Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (182)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se říká, že jde o romantickou komedii. Moc jsem se totiž nenasmál (ale osobní důvody sem výjimečně zatahovat nebudu;)). Takže nám zbývá romantika - a té je v tomhle filmu dost a dost. Ale není to taková ta "romantika" jako v Danielle Steelové, taková ta trapná, předvídatelná, cajdákoidní červenoknihovnová "romantika", ale nádherná, hluboká, možná trochu smutná a podle mě ta pravá romantika. A právě ten konec bylo to, co mě dostalo. Neváhal bych za nejlepší postavu celého filmu označit Ruperta Everetta. Podívejte se na film a pochopíte proč. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokud natočit moderní screwball komedii bez snahy pochopit, v čem spočívalo kouzlo opravdových screwball komedií. 50% Zajímavé komentáře: Superpero, Jeanne ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $127,120,029Tržby Celosvetovo $299,288,605 ║ Nevýrazná sladká uspávanka. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romantická hra na jistotu, kde se sází na Julii Robert víc, než je zdrávo. Mnou oblíbená Cameron Diaz se tu však ukazuje v příjemném světle a na neustále se usmívající Julii pro mě jednoduše překonává. Po Lásce nebeské se už těžko dává romantickým komediím víc jak 3*:). ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komedie, jedna z těch, které můžu vidět kdykoli. Nesrší nuceným humorem, je citlivá, zábavná, pohodová, pak tu jsou dobré výkony ústřední čtveřice, no a závěr, ten je fakt krásnej. Jak se rozezní ta písnička, a oni jedou... Ach, no jo, ve skrytu mé sedminy duše jsem asi romantik. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Volovina na kvadrát s jedinou světlejší výjimkou - Rupert Everett, I say a little prayer for you bez ohledu na to, že stále doufám, že tě za toho vymr...šeného Sherlocka chodí Jeremy Brett strašit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná nebude svatba. Možná ani sex. Ale proboha, začne se tančit." Mít nejlepší přítelkyni jako je Jules, tak se žením dvakrát do měsíce, aby mi to mohla překazit. Její intriky mě totiž bavily, umím ocenit její zarputilost a taky se mi celkem líbila, takže jsem se k této romantické komedii několikrát vrátil, i když to obvykle nedělám. Takže pojďme intrikovat, sborově zpívat I Say a Little Prayer a bavit se s nejlepším přítelem Michaelovy nejlepší přítelkyně - gayem Georgem. Ten týpek byl totiž natolik bezprostřední a zábavný, že bych si vedle něj možná i zapomněl hlídat vyústění konečného oddílu trávicí soustavy na povrch těla. ... což by nakonec zase až tak zábavně nemuselo dopadnout. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie, s několika povedenými scénami. V podstatě je tenhle film založenej na soupeření Julie Roberts s Cameron Diaz, ale neni to moc podařený a vtipných scén z toho vnikne velice pomálu, ale naštěstí to oboum herečkám tady sluší, takže je aspoň na co se dívat, když už schází kvalitní scénář ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ruppert Everett září, Julia odvádí svůj standart, scéna se zpíváním v restauraci je boží a konec chvályhodně nehollywoodský. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi triviální a jednoduché, avšak díky výtečně zvoleným hercům tak trochu sázka na jistotu. Korektní romantika, která se jednoduše nemůže tak úplně nelíbit. Ano, může kolovat spousta názorů o sentimentálnosti, lacinosti a předvídatelnosti tohohle snímku, ale fakt je ten, že se rozhodně nejedná o další z řad rádoby směšných a zábavných komedií. Na to má až příliš dobré herce, až příliš velké množství zábavných a inteligentně vtipných scén, příliš mnoho upřímné a velmi dobře koukatelné romantiky a až příliš mnoho osobního nádechu. Nejde o stěžejní dílo, avšak pobaví parádně. Konec je rovněž vpravdě nečekaný. Některé scény si pamatuji nazpamět. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Solidní romantická komedie s Robertskou a Diazkou, určená k odpočinku. Nic víc, nic míň, ale v rámci požadavků vyhovující. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když šli při studiích od sebe, slíbili si, že pokud budou v osmadvaceti svobodní, vezmou se. Teď ten čas nastal, oba žijí v jiném koutě Ameriky, mají rozdílné životy a povolání, a on se rozhodl k velkému kroku: ožení se, jen s nějakou jinou. Ona má jediný cíl: svatbu překazit. Svatba mého nejlepšího přítele svým způsobem boří zavedená klišé žánru. Julia tentokrát nehraje hlavní objekt touhy, protože její dávnou lásku odloudí jiná (Cameron Diaz), navrch není její hrdinka morálně bezúhonná, ani klasického happy-endu se nedočkáme (pokud ovšem stačí morální prozření, budou diváci spokojení). Škoda, že kromě Julie Roberts a skvostného Ruperta Everetta má pár snoubenců tak mizerně napsané role. Zejména Dermot Mulroney se jen něčemu diví, něco ho překvapuje, leccos mu nedocvakne, ač se to před ním rozbalí v plné kráse. Škoda toho, protože jinak to byl slušný náběh na „revoluci“ v žánru romantické komedie. Tudíž, že je tenhle kus víc než snesitelný, vděčí zejména dvěma zmíněným hercům, svižnému tempu a sympatickému soundtracku. Protože se solidním námětem tu prostě neumíme pracovat a samotný příběh je ve výsledku dost jednoduchý a spoléhající na několik scénáristických berliček. Což je velká škoda. Ale ty čtyři hvězdy nakonec dám. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších romantických blbostí, která ke konci jen s obtížemi dohání zastavení tempa ve středu snímku, které tak dobře rozjelo ze začátku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts měla hrát podle předpokladů záporačku, která udělá všechno pro to, aby nakonec pro sebe urvala svého momentálně vysněného muže. Místo, aby vršila intriky, házela klacky pod nohy nebo drtila skály však sledujeme spíše zoufalou ženu, která moc neví co sama se sebou a která se neobejde bez rad svého kamaráda. Nicméně jí to sluší rozhodně tedy víc než v té době Cameron Diaz. Julia Roberts je stejně jako Tom Hanks takové to americké zlatíčko, které v té době rozhodně nemohlo hrát vyloženou svini. Škoda. Tady potenciál pro vyostřené situace rozhodně byl. PS: Vtipný film opravdu není. 40% ()

Reklama

Reklama