Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o víře, naději a síle jít si za svým cílem. Cesta života skýtá spoustu překážek, které se musí překonávat, abychom dosáhli na své štěstí. Jake Gyllenhaalsice v roli Homera neexceluje jako v Donniem Darkovi, ale působí velmi příjemně a přesvědčivě. Roli přísného otce, který má s Homerem jiné plány skvěle zahrál Chris Cooper. Tento film musí potěšit snad každého... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny drama podle skutecnejch udalosti, kde si clovek muze stezovat, ze je to silne naivni a predvidatelny, ale proste se to tak nejak stalo, tak se neda nic delat. Jednoduchej pribeh o snu nekolika kluku stavet rakety misto aby makali v dolech, kde se vlastne nic moc nedeje, ale presto film prijemne odsejpa, ma prijemnou dobovou atmosferu a sympaticky herce, lepsi 4*. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch životopisných filmů, který nevypadá svým tématem poutavě a málo kdo sáhne po filmu o chlapíkovi, který se podílel na vývoji raketových motorů. Na druhou stranu se nedá nic namítat, na tak mile od vyprávěný film o partě kluků a vztahu syna s otcem. Celý příběh se odehrává na pozadí hornického městečka, ukazuje místní poměry a především houževnatost hlavního hrdiny, který si jde za svým snem. Asi nepřekvapí, když řeknu, že Gyllenhaal opěr výborný a Cooper v roli otce budí na platně velký respekt. Je to jeden z těch životopisů, které nemají tak silné téma, ale jsou poctivě natočeny.......7/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka o naplnění svého snu navzdory nepříznivě rozdaným kartám nepřináší nic objevného, ale svou povznášející práci dělá dobře. Škoda, že nevyhnutelný úspěch ve druhé polovině zbytečně oddaluje a poté ho ještě louhuje v koňské dávce sladkého hollywoodského sentimentu, který zanechá na patře mírnou pachuť. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborné drama podle skutečného příběhu. Dramatický příběh z malého hornického městečka o "vzorech" popisující velice zajímavou formou nejenom vztah otec-syn, ale i to, že pokud si myslíme, že něco má smysl, tak bychom se měli snažit pro to udělat všechno a neztrácet naději. Příběh "amatérských raketových konstruktérů" dokáže po celou dobu zaujmout i díky dobrému vyvážení scén dramatických, humorných i těch k zamyšlení. Hlavní tíha celého filmu leží na ústřední herecké dvojici Jake Gyllenhaal a Chris Cooper, kteří se rolí zhostili na výbornou, hodně zajímavá je i postava Laury Dern. Přesto, že vyvrcholení příběhu je dost předvídatelné, věta "Werner von Braun je významná osobnost, ale není to můj vzor" mne docela dostala ... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film je natočen podle autobiografické knihy "Rocket Boys (Rakeťáci)" od Homera H. Hickama Jr. (rodo)
  • Ve skutečném životě jsou Werner von Braun a Jake Gyllenhaal vzdálení bratranci. Oba dva jsou potomky Viléma I. Dobyvatele. (HellFire)
  • Ve skutečnosti to byl Homer Hickam, kdo vypadal jako typický "šprt", zatímco Quentin Wilson byl hezoun. (HellFire)

Reklama

Reklama