Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězda, kterou známe z filmů Caddyshack, Stripes, a Ghostbusters, pokračuje v sérii žoviálních komedií. V této hlučné, hravé honičce hraje Murray Grimma, znuděného elegána, který se převleče za klauna a vydá se vyloupit metropolitní banku. Má sice skvělý plán a pomocníky, ale ztopení miliónu dolarů se ukáže být hračkou proti úniku z města. Grimmovi vstupuje do jeho “klaunova pozdního odpoledne“ chvástavý policejní šéf. Lupiči rekvírují auto, taxík, autobus, zavazadlový vozík i letadlo, aby nakonec poněkud nešťastně vyvázli. Milovníci komedií, Rychlá změna stojí za to! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (49)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::: Je to docaela vtipné, ale nějak mne to nevzalo. Už jsem to myslím před několika lety viděl a pamutuji se, že jsem se ani nedodíval. Je to takové nezáživné. Bill Murray je jako vždy vynikající, ale není nad jeho novější filmy, tím mám samozřejmě namysli Ztaceno v překladu a Zlomené květiny, které mám ve své filmotéce a jsem na to hrdý !! ,-) Takže pokud máte po boku některý z těchle dvou filmů, tak se dejte radši do něho. :::::::::::::: ()

otík 

všechny recenze uživatele

Americká variace Belmondovy Bezva finty, ze které je zachováno jen vykradení banky v kostýmu klauna, je ale staženo maximálně na 20 minut a zbytek filmu je jen utíkání před policií, chytání autobusu či letadla a pitvoření Randyho Quaida. Občas je to zábavné, občas nudné. Prostě průměr. Hudba: Randy Edelman ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky proste nemôžem dať (akokoľvek by som chcel) kvôli perfektnému úvodu, v ktorom je v presnom množstve namixovaný humor a chytrosť. Ten zvyšok mi ale prišiel hrozne uťahaný, zbytočný a nezábavný. K hercom-Murray, klasicky výborný, na ňom ten zvyšok stojí, Geena Davis je krásna a Randy Quaid je tak otravný, že som si niekoľkokrát želal jeho smrť. 50% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě Bill Murray hodně zklamal. Film je sice docela vtipný a příjemně svižný, ale ve druhé půli míří po všech stránkách jaksi donikam. Přesto je to celkem ucházející komedie, ale s "Bezva fintou" se absolutně srovnávat nedá. Kupodivu i Murray vychází ze srovnání s Belmondem dosti bídně, ale pokud jste původní film neviděli, s klidem si přidejte jednu *. Koukat se na to určitě dá. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Další z velké řady amerických nepovedených remaků úspěšných evropských filmů. Bezva fintu mám osobně velice rád, Jean-Paul Belmondo podal svého Klauna natolik dokonale, že si na něm zákonitě musel v remaku vylámat zuby i takový herec, jakým je Bill Murray. Tvůrci Rychlé změny se snaží nacpat do svého filmu mnoho amerického či Ameriku kritizujícího a popichujícího, bankovní část je zkrácena a větší důraz je kladen na peripetie okolo zmizení z města směrem k novému životu v přepychu. Zde scénáristé dávají průchod své vlastní fantazii, nekopírují původní film, zcela vypustili šíleného Laskyho, naopak přidali mnohé další problémy komplikující Grimmovi a spol. život, z nichž některé jsou povedené a vtipné, jiné naopak. Nebýt francouzsko-kanadské Bezva finty, tu třetí hvězdu by si film vybojoval, ale protože Rychlá změna je remakem, srovnání s původním filmem se prostě ubránit nemůže a nevyznívá pro něj příliš dobře. Bill Murray se snaží film držet, co to jde, Geena Davis je pohledná, Randy Quaid je rušivý a potěšila přítomnost Jasona Robardse. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Bill Murray v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama