Reklama

Reklama

Malý Nosáček

  • Česko Nosáček (více)
Trailer
Animovaný / Pohádka / Rodinný
Rusko, 2003, 79 min

Obsahy(1)

Napínavý celovečerní film, jehož předlohou byla klasická pohádka Wilhelma Hauffa, potvrzující moc dobra, rodiny a přátelství. Zlá čarodějnice potřebuje k uskutečnění svých nekalých plánů laskavého syna ševce Jakuba. Když Jakub odmítne, sebere mu sedm let života a promění jej v ošklivého trpaslíka. Čarodějnice si je jistá, že to Jakub neunese, že se vzdá a pomůže jí. Po sedmi letech se Jakub v podobě trpaslíka vrací domů a nic není stejné jako dříve. Jeho otec zemřel zármutkem a dokonce ani jeho matka ho nepoznává. Měšťané si z něj tropí legraci a vyhánějí jej. Jakub neví, co má dělat. A pak jednoho dne, když prchá před svými pronásledovateli, zachrání život huse. Nejedná se ovšem o obyčejnou husu, ale o královskou dceru, princeznu Grétu, která byla unesena a očarována, když v královském paláci odhalila čarodějnici při pokusu ukrást tajemství, jež potřebuje pro získání nadvlády nad královstvím. Jakub a princezna se spojí s cílem dostat se zpět ke svým rodinám a překazit nekalé plány čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásná novodobá animovaná pohádka a názorný příklad toho že Rusové stále ještě umí. Téměř hororová čarodějnice byla asi tak stejně děsivá jako čarodějnice před dvaceti lety v animovaném Mrňousovi..Ještě bych vyzdvihl dobrý dabing a skvělou animaci i vtipné humorné scény, především s dvojicí podařených vojáčků. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hezká a moc milá animovaná pohádka podle klasické předlohy, obzvláště tehdy, když se spoléhá na poetiku a hezky vykreslené prostředí v tradici ruské animace a nepokouší se zbytečně vtipkovat ala stupidní disneyovky. Takových momentů je naštěstí málo, takže i když je princezna tak trochu husa, byla docela radost se na to dívat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Doklad toho, že Rusové animaci nezapomněli a a dokážou vyrábět celovečerní animované filmy na velmi slušné řemeslné úrovni. Svět středověkých německých hanzovních měst, do kterých situoval Wilhelm Hauff své příběhy, romantická příroda, temná čarodějnice, to vše je moc hezky nakreslené i zanimované. Tvůrci si vyhráli se scénářem, dodali řadu drobných vtípků, takže dětem při velmi rozumné stopáži čas u filmu uběhne jako voda. Jen si musím povzdechnout na téma zk......... globalizace - ono to celé bohužel nápadně připomíná americkou disneyovskou produkci, nejen po výtvarné stránce, ale i sentimentálními písničkami, které přerušují vyprávění. Celkový dojem 75 %. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

K Hauffovým pohádkám mám od dětství vřelý vztah a pokud mám možnost podívat se na filmove zpracovani kterékoliv z nich, nic mě od obrazovky neodtrhne. Tady tvůrci zachovali ducha předlohy, do původně nostalgicky chmurného přiběhu dodali vtípky, které odlehčily atmosféru a zaroveň pohádku přiblížily mladším dětem, aniž by oblbovaly ty starší. Princezna Greta je něco mezi Ariel a Bellou, v podobě husy je jen husou. Za mě krásné a podařené. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Velmi milá animovaná pohádka. Sice čarodějnice nahání hrůzu, ale těší mě ,že i v dnešní době dokáže vzniknout mezi těmi všemi superagenty téměř klasika. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na druhýkrát sa mi páčil tento rozprávkový animák oveľa viac. Roztomilá animácia je akoby z dielní Disneyho a sympatický príbeh poteší jak deti, tak sa nebojím tvrdiť, že aj dospelých. Pretože pripomína zašlú slávu klasických 2D animákov, zo všetkým, čo k tomu patrí. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Klasická, i když místy až hororová ruská pohádka, natočená podle knihy Wilhelma Hauffa. Půvabná animace mi po výtvarné stránce silně připomínala americkou produkci. V příběhu je vše, co má v pohádce být. Zlo je reprezentováno vskutku děsivou čarodějnicí a jejím pomocníkem. Dobro tu zase tradičně představuje krásná zakletá princezna a její statečný malý ochránce. O humor se postarala řada legračních figurek a množství vtipných situací. Na tuto novodobou kreslenou pohádku se jistě spolu s dětmi rádi podívají i dospělí diváci. Jen kdyby ji televize častěji zařadila do vysílání. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tento ruský animák nevyzerá výtvarne vôbec zle, lenže sa strašne okato opičí po disneyovkach, tak kresbou ako aj duchom a piesňami. Príbeh je výborný, veď predloha je kvalitná, len to spracovanie, mimochodom veľmi klasické (povedal by som tak 10 rokov pozadu za Disneym) trochu viazne. Príbeh je podaný až príliš jednoducho, často to zaváňa chladným kalkulom, postavám sa celkom nepodarilo vdýchnuť život, sú úplne ploché, v ich správaní a rozhovoroch chýba cit. Výhrady mám aj k rýchlym akčným scénam, ktoré sú ťažko pozerateľné, sú ako zrýchlená slide show, trhané a neprehľadné. Napriek všetkým výhradám to vôbec nie je zlý pokus a mám pocit, že deťom by sa film mohol páčiť. P.S. Začal som to pozerať v slovenskom dabingu, ale ten bol tak príšerný, že som musel prepnúť do ruštiny s českými titulkami. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Naozaj prekrásna (a úžasne pekne nakreslená) rozprávka, presne môjho gusta: tajomný hrad, čarodejnica, kúzla, zakliata princezná .. skrátka paráda! Len za hudbu stŕham hviezdičku, tá sa veľmi nevydarila. ;) ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Tak trochu děsivá pohádka, která tak trochu překvapila :-) Animace klasická, příběh s různými zvraty a i ten ne zcela standardní závěr tomu dávají více než dobrou atmosféru. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka s množstvom originality a šarmu. Je narvaná humorom, dobrými zlými postavami a v neposlednej rade aj dobrým dabingom. Krása! ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad, že i když je pohádka půvabná, poučná a pěkně zanimovaná, nemusí se dětem, potažmo dospělým líbit. Tři je maximum, co jsem ochoten dát. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Malého Nosáčka se vám chce říct: 'Klasický Disney!' Avšak tentokrát nikoliv, což svědčí o tom, že i ruská tvorba dosáhla konečně na úroveň podařených animáků. Přičemž mnohými vzývaná čarodějnice tu je naprosto dokonalá (a zároveň identická s těmi z disneyovek)! Pravda, dnešní kreslené filmy se pohybují už zase jinde (Pixar,..), avšak pro děti ideální počin. ()

MathewBB 

všechny recenze uživatele

Divná pohádka o malém Kvasimodovi. Ve filmu velice divné přechody mezi jednotlivými scénami. 3 hvězdičky je až moc. ()

Reklama

Reklama