Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chudáci maskéři, zase museli den co den vstávat do háku ve tři ráno.. Je to už pár světelných let, co jsem sledoval seriál, takže jsem nyní musel naskočit do rozjetého vlaku a znovu si osvěžoval tváře (pan Dat) i slovník (fotonové torpédo, vlečný paprsek) Roddenberryho vesmírných Dušínů nové generace. Než mě trekkie průvodčí z vlaku vyhodil, užil jsem si docela temnou jízdu bez zastávek a byl rád, že jsem mohl chvíli posedět v kupé se začínajícím Tomem Hardym, jakožto železářství doposud nenavštivším Pinheadem v Rossiho motocyklistické kombinéze (Shinzon).. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

I přes nadbytek akce (nejakčnější díl) místy kapičku nudí. Tom Hardy jako Shinzan je Patricku Stewartovi více než rovnoceným soupeřem, ostatní herci se raké snaží. Celkově na 3 a půl, ale na konci flákne každého přes nos tak nehorázná vlna nostalgie, když nová Enterprise stojí v doku, ze kterého v roce 1979 vylétla ta stará. Loučím se stejně jako jsem začínal. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No tak nevim... Není to špatný film, to jistě ne, ale těch záporů je prostě až moc - místy extrémní rozvleklost svědčící o tom, že by se příběh celého filmu vešel do jednoho dílu seriálu, a taky spousty logických i fyzikálních chyb... Přesto důstojné zakončení jedné velikánské legendy. Leč takovéhle filmy pro filmy mi přijdou trochu dost zbytečné. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy jako hlavní záporák si to dává, ale jinak je tenhle Star Trek prostě jen jeden z mnoha, přehlédnutelnej, dějově nijak nepřekvapující, nebo snad dokonce strhující (dovedu si představit, že by tenhle matroš stačil na jednu jen o trošku delší a (asi) o hodně dražší epizodu). Ale pravověrný trekkies byli/jsou určitě spokojení, protože tohle prostě JE klasickej Star Trek. Škoda jen, že za měsíc za dva už si pomalu nebudu pamatovat, o čem že to vlastně bylo a výjimečně za to nebude moct můj Alzheimer... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já se teda přiznám: já jsem u toho pohnípávala - na druhý pokus, poprvé jsem u toho úplně sprostě vytuhla. Ač jsem velkou fanynkou sci-fi zvláště v psané podobě, dobrým žánrovým filmem rozhodně nepohrdnu. Možná "Star Trek X: Nemesis" k těmto dobrým filmům patří, ale já mám do trekkieho zhruba tak blízko jako chromý klokan na severní pól. Nějak mě tenhle fenomén minul, hrdinové šustí papírem a nevyvolávají emoce (dělím je na ty, co jsou mi u nejspodnějších partií zad a na ty, které by měl nějaký klingon urychleně anihilovat disruptorem). Třeba to na třetí pokus uvidím celé, no tlačit na to rozhodně nebudu. Možná jednou... 59% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Původně měl být hlavním protivníkem Picardův (Patrick Stewart) dlouho ztracený syn. Nápad byl však zamítnut s ohledem na kontinuitu s předchozími filmy a seriálem. (mirliflore)
  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama