Dívka tvých snů

Dievča tvojich snov

Drama / Komedie / Romantický

Španělsko, 1998, 121 min

Fernando Trueba

Zlatý Medvěd - výběr(9.5.2006)

Víc než o čem jiném je pro mě tenhle film o krásných očích Penélope Cruzové. Potom je to o kvalitách českých herců, pak dlouho nic, a nakonec o monstru jménem Goebbels. Téměř vše, co si představíte pod pojmem "odpuzovač nudy", najdete zde.(17.9.2006)

Milá aj napínavá tragikomédia s dobrými hereckými výkonmi a ani chvíľu nenudiacim dejom. Jedna z mojich srdcoviek. Vedeli ste, že je to nakrútené podľa skutočných udalostí? (zdroj IMDb trivia)(8.4.2005)

HUDBA: Antoine Duhamel(24.1.2007)

Woody Allen má Výstřely na Broadwayi, Fernando Trueba zase výstřely nad Berlínem.. Goebbelsův harém zvaný UFA budiž hořkou krajinou pro film, který až po okraj ve vší své komice i tragice přetéká neutuchajícím životem a jehož nejlepší scény jsou ty ztracené v překladu. Yo no te quiero, Nazi Joseph..!(29.9.2010)

Penelope Cruz na vrcholu své krásy, doufám, že si Karel Dobrý uvědomuje čeho se mu poštěstilo, že se s ní mohl válet v posteli a laskat její nahá ňadra. To je snad pro českého herce větší úspěch než když Roden zabil De Nira v 15 minutách :-). Dívka tvých snů je vynikající komedie plná typicky španělského hysterického humoru, protiněmeckých narážek a dojemných odboček vyplývajících z doby a místa, kde se děj odehrává, je příjemné vidět spousty českých tváří ve výrazně nečeském filmu, zvlášť když některé postavy našich herců jsou vyloženě lahůdkové - ne tak úplně nezaujatý tlumočník Miroslav Táborský.(12.10.2010)

Za Imperio Argentinu, jež se v podání Penélope Cruz proměnila do Macareny Granady. Ostatně dvojí verze Andaluských nocí, natáčených bilingvně německy a španělsky, dopadla skvěle, o čemž se můžeme přesvědčit i dnes.(19.9.2009)

Fakt zábavné pokoukáníčko. Tak trochu jiný humor než ten, který je nám znám, je tu ten španělský temperament. A vzít si na přetřes nacistické Německo jest sice okoukané, byť v tomto filmu zaujímá originální a nový nadhled na věc.(15.2.2003)

Viděno 1x + 2009 - PŘEHODNOCENO - z *** na **** - 75%(26.2.2009)

Tak něco takového jsem od španělsko-česko-německé spolupráce nečekal. Svižná, ehm, komedie, ve které je se stále nač dívat (a když už ně, tak je zde nádherná Penélope Cruz), stále se čemu smát, ohrnovat nos nad odporným Goebbelsem či obdivovat herecké kvality Miroslava Táborského. Skvěle. :)(6.5.2007)

Penelope tedy není dívka mých snů, proto mě film tolik nezaujal. Ale dívat se na to dalo.(19.10.2008)

Film, který je zajímavý jen díky účasti českých hereců a okouzlující Penélope Cruz. Jinak ale nenabízí nic nového.(22.1.2004)

Je až k nevíře, jak se Penélope Cruz doplňuje s Miroslavem Táborským. Příběh nenudí, nadsázka pobaví, při davových scénách (křišťálová noc nebo separace při občerstvování u kantýny) lehce zamrazí. Výborně je rozehraný a dotažený smysl pro detail, maximální využití dílčích nápadů ("To jsou typičtí Andalusané? /- Dokonalí andílci.") .(21.1.2011)

Velice krásný film...příjemně se na něj kouká. Míchá vtip s poetičností i vážným pozadím. Španělský film je prostě kvalitní a ten český mu docela dobře sekunduje...Je mi jen líto, že nevzniká více takových lahůdek, jakou Dívka tvých snů zajisté je.(22.1.2004)

[60%] ... Nemohu říct, že bych se při sledování tohoto snímku nudil, nicméně styl humoru i tragiky šel dost mimo mě a nebýt toho, že zde hrála Penelope Cruz a menší delegace z naší vlasti (mimochodem nechápu, jak přesně to udělali se španělštinou Miroslava Táborského, ale výsledek mi připadá značně přesvědčivý a jeho účast ve filmu vůbec ohromující), asi bych si ho nechal ujít.(16.4.2009)

Klasický dobrý Trueba "s tahem na Oscara", ale na Belle Epoque to nemělo. Zase tu ale je Miroslav Táborský, ten jeho překladatel je naprosto dokonalý.(30.5.2006)

Odhalená Penélope, sympaťák Táborský, slizoun Johannes Silberschneider. Divoká žánrová směsice komedie a dramatu, převelice zběsilých dialogů, solidní dabing studia Budíkov 2000. Taková je historická fikce Fernanda Trueby, s jehož tvorbou se setkávám prvně. Mimochodem, ve filmu je zmínka i o české herečce Lídě Baarové, někdejší milence nacistického šéfa propagandy.(20.7.2011)

Španělský štáb si vybere Berlín roku 1938 za místo natáčení svého dramatu z Andalusie. Problémy začínají, když se do hlavní herečky filmu zakouká Goebbels. Krásný film v hlavní roli s Pénélope Cruzovou, do role tlumočníka Václava byl obsazen Táborský, jenž získal Goyovu cenu za nejlepšího zahraničního herce(ve španělském filmu). Truebovi se perfektně podařilo vystihnout atmosféru a když k tomu přidám i některé české herce, tak musím říct "ano, to je hodně dobrý film".(27.3.2003)

Pokaždé, když ten film vidím, musím uznat, že se těm Španělům povedl opravdu mistrovský kousek. Tento film jim upřímně závidím a čekám, kdy i u nás vznikne něco podobného. Potenciál máme.(29.9.2010)

Mirek Táborský má úžasný hlas... Velice milé a vtipné, ale prostě... nemůžu dát víc, nebylo by to fér k prudce vážným dramatům, který většinou dávám ****. Ale i trojka je přece moc pěkná známka ;-)(22.1.2004)

<< předchozí 1 2 3