Reklama

Reklama

VOD (1)

Brooklin se proměnil ve válčiště gangů. Policista Gino Felino však přijímá způsob boje brutálních zabijáků. Zůstává sám, ale nikdo proti němu nemá šanci, protože policista skvěle ovládá nejenom zbraně, ale také východní bojové umění. Žádná Ital nemůže uniknout vlivu mafie, platí to i o Ginovi, ale neznamená to, že by neprosadil bez milosti zákon. Steven Seagal přichází počtvrté a způsob, jakým zakročí proti lidem mimo zákon, vyráží dech, protože Gino Felino je nemilosrdná spravedlnost. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (281)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal vyšetřuje v Brooklynu vraždu svého kamaráda a kolegy Bobbyho. Po skončení vyšetřování klesnul počet obyvatel v Brooklynu o 95%. K úplně spokojenosti chybělo 5% !! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seagal začal 3* a nad 3* se pravděpodobně ve své kariéře nepodívá. Někdo touží po Oscaru, někdo po kladných hodnoceních svých filmů... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

The best of Steven Seagal, když jsem tenhle film viděl asi ve 12 letech docela to se mnou otřáslo. Od té doby jsem to viděl asi milionkrát. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Michael Frank: 1. Don't Stand in My Way - Gregg Allman [4:10] ,2. Shake the Firm [3:28] ,3. Temptation [3:56] ,4. When the Night Comes Down [3:26] ,5. One Good Man [3:30] ,6. Puerto Riqueno [2:36] ,7. Bad Side of Town [3:52] ,8. Bigger They Are (The Harder They Fall) [2:46] ,9. Main Title [4:02] ,10. One Night in Brooklyn [3:39] ,11. Final Encounter [4:25], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To hovoríš so mnou?" Nebudem to zbytočne okecávať, je to starý dobrý Seagal ako z 80. rokov, aj keď NEMILOSRDNOU SPRAVODLIVOSŤOU vstupoval už do deväťdesiatych (ktoré mu veľa šťastia nepriniesli). V tejto ostrej kriminálke (predtitulková pasáž je brutálne dobrá, nastolené tempo bohužiaľ dlho nevydrží) mi nikdy nesedel príšerný William Forsythe (aj keď pre SKALU, ako agent, ktorého „nebude nikto oje*ávať", schudol a už sa naňho dalo pozerať). Aj tak ale drsná akčná istota, zaujímavá ostrými bitkami, tým, že sa odohráva behom jedného dňa (!) a nezdravo sebavedomými dialógmi/hláškami. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seagalův snímek. Rozhodně. Tvrdý a zábavný, navíc je Steven ve formě a občas z něj vypadna i nějaká originální hláška, dětem rozdává flašky s minerálkou ... Sympaťák. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Gino: „Jmenuju se Gino Felino a nejsem žádný mimino...nosím policejní placku, vysmahnu Ti rychlou facku...v pravý ruce brokovnici, v levý zase učebnici - s názvem Aikidó..“ Richie: „Jmenuju se Richie Madano a nemám vůbec nahnáno...schovávám se v Brooklynu, znám tu každou skulinu a šňupám z koksu malinu...“ Konec srandy, je tu poctivý akční film z drsného brooklynského prostředí, kde řádí překupník drog a narkoman Richie „miluju bolest“ Madano. Právě rozstřílel na ulici poldu, a proto se další polda, Gino „na ženskou si troufáš, ale teď jsem tu já“ Felino, vydává do ztemnělých ulic, aby si procvičil svou oblíbenou zálibu v lámání končetin... Steven Seagal je zde boží, drsnej a neskutečnej bitkař, protože to co udělal s tou bandou teploušů ve Vinnieho baru, na to se nezapomíná a po téhle scéně asi vzrostl prodej kulečníkových koulí. William Forsythe v roli padoucha Richieho je výbornej, má sice mírnou nadváhu, ale je správně vyšinutej a slovně perlí. Dialogy jsou místy trefné, místy úsměvné, místy nudné a zdlouhavé. Aikidó technika, která mě nejvíc zaujala: Vinnieho bar - při slovech "Já nabízím pět tisíc, pět tisíc za tu placku" se na Gina rozběhne borec s úmyslem mu nápalit pěstí - a vzápětí letí přes stůl k zemi (technika se nedá dost dobře popsat, musíte vidět!). p.s.:tlustoprd, co vyhodil to stěně z auta a pak se tak nehorázně navážel do Gina, prej dodnes chčije prdelí...14 miliónů dolarů(rozpočet)/39,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak Přepadení v Pacifiku! Tohle je Seagal v nejlepší formě a ve svym vůbec nejlepším filmu. Jako nekompromisní Gino si razí cestu skrz špinavý ulice Brooklynu, aby dopadnul zfetovanýho hajzla v podání Williama Forsytha. Akce, střílečky, hlášky a samozřejmě Stevenův trademark - spousta zlámaných končetin. Závěrečné zúčtování s brokovnicí je fajn a správně oldschool, ale co se týče efektu, tak vítězí zcela jistě scéna v baru, kde Seagal, s pomocí kulečníkové koule omotané v hadru, zlikviduje početnou grupu zmrdů, a jednoho z nich ještě stačí dvakrát vrátit do telefonní budky. Bomba. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už toho mám dost. Celou noc potkávám lidi s permanentní ztrátou paměti." Brooklyn je skvělý místo k životu. Každej tu zná svýho dealera, poldu i mafiána. Je to taková velká rodina a to mám rád. A taky mám rád nasranýho poldu Gina, kterej na cestě za pomstou každýho sprostýho podezřelýho zaikiduje, poláme mu končetiny nebo ho vyhodí z okna. Tady totiž platí jiný zákony. Černoši a padouši si o právech můžou nechat jenom zdát, protože Gino řeší vše ručně a s úředním papírováním to rozhodně nepřehání. Ginovi jsem prostě fandil, ale zfetovanej Richie mi přes veškerou snahu nepřipomínal rovnocennýho soupeře. A kdyby to nějak šlo, tak jeho sestru Patricii bych si raději zatknul sám. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

S.S. na vrcholu >Soběsamých Specifických< duševních i fyzických sil. Budiž. Se sebezapřením si za tuhle vymaštěnou tlučhlavárnu ty dvě a půl hvězdy spravedlivě zaslouží... Z nutnosti zaokrouhlit po opětovném shlédnutí sraženo nemilosrdně dolů. - - - P.S. Ovšem pozor na tradičně debilní novoidní šašský dabing... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal ještě v době kdy nemusel nosit kimono a kdy ještě nemá opuchlej ksicht a může pořádně otevřít očí. V těhle filmech na začátku 90. let je dobrej a dá se na to koukat a dokonce se u toho i pobavit. Steven je sice dobrej, ale filmu taky dost pomáhá kvalitní záporák v podobě nafetovanýho Williama Forsythea a drsnější děj, závěrečná bitka mezi Seagalem a Forsythem je prostě skvělá. Nemilosrdná spravedlnost patří do top 5ti filmů u Seagla, to sice moc neznamená, ale na jeho poměry je tohle prostě skvost. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Průměrné Béčko se Stevnem, kde všechny kosí hlava - nehlava, jakožto naštvanej polda, kterýmu zabili jeho nejlepšího parťáka. Dobrá akce s hloupými hláškami, které mě film trošku pokazily díky i českému dabingu, po druhé viděno v originálním znění a o stupeň lepší zážitek. 60 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Seagal loví správně vypsychlého Forsythea a přitom si hraje na taloše z Brooklynu a tváří se jako by točil pomalu Kmotra. A já mu to moc nežeru, i když mu to mlátí pěkně a výslech osazenstva biliárového baru nemá chybu. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.3/10] | me: Jednoduchá zápletka a nabrúsený Steven v dobrom tempe s brokovnicou a AIKIDOm láme čo mu príde pod ruku. Na ľudskom tele sa dá zlomiť všetko,... dôkaz namiesto sľubov. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Predtým, než sa Steven Seagal už naplno presunul k drahším a ambicióznejším projektom ešte stihla vzniknúť Nemilosrdná spravodlivosť, ktorá síce za jeho predchádzajúcim Mužom so znakom smrti u mňa trochu zaostáva, ale právom je z nej ďalšia akčná klasika. Dokonca mi jej prevedenie príde aj celkom originálne, tu sa nebojuje proti nejakým neznámym teroristom, mafiánom alebo gangsterom, ktorí z rozličných dôvodov skrížili cestu hlavnému hrdinovi, ale pôsobí to podstatne rodinnejšie. Síce bežne tieto čistokrvné mestské typy až tak moc neobľúbujem a som radšej, keď sa dej presunie niekde mimo, ale tu mi to prostredie Brooklynu skvelo sadlo, vo filme to pôsobí ako taká uzavretá štvrť, kde každý každého pozná, každý má pre svoje konanie nejakú motiváciu a bez ohľadu na to, na akej strane zákona stoja sú vlastne všetci miestni rovnakí. Ale predsa len to má aj svoj zápor, pomerne veľká časť filmu je tvorená dlhými dialógmi, ktoré síce nie sú najhoršie, ale dej nikam neposúvajú a do takéhoto priamočiareho akčného filmu sa ani nehodia. Radšej by som bol, keby Seagal svojho protivníka celý čas hľadal niekde v teréne, pričom by samozrejme vyriešil všetky problémy, ktoré mu prídu do cesty, ale tu často volí rozhovor, z ktorého sa nič podstatné nedozvie, len si ním upevňuje vzťahy. A navyše tie postavy nie sú zase až tak zaujímavé. Tí najdôležitejší sú bez problémov, Steven Seagal je tu samozrejme perfektný, nehrá sa na nejakého slušňáka, ale ide si nemilosrdne za svojim a tak tá úplne samoúčelná scéna so záchranou psa, ktorú mám ale rád mi tu príde dosadená len preto, aby bol zobrazený aj trochu v kladnom svetle, inak sa od záporákov takmer v ničom nelíši. Rovnako nesklame ani William Forsythe vo svojej najlepšej úlohe, ktorý síce fyzicky nie je adekvátny protivník, ale herecky to uhral veľmi dobre, je správne slizký a všetky svoje scény bez problémov utiahne. A sadli mi aj radoví záporáci a Seagalov kolega. Ale všetky tie vedľajšie postavy, s ktorými sa tu vedú tie dlhé rozhovory, ako Seagalova žena, alebo rodina hlavného záporáka síce tiež nie sú najhorší, ale len veľmi priemerní. A teraz už k samotnej akcii, ktorú môžem skutočne len chváliť. Tentoraz už je doladená celá akčná zložka a tak film neponúkne len prvotriedne súboje, ktoré pritom patria medzi Seagalovu špičku, ale sadli mi aj skvelé prestrelky, v ktorých sa mi mimoriadne páči tá Seagalova nemilosrdnosť, hlavne prepadnutie v byte patrí medzi moje najobľúbenejšie prestrelky v amerických akčných filmoch vôbec a dokonca sa tu nájde aj výborná automobilová naháňačka. A aby toho nebolo málo, nechýba ani viacero nezabudnuteľných nápadov a brutalít, ako odstrelená noha, vrták, gulečníková guľa a pár ďalších. A neustály zvuk praskania kostí je už samozrejmosťou. Tu sa ani nedá vybrať to najlepšie, po akčnej stránke sa jedná možno aj o najlepšiu seagalovku. A skvelú prácu odviedol aj John Flynn, síce film pôsobí trochu starší, než v skutočnosti je, ale len mu to prospelo, má to výbornú atmosféru a málokedy si takto dokážem užívať aj to mestské prostredie, čo podporí aj výborná sekvencia s pesničkou No Sleep till Brooklyn. Takže skutočne škoda len toho jediného, ale pritom celkom výrazného záporu, tých dlhých priemerných dialógov je tu až príliš moc, čo narúša tempo a film to zbytočne zhadzuje. Ale tých kladov je tu tak moc, že aj tak je pre mňa Nemilosrdná spravodlivosť žánrový klenot, jednoducho ďalšia seagalovka, ktorá ma aj po množstve pozretí stále veľmi baví. 91% () (méně) (více)

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto je ten typ filmu, ktorý si pustíte, keď máte chuť na priamočiaru akciu deväťdesiatch rokov, plnú násilia, drog, cigariet, štetiek, nekompromisných scén, tvrdých chlapov a jednoduchých, úderných hlášok. 90-te roky nám vo filmovom priemysle akčných béčok priniesli mnoho nezabudnuteľných vecí a jednou z nich sú najmä drsní a prvotriedni záporáci, ktorí sa dnes už nenosia, pretože by to spoločnosť netolerovala. Niekedy netreba k dokonalosti veľa, stačí byť najväčší psychopatický grázel akého svet kedy videl. Keď sa na odvetu prihlási majster akčných filmov v najlepšej forme, tak niet čo vyčítať. Za mňa klasika, akú si doprajem kedykoľvek. 80%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější, nejbrutálnější, nejtemnější a dějově nejsilnější film Stevena Seagala. Režisér Flynn ještě k tomu všemu navíc výtečně vytvořil atmosféru drsného New Yorku začatkem devadesátých let. Steven je i zde samozřejmě ve své obvyklé formě a rozdává kopance, kam se jen podívá. Williams Forsythe je démonický záporák. Akční scény jsou samozřejmě precizní a vyjma jednoho či dvou nešikovných střihů si divák dozajista přijde na své. Typická ukázka akčního filmu na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Bohužel časy se mění a dnes už mnoha lidem tento styl nevoní. Přesto mu tento "nedostatek" na kvalitě neubírá ani trochu. ()

Reklama

Reklama