Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (29)

  • Branscombe Richmond na filmu pracoval jako kaskadér. Objevil se i ve filmu jako člen „Nového světa“, když se chystali na přepadení Cobry před jeho domem, ale scéna byla vystřižena. (Fenk)
  • Původní délka filmu měla přes 2 hodiny. Bylo odstraněno několik násilných i akčních scén. David Rasche měl ve filmu také větší prostor. (Fenk)
  • Zabijákův nůž byl speciálně pro film navržen designérem Hermanem Schneiderem. (Fenk)
  • Většinu filmu má Marion (Sylvester Stallone) v ústech sirku a na očích sluneční brýle. Poprvé si brýle sundá v čase 15:25. (žvanimírek)
  • V plánu bylo natočit pokračování. (Fenk)
  • Sylvester Stallone si ve filmu vypomáhal vyšší obuví, aby vyrovnal výškový rozdíl s Brigitte Nielsen. (Fenk)
  • Cobrettiho (Sylvester Stallone) auto je upravené Mercury Monterey. Pro film byla použita celkem čtyři v různých stadiích poškození, dvě byla z roku 1949 a dvě 1950. Jedno z nich patřilo přímo Sylvesteru Stallonemu a v roce 1994 bylo ukradeno z jeho garáže. O pět let později bylo nalezeno, zrestaurováno a použito ve filmu 60 sekund (2000), kde vystupuje pod jménem "Gabriela". (Stejšn)
  • Pro bojové scény nechal Stallone vyrobit "pětačtyřicítku Colt " se slonovinovou rukojetí, na níž se nacházela královská kobra a " samopal Jati " se zaměřovacím laserovým paprskem. (Chupacabre)
  • Cobra byla nasazena v 2131 kinech současně. Ale aby se do denního programu kin vešlo ještě jedno představení, nechal Stallone film zkrátit na necelých 90 minut. (dezert)
  • Asi nejlepší scéna filmu je ta, kdy Kobra projíždí nočním městem, kamera snímá jeho obličej a za doprovodu písně „Angel of the City" prostřihují obraz výjevy z pátrání po tajeném gangu. Každý opravdový Stallonovský fanoušek přitom musí rozpoznat, že jde v podstatě o remake kultovní scény z Rockyho IV, jen došlo k výměně písničky „No Easy Way Out" a Kobrovo pátrání nahradilo obrazy souboje mezi Appolo Creedem a Ivanem Dragem. (Divočák)
  • Postava Kobrova partnera se jmenuje Sgt. Gonzales. Stejné jméno nese i parťák Drsného Harryho, jenž Kobře posloužil jako inspirační zdroj. A kupodivu ho hraje opět Reni Santori. (Divočák)
  • Kobrovo auto Mercury použité při natáčení bylo opravdu vlastním autem Sylvestra Stalloneho. (Divočák)

Reklama

Reklama