Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon přijíždí na Vánoce k rodičům v doprovodu neznámé mladé dívky, s níž se seznámil v nočním vlaku. Její přítomnost a jeden telefonní hovor otevřou staré tajemství, které tíží Simonovu rodinu již dlouhých dvacet let. (claudel)

Recenze (5)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Na Gasparda Ulliela se dobře kouká, což je tak jedna hvězdička. A francouzské pobřeží je hezké. To je ta druhá. Ale jinak jsem to nějak nepochopil. Ani tu hudbu. Ani tu formu - proč třeba jsou ty sekvence proboha tak dlouhé? A proč Simon přijíždí s neznámou dívkou? A co prožil s kamarádem z majáku? Proč ta příšerná tančící zpívací scéna se štamgasty v baru? Příliš mnoho nevysvětleného ve filmu, který si na drama spíše hraje. ()

Adush93 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nevidím zas až takové plus v zápletce, nýbrž v atmosféře. Dá se říct, že působí dost melancholicky a to se mi líbí. Navíc herci mi byli sympatičtí. Le dernier jour jsem viděla dříve, než Inglourious basterds a říkala jsem si, že Mélanie Laurent je skvělá herečka a přála jsem jí, aby to dotáhla dál. A ejhle stalo se tak. Skvělé francouzské drama na podzimní večer. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a netradiční. Jedinečně nenásilnou a tichou atmosférou se můžeme nechat unášet do krásného prostředí francouzského pobřeží a o zbytek už se postarají skvělí herci v čele s okouzlujícím Gaspardem Ullielem a úžasně hravá kamera se spoustou uměleckých záběrů. Jednoduše udělaný film o různých druzích lásky s velkou dávkou francouzského šarmu. Zpočátku v příběhu trochu tápete, ale nakonec přijde rozuzlení a dílky zapadnou do sebe. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám co kdo píše, musím souhlasit s uživatelem tomeš. Je tam prostě spousta nevysvětlených věcí, které by se nemohly v žádném případě stát. Takže jsem prostě čekala na vysvětlení, proč Simon spí v posteli s cizí holkou, proč má ta holka stejný příjmení jako jeho pravý otec, proč je tam divná hudba, proč tančí ti dědci u piva na písničku Mamy Blue, a spousta dalších. Nedočkala jsem se vysvětlení žádného, akorát se tam staly dvě věci, které jsem čekala v podstatě od začátku. Navíc je to fakt strašně nudný, a kdyby to nehrál nejenom sympatický, ale taky krásný Gaspard, ani bych to nedokoukala. Na to mne ta atmosféra opravdu chytla příliš málo. A herečka Mélanie Laurent mi navíc připadala nejenom nesympatická, ale i hnusná, takže mi to kazila :-( ()

Reklama

Reklama