Svatba mého nejlepšího přítele
Komedie / Romantický
USA, 1997, 105 min
P.J. HoganHudba:
James Newton HowardPlakáty
Julianne se s Michaelem rozešla před devíti lety. Stali se pak nejlepšími přáteli a když stále ještě zamilovaný Michael naléhal, Julianne mu slíbila, že pokud se do osmadvaceti let věku nikdo z nich nevstoupí do stavu manželského, stane se jeho ženou. Do osmadvacátých narozenin chybí Julianne pouhých pár dnů a hromada Michaelových vzkazů na záznamníku ji děsí. Probůh, copak bude opravdu chtít, abych si ho vzala? Julianne vytočí číslo svého nejlepšího přítele a to, že o chvíli později upadne překvapením na zem, není vůbec její vina. Skutečnost je totiž daleko horší než čekala. Michael nejenže se chce oženit, ale navíc s jinou dívkou! Jak jí to mohl udělat? A tak narychlo! Sotva se Julianne trochu vzpamatuje ze záchvatu akutní žárlivosti, pochopí, že Michael není jenom nejlepší přítel, ale zároveň i nejlepší chlap na celém světě. Chlap, kterého vždycky miloval, ale nevěděla o tom. Chlap, o kterého teď musí bojovat, pokud se nechce spokojit s potupnou rolí přestárlé družičky. Julianne má na to čtyři dny. pak se Michael ožení a ona ho definitivně ztratí. Situace je o to horší, že její sokyně Kimmy je za a) mladá, b) krásná, c), chytrá, d) dcera miliardáře a za e) Michael ji nejspíš doopravdy miluje. tady pomůže jenom lest... (oficiální text distributora)
Houdini
Oscar 1 nominace: Hudba - M(4.3.2004)
Galadriel
Hodně průměrný film s nečekaným koncem.(22.3.2004)
Gemini
Nevím proč se říká, že jde o romantickou komedii. Moc jsem se totiž nenasmál (ale osobní důvody sem výjimečně zatahovat nebudu;)). Takže nám zbývá romantika - a té je v tomhle filmu dost a dost. Ale není to taková ta "romantika" jako v Danielle Steelové, taková ta trapná, předvídatelná, cajdákoidní červenoknihovnová "romantika", ale nádherná, hluboká, možná trochu smutná a podle mě ta pravá romantika. A právě ten konec bylo to, co mě dostalo. Neváhal bych za nejlepší postavu celého filmu označit Ruperta Everetta. Podívejte se na film a pochopíte proč.(15.2.2003)
Matty
K čemu to? Příště prosímtě nehraj v takových cypovinách, Cameron. Díky. 50% Zajímavé komentáře: Superpero, Jeanne(10.6.2005)
Djkoma
Romantická hra na jistotu, kde se sází na Julii Robert víc, než je zdrávo. Mnou oblíbená Cameron Diaz se tu však ukazuje v příjemném světle a na neustále se usmívající Julii pro mě jednoduše překonává. Po Lásce nebeské se už těžko dává romantickým komediím víc jak 3*:).(25.12.2009)
AngelAngie
Jedna z klasických romantických komedií, která mě zcela minula a nikdy jsem si k ní nevytvořila vztah...(6.7.2008)
Superpero
Chujovina s debilnim scénářem a nezachrání to ani megarajcovní Cameron Diaz.(28.12.2005)
║Rozpočet $38miliónov║Tržby USA $127,120,029║Tržby Celosvetovo $299,288,605 ║ Nevýrazná sladká uspávanka. /40%/(5.1.2006)
mandes
rozpočet : $38 million tržby celosvetovo : $299,288,605(10.12.2006)
Tom Riddle
Výborná romantická komedie, jedna z těch, které můžu vidět kdykoli. Nesrší nuceným humorem, je citlivá, zábavná, pohodová, pak tu jsou dobré výkony ústřední čtveřice, no a závěr, ten je fakt krásnej. Jak se rozezní ta písnička, a oni jedou... Ach, no jo, ve skrytu mé sedminy duše jsem asi romantik.(13.6.2007)
EdaS
Zajímavý pokus o "revoluci" v romantické komedii.:o)(28.10.2003)
Faidra
Volovina na kvadrát s jedinou světlejší výjimkou - Rupert Everett, I say a little prayer for you bez ohledu na to, že stále doufám, že tě za toho vymr...šeného Sherlocka chodí Jeremy Brett strašit.(15.7.2010)
Shit
Průměrná romantická komedie, s několika povedenými scénami. V podstatě je tenhle film založenej na soupeření Julie Roberts s Cameron Diaz, ale neni to moc podařený a vtipných scén z toho vnikne velice pomálu, ale naštěstí to oboum herečkám tady sluší, takže je aspoň na co se dívat, když už schází kvalitní scénář(29.12.2005)
charlosina
Lehce podprůměrná, zato lehce stravitelná romantická komedie, která neurazí, už jen kvůli sympatické trojici Roberts - Diaz - Mulroney. Příběh není nijak výjimčený, ovšem závěr překvapí. Jednoduše řečeno, Svatba mého nejlepšího přítele neoplývá ničím výstředním nebo zajímavým, ale na druhou stranu má punc lidskosti a příjemně se na to dívá. Já nepohrdnu.(1.9.2007)
choze
Ruppert Everett září, Julia odvádí svůj standart, scéna se zpíváním v restauraci je boží a konec chvályhodně nehollywoodský.(10.3.2011)
Jeanne
Příšerná Cameron Diaz v hlavní roli? No, už to je nebezpečné, ale hraje tam i Julia Roberts a Rupert Everett, to vede k tomu, že člověk toto nebezpečí podcení, do kina vyrazí ...a pak to přijde - po chvíli pochopíte, že tohle opravdu není film, na který budete s potěšením vzpomínat. Prostě jedna z "populárních amerických romantických komedií"(5.1.2004)
Kaka
V podstatě velmi triviální a jednoduché, avšak díky výtečně zvoleným hercům tak trochu sázka na jistotu. Korektní romantika, která se jednoduše nemůže tak úplně nelíbit. Ano, může kolovat spousta názorů o sentimentálnosti, lacinosti a předvídatelnosti tohohle snímku, ale fakt je ten, že se rozhodně nejedná o další z řad rádoby směšných a zábavných komedií. Na to má až příliš dobré herce, až příliš velké množství zábavných a inteligentně vtipných scén, příliš mnoho upřímné a velmi dobře koukatelné romantiky a až příliš mnoho osobního nádechu. Nejde o stěžejní dílo, avšak pobaví parádně. Konec je rovněž vpravdě nečekaný. Některé scény si pamatuji nazpamět.(23.11.2006)
sud
Solidní romantická komedie s Robertskou a Diazkou, určená k odpočinku. Nic víc, nic míň, ale v rámci požadavků vyhovující.(28.9.2007)
sepp
povedena romanticka komedie. J.Roberts kdyz chce, tak umi hrat opravdu dobre.(7.9.2003)
Dan9K
Jedna z těch lepších romantických blbostí, která ke konci jen s obtížemi dohání zastavení tempa ve středu snímku, které tak dobře rozjelo ze začátku.(30.12.2005)
| V kinech ČR od: | 27.11.1997 |
|---|---|