Reklama

Reklama

Rychlý a mrtvý

(TV film)
  • USA The Quick and the Dead

Obsahy(1)

Sam Elliot vystupuje v hlavní roli jako Con Vallian, drsný hraničář a obratný pistolník, který se spřátelí s rodinou přistěhovalců, hraných Tomem Contim a Kate Capshaw. Štvaný gangem nemilosrdných psanců přichází Vallian na obranu rodiny a společně se postaví proti těmto zabijákům v tom nejkrutějším rozhodujícím boji. (Warner Home Video CZ)

Recenze (14)

Marze 

všechny recenze uživatele

Našel jsem a půdě starý zápisník, kde jsem našel poznámku, že kdysi hrozně dávno jsem tento film viděl na videokazetě VHS. Už si vůbec nepamatuji o čem to bylo, ale myslím že se mi to líbilo. Hledal jsem nějaké recenze, ale bez úspěchu. Zde na ČSFD kde procenta hodnocení odpovídají i mému vkusu má film hodnocení 66%. Na britském Rottentomatoes od diváků 65%, takže dávám 60%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Romantický western postavený na klasickém podkladu boje menšiny proti většině, tentokrát s jemným nádechem milostného trojúhelníku. Napínavá podívaná se skvělým a chlapáckým Samem Elliottem a Kate Capshaw - krásnou manželkou Stevena Spielberga. Jinak na TV poměry skvělý western z pera klasika žánru Louise L'Amoura, i když spíše pro ortodoxní žánrové fandy. P.S.: Pokud se vám film líbil, zkuste třeba "Neviditelné jezdce". 70%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Sam Elliott si to tu kradne svojou postavou, je tu primerane ostrý aby upútal. Na TV produkciu dosť dobre zostavené. /70%/ ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý příběh i ucházející postavy. Ale třeba záporňáci (banditi), kteří pronásledují rodinku přistěhovalců (což je hlavní zápletka filmu), jsou jako zloduši divokého západu dost vyměklí - kromě silných řečí se samým vyhrožováním a spřádáním nekalých plánů se nikdy nedopustí takřka ničeho zlého, kvůli čemu by se na ně divák měl zlobit, být na ně nahořklý a přát jim spravedlivou odpatu, jak už to většinou s filmovými padouchy bývá. Takže když začnou padat první mrtvoly, člověku je jich skoro líto :-) Trochu smělé agresivity projeví až v samém závěru, kdy je stejně každému jasné, jak to asi dopadne. Skutečný Divoký západ byl však jistě divočejší. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný western s partou desperátů, kteří se rozhodnou pronásledovat přistěhovalce z Východu a obrat je o vše, v tom ale zasáhne jeden zálesák.. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama