Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jurský Park 3 je zvláštní film. S nedostižnou jedničkou bych si ho nedovolil porovnávat, ale upřímně musím říct, že je to pro mě lepší snímek, než Spielbergova dvojka, tedy - Ztracený svět. Ubyl Goldblum, ale zase se vrátil Neill. Zkrátila se stopáž, ku prospěchu filmu, zvýšilo naopak napětí a jako výsledek je z toho slušný pokračovatel a vlastně dokončovatel celé trilogie. A navíc ten skvělý pterodaktyl, ten neměl chybu. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Scenáristé by si zasloužili kopanec, a to hlavně za dějovou linku s rozvrácenou rodinou, která se objevuje snad v každém filmu podobného ražení a už mě opravdu unavuje...zde je navíc naprosto nezvládnutá a povrchní. Naopak všechna čest za to, že zbytečně nezdržují a po stručném úvodu a malé snaze o vykreslení charakterů, které jim stejně moc nejde, pěkně šlápnou na plyn a už ve dvacáté minutě začnou řádit dinosauři. Film je navíc dost krátký na to, aby veškerá následující akce nezačla nudit a film má celkem dobré tempo. Joe Johnston sice není Spielberg, takže nás čekají jen minimálně inovativní scény bez přidané hodnoty, které jsou ale řemeslně dobře zvládnuté a daly by se označit za žánrový průměr...ostatně jako celý film. Není to až taková ostuda pro sérii, jak jsem se bál, ale na Spielbergovy předchůdce plné zapamatování hodných scén (zde snad jen antré spinosaura a klec s pterodaktyly) rozhodně nemá.60% ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Miera akčnosti tu dosiahla nevídané rozmery a celý film tak degradovala na úroveň béčkových zlátanín - je to zvláštne, ale po chvíli si na všetok ten humbug na plátne takpovediac zvyknete a dokonca aj také megalomanské scény, ako súboj s tým veľkým mäsožravým hovädom vo vode, vás nechajú chladným. Keby im predchádzalo tzv. 'ticho pred búrkou', ich dopad na diváka by bol podstatne silnejší. A tak jediné, čo musím pochváliť, je nápad s raptormi, ktorým bolo v tomto diely trochu pozdvihnuté IQ a stali sa tak hlavnými protagonistami niekoľkých podarených scén - to však ešte dobrý film nerobí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak rozhodně lepší než dvojka, ale zase né tak dobrý, aby to předčilo i první díl. Tady se samozřejmě už úplně vytratila originalita a už od začátku bylo jasný kdo přežije a jakým směrem se bude příběh odvíjet, ale příběh byl vpodstatě nahrazen akcí, teda spíš nustálým útěkem před nějakým dinosaurem a nebo občasným zabitím, kterýho tam bylo na muj vkus velice málo, to že tam na začátku chcíplo pár lidí je sice pěkný, ale dalších 70 minut kde nic tu nic, mohli tam aspoň navézt pár zbytečnejch postav, který by postupně chcípaly, ale to se nestalo a dost to filmu ublížilo, protože se nedostávalo žádný napětí už od začátku filmu, kdy bylo jasný že nikdo z hlavních postav už nechcípne, ale aspoň jsem se slušně bavil, když už jsem nebyl napnutej. Další věc co bylo dost rozporuplná jsou triky, občas vypadaly velice slušně a hned v dalším záběru to vypadalo neopravdově a gumově, s tim si určitě mohli pohrát víc, ale aspoň že se vrátil Sam Neill a trochu to pozved, takže lepší 3* ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme. Třetí Jurský park má Sama Neilla, což je jasné plus. Na nic si nehraje a je to prostě "jen" akční jízda s dinosaury. Možná je to spíš taková nadstavba k prvním dvoum dílům, možná malá povídka navíc. Tyranosaurus není hlavní poastavou, což je obrovské mínus. Místo něj tu máme pterodaktyly, Spinosaura (jasně, je to frajer, ale takové charisma jako T-Rex nemá) a klasiku v podobě raptorů. Jenže ti tentokrát silně zklamali, nápad s dorozumíváním je sice skvělý, ale přišlo mi, že s každou scénou tvůrci jejich inteligenci zvyšují. Možná, že (jak jsem se v jedné krásné recenzi dočetl) konec scénáře psali dokonce oni sami a ve čtvrtém díle už budou luštit křížovku. Je to prostě daleko slabší než první díli, ale je mi to jedno. Pořád jsou to moji oblíbení dinosauři a tam jde všechna moje soudnost stranou. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (37)

  • Až do poslední chvíle se do příběhu počítalo i s Jeffem Goldblumem (Malcolm). Několik dní před natáčením si ale zlomil nohu, takže scénář se musel upravit. (cariada)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 93 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama