Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (690)

choze 

všechny recenze uživatele

Rambo si utřel slzy a vrazil svou kudlu do srdce Vietnamu. A pak ho zapálil. Ikonický akčňák 80. let, špičková ukázka žánru plná nezapomenutelných scén, úžasné hudby, stylových killů a nekončících explozí. Na Rambo sérii je vidět stejnou (ale vzhledem k menšímu počtu dílů rychlejší) degeneraci jakou prošel i Rocky - realismus se vytrácí a nahrazuje jej naivní, maximálně efektní zábava 80. let spojená s reganovskou demonstrací americké síly a sebevědomí (ale stále se silným kritickým ostnem). Kvalita akce (a hudby) zůstává i po letech, kdy se člověk směje každé druhé větě. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Výýýtečná vybíječka šikmookých soudruhů a jejich sovětských comredů...jedna velká akce, dokonalá, dokonalá, dokonalá hudba Jerryho Goldsmithe, žádný kecy o ničem, trochu romantiky a pak zase akce. Jeden z ukázkových béčkových filmů. Jen do Sovětů, do nich se toho vejde!! Zatímco jednička měla jasnou myšlenku, dvojka má jasný cíl...oba filmy se diametrálně liší, takže je nelze srovnávat. Dobré jsou stejně (First Blood je sice áčkovější), i když to zní jako kuplířství s klasikou. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden ze symbolů 80. let je zpátky!! Naštěstí vyměnil krumpáč za kulomet a napnul svaly pro dobrou věc. Mnohdy nespravedlivě za absenci hlubší filmařiny kritizovaný druhý díl je podán v podobně syrové atmosféře jako jednička (1982). Technicky dokonalé pokračování, které v lecčems převyšuje První krev, ale naopak jej místy sráží přímočará kosa bezejmenných stereotypních nepřátel ve vietnamské džungli, kam se traumatizovaný veterán John J. Rambo vrací, aby zachránil tamní americké zajatce. Opět jsou tu lehce naznačené politické motivy (na scénáři se podílel kromě Stallona i samotný James Cameron), opět atmosféra bezvýchodnosti, opět příjemná naivita, opět bezchybná akce, co se musí líbit i po letech!! A věřte, že líbí.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Symbol béčkových pokračování áčkových filmů. Vytratila se nějaká hloubka, tady je to jen a pouze o akci, nějaká motivace vyznívá do ztracena jako špatný pokus o nějaké herectví nebo režisérské umění. Postavy těžce šablonovité, děj předvídatelný. Opět výborná hudba od Jerryho Goldsmithe. Hrátky s lukem (respektive explozivními šípy) a "rambokudlou" nicméně ve své drsňácké coolovosti přetrvaly několik desetiletí. A na rovinu řečeno, bez tohohle by Žhavé Výstřely 2 byly o ničem:) 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Main Title [2:14] ,2. Preparation [1:19] ,3. The Jump [3:21] ,4. The Snake [1:53] ,5. Stories [3:30] ,6. The Cage [3:59] ,7. Betrayed [4:26] ,8. Escape from Torture [3:40] ,9. Ambush [2:47] ,10. Revenge [6:16] ,11. Bowed Down [1:05] ,12. Pilot Over [1:55] ,13. Home Flight [3:02] ,14. Day By Day [2:07] ,15. Peace in Our Life - Frank Stallone [3:20], ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • V Adelaide v Austrálii se u mládeže objevila tak silná identifikace s filmovou postavou, že začali střílet zvěř a terorizovat obyvatelstvo. (McLushi)
  • Když střílí Rus z vrtulníku na Ramba (Sylvester Stallone) ve vodě, tak zmizí zásobníky s raketami, ale když se Rambo vyhoupne nahoru do vrtulníku, tak jsou zpět. (rakovnik)
  • Velký červený vypínač, který použije Rambo (Sylvester Stallone) ve vrtulníku jako spoušť pro odpálení raket, je ve skutečnosti vypínač interkomu/rádia. (rakovnik)

Reklama

Reklama