Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečné události. Pravdivý příběh o jednom z nejzáhadnějších leteckých neštěstí a osudu těch, kteří přežili. Stroj letu 401 se ohlašuje do prostoru mezinárodního letiště v Miami. Za záhadných okolností však dojde k odchylce z letové dráhy a stroj se zřítí do bažin Everglades. Pobřežní stráž zachrání 73 cestujících a jediný muž, který by záhadu katastrofy mohl vysvětlit, umírá. Havárii začíná kousek po kousku osvětlovat vyšetřování Carla Tobiase. (IFA movie)

(více)

Recenze (6)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takový celkem dobrý katastrofický film podle skutečné události, filmy o letu 401 jsem už pár viděl, a ani jeden nebyl vyloženě špatný, jen každý uplně jiný, každej to vyprávěl uplně jinou formou, a člověk v tom má pak guláš. Tenhle je asi "nejdokumentárnější". A ač se jedná o televizní film tak je velmi pěkně udělanej, postavy jsou uvěřitelné ale některé setsakra nesympatické. Co se musí ocenit je snaha režiséra a ten způsob jakým to je vyprávěný, za mě dobré 3*. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Najlepších 10 minút si film minie hneď na začiaku. V stručnosti vidíme vybraných cestujúcich a následne letecký pád. Zbytok filmu sa venuje naprv osudu cestujúcich pred nasadnutím do lietadla a potom činnosť záchranárov po páde. Obe tieto línie príbehu už nie sú tak zaujímavé, aj keď záchranárska činnosť počas noci a v bažinách vyzerá vzhľadom na televízne podmienky fajn. Samotná letecká havária už menej, ale to sa odpustiť vzhľadom na už spomínané televízne spracovanie. Napriek viacerým nudnejším pasážam mám katastrofické filmy zo 70. rokov rád, majú svojskú atmosféru a kombinujú takú starosvetskú modernu, ktorá sa chváli svojim pokrokom a naznačuje aj smer do budúcnosti. Aj keď sa treba pousmiať nad vekom niektorých postáv v dôchodkovom veku - kapitán lietadla i kapitán helikoptéry pobrežnej stráže. Potešili Barbeau s "Kirkom" Shatnerom v drsňáckej roli vyšetrovateľa. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád letecké katastrofické filmy, proto jsem tento film shlédl. Když pomineme dobu vzniku a s tím nutně spjaté tehdy módní oděvy (dnes k smíchu - obrovské límce, kalhoty dole rozšířené zatímco v pasu bolestivě zaříznuté...), zkrátka když se u všech cestujících nezaměříme na oděvy, kotlety, trvalé atd... dojde ke klasickému seznámení s cestujícícmi, osádkou a palubním personálem - zejména s těmi, kteří budou pro další vývoj děje nějak podstatní. Pak už jen sledujeme let a posloucháme nudné konverzace jednotlivých párů na sedadlech. Letadlo z nějaké nevysvětlené chyby letí níže než kolik ukazuje výškoměr, takže při sestupu na přistání sebou třískne daleko od letiště v bažinách Everglades. Samotný pád na který jsem se těšil byl zpracován zcela otřesně. Před kamerou to vypadalo asi takto - Režisér: --- §§Tak komparz seďte na sedadlech a dělejte že si za letu povídáte či spíte. Až tlesknu, postavíte se, začnete vřískat a jako spadnete na sedadlo před vámi. Pyrotechnik mezitím zapálí tydle tři prskavky a až se komparz postaví tak s nima budete mávat aby jako lítaly jiskry jo? Kameraman bude točit kamerou kolem dokola jako že se vše kutálí jo? Jedeme!!!§§--- Jeden z komparzistů dokonce přeskočil sedadlo před sebou a parakotoulem spadl kamsi do přední části trupu mimo záběr. Jelikož byl snímek asi finančně omezen, byla tato pasáž posléze puštěna ještě jednou.... Zřícený letoun pak náhodně najde rybář a pomáhá vytahovat z vody cestující co ještě žijí a to do doby než dorazí záchranáři. Na konci se dozvídáme kdo přežil z úvodních dvojic a kdo ne... No hrůza, hrůza , hrůza. Každej jinej leteckej katastrofickej film je na oskara proti tomuto. Ta hvězda je jen za téma, bylo mi hloupé dát odpad když je to podle skutečné události a řada lidí skutečně zahynula. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Samotnej crash si myslím, že není úplně špatně natočenej. Holt stará škola se nezapře, navíc tohle je televizní film navíc na základě skutečné události které se fakticky docela věrně drží, takže vlastně takový hraný dokument. Pokud vám stačí čistě dokumentární verze, tak si dejte letecké katastrofy, ale ani tenhle film samotnej není vyloženě k zahození. Nic co by extra oslnilo, ale fanouška žánru ani neurazí.55% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama