Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozoruhodná poloanimovaná a velmi černá komedie.  Stu Miley to s obživou jako kreslíř na volné noze nikdy neměl lehké, teď se na něj ale konečně usmálo štěstí. A může za to především jeho bývalá terapeutka a nyní velká láska Julie. Tak dlouho ho podporovala, až se Stu vrhnul na tvorbu Opoparchanta nejprovokativnějšího komiksu všech dob. Dopravní nehoda však přesune Stua do Země snů fantaskní říše všech nočních můr. Stua si zde velice váží, jeho noční běsy jsou prý jedny z nejoblíbenějších. Stu se ale pochopitelně v tomto k zešílení vedoucím prostoru nechce zdržet ani o minutu déle, než je nutné. Průšvih je, že cesta ven vede pouze přes propustku, kterou by musel ukrást samotné Smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Crazy Witch 

všechny recenze uživatele

Tak hrozně špatné umístění nechápu. Podle mě nápad byl naprosto úžasný, ale bohužel podání bylo hrozné. Svět nočních můr na mě působil místy až depresivně ( i když to možná zní docela směšně). Opičák mě někdy šíleně štval. Ale i přesto se člověk občas zasmál. Možná nebýt Frasera bylo by to ještě horší. Ale i tak 2 hvězdičky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to zas takle tragicky nevidel, naopak misty to je slusna zabava. Mame tu docela originalni a svizne natocenej pribeh, navic tvurci jsou pekny prasaci, takze neni nouze o dost ujetej az uchylnej humor a zaroven maj velikou fantazii, obcas se povede nakej slusnej vtipek, i kdyz ty trapny precejen prevazujou, animovany vsuvky maj docela cool animaci a pak tu jsou sympaticky herci. Fraser jako Stu sice pusobi lehce noumovite, ale bohate to vynahradi jako Opice, kde to teda fakt rozjizdi. Jenze v zaveru prilitne Kattan a vsechny strci do kapsy, jeho mrtvola se zlomenym vazem, vykuchanejma organama a neskutecne homo leginama je totiz naprosto hyper brutalni postava. Takze celkove proste obcas zabavna kravina, ktera nijak neoslni, ale rozhodne to neni zadna tragedie. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Selick v "Monkeybone" dělá velkolepou tečku za zhůvěřilostí devadesátkové animace. Jen bohužel pro něj a přijetí filmu byl celý projekt v době, kdy se dostal do kin, už zastaralý. Na přelomu tisíciletí všichni pěli ódy počítačové animáky pro celou rodinu, zatímco animace cílící na dospívající či přímo dospělé publikum se po několika neúspěšných pokusech prorazit do kin stala doménou kabelovek. "Monkeybone" působí jako slitina ambicí a stylů 90. let - počínaje divokou kreativitou seriálů MTV i Cartoon Networku, přes poťouchlý humor počinů Douga TenNapela i metažánrovost a podvratnost posledního celovečeráku Ralpha Bakshiho "Cool World" až po bizarní mix ponurosti a vřelosti Selickových předchozích stop motion projektů. Přitom si "Monkeybone" zaslouží pozornost přinejmenším z hlediska samotného řemesla a kombinace živých herců s animací, potažmo pestrosti realizačních nápadů. Někdy tvůrci pracovali s postprodukčními kompozity záběrů herců a stop motion animace, jindy nechávali herce interagovat s loutkami v životní velikosti. Některé fantaskní figury vznikly za pomoci herců či loutkovodičů ovládajících mechanické masky nebo také kombinací důmyslných kostýmů a postprodukčního vymazání částí těl v greenscreenových oblecích. Příběh o uťáplém kreslíři, který musí v kómatu nejen najít cestu ven ze záhrobí, ale navíc i získat zpátky své tělo, které ovládl zlotřilý opičák z jeho fantazie, slouží Selickovi k vytváření a zabydlování vyšinutého světa zásvětí, ale také ke stylovému sblížení reality a animace. Hlavním parťákem se mu v tom stal Brendan Fraser, jenž zde ukazuje ohromné herecké nasazení a odhodlání pro expresivně fyzické ztvárnění opičáka (mnoho let před tím, než všechny nadchnul jako "Velryba"). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Jedna * za naozaj slabý film, druhá * za fantáziu. Ono, keby záležalo iba na tých fantazijných prvkoch filmu, mohlo to byť ešte dobré. Viaceré monštrá i nápady pripomínajú štýl Tima Burtona, a dokonca sa našlo aj zopár zaujímavých detailov (napr. Stephen King;-). Avšak celý film splachuje do žumpy predvídateľnosť a číra, koncentrovaná NUDA. Opoparchant nebol schopný sa vyprofilovať po žiadnej stránke. Detské publikum ho nepochopí (navyše sa zaoberá smrťou), dospelého nemá čím prekvapiť ani zaujať, a mladému publiku museli byť takíto hrdinovia smiešni už v roku 2001. Najhoršie na tom však je, že až na momenty, ktoré spočítate na prstoch jednej ruky (prvý pohľad na Hypnosa, oživený atlét), ten film vôbec nie je vtipný. Ja chápem, že Brendan Fraser má na to ksicht, ale mal by to aspoň skúsiť a prestať už brať stupídne role infantilných dobrákov! (a po toľkých rokoch prepustiť trón hlúpeho klauna niekomu inému) ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Zdejších 28% mě celkem překvapuje. Teda jako jo, je to absolutní pičovina, a dokážu si představit, že českej dabing musí být otřesnej, takže to až taková záhada není, ale stejně... Něco takhle bizarního a ujetýho se fakt jen tak nevidí, po vizuální a filmařské stránce je to vynalézavější, než většina současné filmové produkce, a i přes tuny trapnosti je to chvílema doopravdy vtipný, místy dokonce i celkem inteligentní. Kdybych to měl popsat jako kombinaci různých filmů, z nichž mi to většinu připomnělo jen jedním, specifickým, nepodstatným elementem, řekl bych, že je to taková kombinace Beetlejuice, Brazil, hraných Scoobydoo, Amerického vlkodlaka v Londýně a Eraserhead, nebo tak něco... Možná je to masterpiece. Giancarlo Esposito je tady diabolickej. 6/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle grafického románu "Dark Tower" Kaji Blackley. (Terva)
  • Jay Caputo soutěžil o dvě ceny Taurus, které uděluje společnost World Stunt v kategoriích nejlepší kaskadérské kousky. (Terva)

Reklama

Reklama