Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Recenze (588)

golfista 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem čekal ještě větší průser než ve dvojce, takže jsem kolem toho obalu v půjčovně nějakou dobu chodil s nědůvěrou. Ono to ale nakonec dopadlo jako svižná a slušně odvedená zábava, takže bych to viděl tak na 70%. Fakt jsem se slušně bavil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitné remeslo, ktoré poctivo naplnilo priemerné scenáristické ambície. Dvaja najväčší dinosauri sú nám ukázaní hneď na začiatku, následuje množstvo solídnej akcie (a neodmysliteľných logických nezmyslov) a v poslednej tretine sa nám vo vzdušných priestoroch dostáva veľmi príjemného a dovtedy nevideného prekvapenia. To všetko v krátkej stopáži, ktorá nedovolí ani raz sa pozrieť na hodinky. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Trojka si naštěstí na nic nehraje a jenom baví diváky (s větším i menším úspěchem). Nebýt naspeedovaných scén s tou pravěkou lítající havětí bylo by to asi za 2* - ostatním akčním scénám trochu chybí nápaditost, vymanění se ze zaběhnutých klišé: Překvapení, útěk, oběd ještěrek... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Z celé série "Jurassic Park" jsem se paradoxně u "trojky" bavil nejlépe. Asi proto, že jsem nic nečekal. Ano, byl to shit, ale na nic si nehrál. Má to spád, akční scény nastoupí pár minut po začátku a skončí až se závěrečnými titulky. "Trojka" je prostě popcornová oddychovka, jak má být. A scéna s pterodaktyly v kleci je fakt jízda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Haha, hahahaha, ha...haha. Hahahahahahá!! Ale to ne, to už snad fakt né....hmm, zvláštní...hahaha...a jestli teď náhodou ne...no jo, vždyť jsem to říkal. Tak takhle se ve stručnosti a s náhodně zpřeházeným pořadím dají shrnout reakce diváka při sledování tohoto (z trademarku Spielbergova vizuálně úchvatného a celkem zábavného Jurského Parku zoufale těžícího) filmu. Je to skutečně víc komedie než dobrodružný film, ale vzhledem k tomu do jakého světa je zasazen, je to (i díky rozumné stopáži) menší provar než např. Lovci Pokladů. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která rezignuje na veškerou originalitu a krom velmi prostého příběhu nabízí slušné herecké obsazení a příjemné žravé tempo. Škoda jen, že to tempo není vyrovnanější... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky. Ale můžu do ní vstoupit třikrát? Můžeš, jenže dopadneš jako třetí Jurský park. Nebýt pěkně rozpohybovaných dinosaurů, těžko bych na něm našel něco pozitivního. Jurrasic park 3 je pouze akční výluh a kdyby v něm místo dinosaurů expedici ohrožovali třeba lidožraví domorodci, rozdíl by byl jenom v těch domorodcích. Takhle je to jednoznačné – pro peníze, pro peníze a pro ještě větší kopu peněz. Ale tentokrát Spielberg coby producent doopravdy šlápl vedle, do pořádného – ještě horkého – raptořího lejna.50% Zajímavé komentáře: Gemini, DaViD´82, 902 10, MilesTeg, Weirdman ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Travalo mě 5 let od vzniku tohoto dílu abych sebral odvahu a zkouknul tento park a musím říci že převládají dobré pociy, bylo zajímavé že po zničené dvojce, se do tohoto dílu zase vrátilo napětí i humor.No a všichni ty ...sauři.byli taky ve formě.Jen ten konec to fakt jako myslíte vážně?? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $93miliónovTržby USA $181,171,875Tržby Celosvetovo $368,780,809Tržby za predaj Blu-ray v USA $661,924 //počet predaných kusov 43,583Tržby za predaj DVD v USA $278,282 //počet predaných kusov 23,843║ Trikovo a vizuálne opäť úchvatné ale príbeh je na jedno kopito, už to proste nezaujme tak ako prvé dve časti. /65%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neskrývané béčko, které se veze na vlně king kongovské šestákové jízdy. S jedničkou to již nemá žádnou spojitost, ale tak debilní jako dvojka to není. Především díky rozumné stopáži i solidnímu tempu. Efekty také nejsou vždy úplně vydařené a ani samotní dinosauři, kteří minulé díly výrazně zachraňovali, zde nejsou tak nějak ve své kůži. Navíc kvůli neustálým eskapádám a úprkům před masožravými dravci, nezbyl čas na údiv a "milé" scény s býložravci. Ale aspoň těm žroutům stylově zvoní (hrana). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročná letní zábava naprosto ideální film. Akce je docela příjemná a herci občas i zahláškují. Sam Neill je tahoun, ale i ostatní hlavy si po čase získali mé sympatie. Rozhodně trilionkrát lepší než sračkoidní "dvojka." ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Isla Sorna Sailing Situation ,2. The Dinosaur Fly-By ,3. Cooper's Last Stand ,4. The Raptor Room ,5. Raptor Repartee ,6. Tree People ,7. Pteranodon Habitat ,8. Tiny Pecking Pteranodons ,9. Billy Oblivion ,10. Brachiosaurus On The Bank ,11. Nash Calling ,12. Bone Man Ben ,13. Frenzy Fuselage ,14. Clash Of Extinction ,15. The Hat Returns/ End Credits ,16. Big Hat, No Cattle, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní akční jízda s notnou dávkou klišé, ale překvapivě i s dostatečným nábojem honiček a i tentokrát úžasného pocitu při objevení zvířat. Navíc létající tvorové v závěru jsou velmi vydařeným oživením. Po zbabrané dvojce nečekaná záplava triumfových es v kombinaci s "druhým Spielbergem" Johnstonem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tie najhoršie veci, aké ľudia kedy vymysleli, robili s najlepším úmyslom.“ Divoké, dravé a príjemne jednoduché safari dobrodružstvo s montanským kovbojom Samom Neillom (aj keď v jednotke bol lepší) a sympatickým Alessandrom Nivolaom (Cageov brat z Tváre toho druhého). Trojka v mojich očiach dinosérii napravila renomé čiastočne pošramotené nie zlou, ale ani výbornou dvojkou. V trojke sa nevyskytujú žiadne zbytočné postavy, žiadne myšlienky o zrážke dvoch svetov oddelených od seba desiatkami miliónov rokov, žiadne reči o vede. Zato sa dočkáme velociraptorov, ktorí zrejme nedokážu nudiť. A výborne im nahráva (nalietava) kŕdeľ pterodaktylov. Tie mali byť už v dvojke, dokonca s nimi predbežne počítal merchandising (mohli ste si v hračkárstve kúpiť figúrku Malcolma na rogale), ale nakoniec to vtedy nevyšlo. Vyšlo to až teraz a je to takmer hororová scéna (v dobrom). Poteší tiež finále na rieke a temer až post-apokalyptická výprava a fakt, že skoro každý problém je vyriešený skôr, než začne nudiť (postava X je "unesená" dinosaurami. O dve minúty ju ľudia vyslobodia.). Postavy nie sú žiadny strhujúci zázrak a scenár je vcelku jednoduchý, ale u mňa spokojnosť, o ktorú sa postaral svižný režisér, parádna ostrovná výprava, žiadne trápne finále z mesta (viď. dvojka), dobré CGI, realistická stopáž a sympatické postavy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle uz je vyslovene dojeni zajimavyho napadu a dost zbytecny pokracovani, navic film uz zavani lehkou beckovosti a nenatocil ho Spielberg, ale i pres tohle vsechno se musi uznat, ze to je zabavna a napinava jizda. Veliky plus je, ze ma film jen 80 minut, triky dinosauru pokrocily a jsou tady naprosto bezchybny a je tu Sam Neill a v jedny z roli fajn Macy. Takze celkove zabavna beckova jizda v provarenejch kulisach. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Větší než obvykle?? Blbější než obvykle?? Dynamičtější než obvykle?? Kratší než obvykle?? V pohodě, všechno je na skladě. Nikdy jsem k téhle dinosauří megavýdělečné sérii nepřivykl a rozhodně tak neučiním ani po třetím dobrodružství. Efekty stále velmi dobré, ale atmosféra se zcela zakryla hávem nepřítomnosti, drtivá většina akčních scén nevyděsí, protože je předvídatelná a navíc se stále opakuje, a jestli jsem se měl smát těm několika málo "vtipným" scénám, tak tedy slabikuji obligátní ´ha ha ha´. Nejdražší, nejméně výdělečný, nejkratší a nejpitomější díl série, kterému se téměř vyhnul i T-Rex. Smutné. 93 miliónů dolarů(rozpočet)/368,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/93 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Uff! Degenerace celé serie nabrala nadzvukové rychlosti. Scénář byl dopsán den před natáčením a herci mu taky nijak napomáhají. Tupé a hlavně zbytečné pokračování Spielbergových majstrštyků. ()

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama