchalo se trochu ropy do oceánu a zazněla přitom nejedna sexuální hláška. Ve finále to sice žádný zázrak nebyl, ale bylo to svižné, bylo komu fandit, úvodní soud s dítětem mě rozsekal a pobavila mě i agentská hláška o tom, že podezřelý má od maminky zaracha. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podivnej film, kterej nemá hlavu ani patu. Angelinu Jolie zrovna nijak nezbožňuju, ale většinou se na ni aspoň dá koukat. Tady vypadá jak její fotr v Půlnočnim kovbojovi. Jediný, co tady můžu opravdu pochválit, je soundtrack (Prodigy, Leftfield a další...). Asi jenom díky tý hudbě to nebyl úplnej průser. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Možná byla blbost na to koukat teď, s odstupem šestnácti let, ale i tak, vezmu-li v potaz, že u jiných filmů zub času takříkajíc neřeším, to bylo nepoživatelné. Naprosto mimo mé chápání. Mimo chápání reality i virtuality. Škoda, čekal jsem třebas nějakou připomínku či záchvěv starých času, ale nic, ba ani mladičká Angleina Jolie se mnou neotřásla. Ale dost řečí, bylo už hůř. Dvě hvězdy za věčně sympatického Johnyho Lee Millera a možnost vidět Angelinu, kdy ji to ještě tolik nešlo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +moje oblíbená hudba 90tých let -Angelina se mi nikdy nelibila, natož tady, zhruba po půhodině začal film nudit/// Dnes film působí hodně úsměvně, ale dokážu si představit, že v době vzniku tomu mohl někdo uvěřit. Je zde pár dobrých momentů, ale ty bohužel nevyváží pomalé tempo snímku. Někdy je to opravdu zdlouhavé. Na druhou stranu to symbolické zahořet a spálit tu je. Prostě občas to mělo jiskru./// Celkem 44%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Geek movie z počítačové doby kamenné. Provedení je poplatné době vzniku, párkrát jsem si vzpomněl na diskopříběh. ANgleina mi ze začátku připadala jak chlap, a věřte-nevěřte, kvůli ní jsem si to nepustil. Jendoduchý příběh o hackeech z 90. let, kteří se dostali do maléru a společnými silami bojovali proti jendomu parchantovi. Pro koho je film určen? Pro nostalgické geeky a zvědavce, které zajímají Angelininy začátky. # příběh 5 | hudba 5 (často chyběla) | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajne vystihnutá atmosféra školy. Pre dnešok trochu smiešne, ale velmi slušný teenagerský film o PC maniakoch... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámá, nakrátko ostříhaná a ještě ne tak sexy Angelina Jolie si celý film hraje s počítačema a svádí hlavního hrdinu. Jako spousta začátku známých herců pekelná nuda. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Přinejlepším průměrný film, který je definicí slova "cringeworthy". Divně oblečení "hackeři" se nabourávají do systémů, mají u toho silácké řeči a všechno to doprovází divný vizuál a totálně nesmyslné postavy. Není divu, že scénárista téhle slátaniny má na kontě pouhé dva filmy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Chápu, že jsme v té době o dnešních možnostech jen snili, ale i přesto by to nemuselo být tak zdlouhavé a "technicky" přeplácané. Ten film je v podstatě o ničem. Ani ta Jolie kromě svého vzhledu nepředvedla vůbec nic. Ale potěšil Mtthew Lillard, mám toho trhlouše rád. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já jsem antitalent na počítače a tak jen čumim, co uměj. Úvodní sekvence " ovládnutí televizního programu " je geniální. Jak by asi vypadala televize ovládaná hackery ? Když se ve filmu poprvé oběvuje Angelina Jolie, málem jsem ji nepoznal, je tu strašně mladá. CITÁT - Jo a máme na střeše bazén, schody jsou tamhle............ Ve filmu také zazní citát Ozzyho Osbourna - Ze všech věcí, které jsem ztratil mi nejvíce shází vlastní duch......... Po počáteční přehlídce umu několika hackerů se konečně hlavní hrdinové poznávají a začne souboj. Vetřelec a Kyselina se konečně potkají. Soutěž o otroctví nebo lásku může začít. Hlavním cílem je Richard Gill, šéf instituce potírání hackerství. CITÁT - Počítače nikdy nelžou.......... Na scénu přichází ale horší protivník a situace začíná houstnout, půjde i o život. Povedený, napínavý příběh z pěknou hudbou ( Simon Boswell ) a Angelinou Jolie. CITÁT - Já mám takový pocit, jako bych byl BŮH.......... ()

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem jakože asi úplně nečekal, že v 90. letech vznikne alespoň trochu reálný film o hackerech, ale toto je teda moc. Podivná asi-jakože cool cyberpunková stylizace, extravagantní kostýmy a hlavně nepochopení základních principů, co hackování vlastně obnáší. Místo příkazové řádky běhají hackerům po obrazovce jakési datové dálnice, různé spořiče a jakési basic matematické vzorce (just why?). Hackeři bušej do klávesnice jak pominutí, dělaj u toho cringe grimasy, ale obrazovka na jejich činy nereaguje a to ani nějak zdánlivě. Scénář taky nestojí za nic a hlavně je to celé zoufalá nuda, protože to není ani akční, ani napínavé, ale především děsně slaboduché. 90's filmy se musí brát často s rezervou a o to víc, když se týkají nějakých tehdy moderních technologií, kterým nikdo pořádně nerozuměl a tehdejší boomeři-filmaři už vůbec ne, ale tohle je dnešním okem teda už naprosto nesledovatelný dobový relikt. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack, ten je na tom všem nejlepší. Ovšem samotný film mi taky nevadil, sám nemohu posoudit jak se chovají hackeři ve skutečnosti, takže nebudu říkat, že tam byly nesmysly. A vzhledem k tomu, že dneska jsou počítače a vše kolem ncih, úplně o něčem jiném, bylo by to i nefér. Beru to spíš jako film o mladých lidech, kteří se, zajímavým a adrenalinovým způsobem, snaží zahnat nudu. Matthew Lilliard je správnej pošuk, to se musí nechat. Jinak co se tyká Angie, tak jí slušejí víc dlouhé vlasy, než tyhle divně krátce střižené. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si rikal, z te kozate treba neco bude, ale bohuzel staj Jill Kelly neodchytila dost zavcasu, takze se s jejim "umenim" budeme muset jeste delsi cas setkvat na sirokouhlych platnech kin ()

Derek 

všechny recenze uživatele

z hackerov je 90tky vidiet v kazdej sekunde, ci uz ide o oblecenie, hudbu alebo sposob akym sa pristupuje k "hackovaniu" (vazne niekto pouzival ako heslo slovo GOD?). dnes mi cely film prisiel na smiech, ale aspon oko divaka potesila mlada angelina jolie... ()

Reklama

Reklama