U2 Rockové tažení
Dokumentární
USA, 2008, 68 min
Hrají:
Bono, The Edge, Larry Mullen Jr., Adam ClaytonPlakáty
Skupina U2 je téměř stejně dobře známá svou filantropií a charitativními aktivitami jako svou hudbou. Její frontman - zpěvák Bono - si během uplynulých dvaceti let vybudoval pověst neúnavného bojovníka za sociální a ekonomické změny v zemích třetího světa. Rockové tažení je příběhem neutuchající energie této kapely, jejího úsilí a odhodlání přispívat k řešení sociálních otázek a snahy využít vlastního vlivu při prosazování pomoci lidem, kteří ji potřebují nejvíce. (oficiální text distributora)
POMO
Zostrih videí z Bonovych stretnutí s politikmi a inými vplyvnými ľuďmi na rôznych meetingoch a happeningoch, približujúci jeho aktivity v boji proti AIDSu a chudobe v rozvojových krajinách. O hudbe U2 tento dokument nie je ani v náznakom, maximálne sa opiera o hudobnícku popularitu kapely a jej lídra a z toho plynúcu moc v politických aktivitách. To by samo o sebe nevadilo, ale zostrih ako celok je šitý lacnou bulvárno-televíznou ihlou, kvoli čomu ho nemožno považovať ani za dôveryhodný zdroj informácií. Čo je v prípade daného žánru harakiri. Náhodou to zachytiť v TV tak OK, ale predávať to na DVD inde než v stánku u Vietnamcov je prasáreň.(3.1.2010)
vaja
Žádní U2. Žádné rockové tažení. Aneb Bono je úžasný. Bono je nejlepší. Bez Bona by nic nevzniklo. A já se ptám: Máme zapotřebí se na tohle koukat?!(14.7.2010)
hero_bk
Občas se Bono opakuje, ale sdílná hodnota tam nějaká je.(14.12.2010)
Martysek31
Bono,Bono a zase Bono.P.S.během filmu neuslyšíte ani jedninou náhrávku U2(5.4.2010)
| Na DVD od: | 07.01.2010 LevneKnihy |
|---|